- 10 Aralık 2022
- 2.759
- 1.437
- 63
- Konu Sahibi Coksukurbugunume
-
Kaşık tutmayi sadece diş kaşımak için yapıyor.bunun için acele etmeyin,kızım on aylık yeni yeni tutup yiyor tembellik yapmazsa, yemek dışında herşeyi yiyor ama yerde birşey görmesin..yiyecekleri mıncıklıyoruz atıyoruz..diğer çocuklarım onun aksine 7-8 aylıkken kaşık tutuyorlardı..her çocuğun gelişimi farklı ..zamanla oraya geleceksiniz
bazı bebekler kendilerine göre yönlendirme yapıyor yani ne yaparsak yapalım onların evetlerinin dışına çıkamıyoruz..ortak yanımız var cisimleri ağızlarına sokuyorlar..bunu yapam kaşığı da tutar yemek de yer sadece zaman..kahvaltı da bazen tel peynir koyuyorum önüne girişim de bulunuyor bir kez yiyor sonra hepsini aşağa atıyorKaşık tutmayi sadece diş kaşımak için yapıyor.
Nasıl öğrenecek diye telaşa düştüm moralim çok bozuluyor.
Asla yemek yemek istemiyor parmak uçları ile dokunuyor ağzıma atmıyor
Sadece cisimleri ağzıma sokiyor.
İştah sorunu var mı sizde iştahsızliga bağlıyorum ben bu durumu ağzını kapatıyor benimki
Canım karışık ilerleyebilirsin. Meraklı istekli bi çocuk tabi blw yapsın. Ama öğrenmek için desteğe ihtiyacı varsa o desteği vermelisin. Benimki kendi kendine yer ama az yer çoğu zaman. Karışık takıldık. Bizim de iştah problemimiz var. Reddetmiyorsa siz verince verin yesin.Sandalyesi yemek masamız orada hep beraber yemeye oturuyoruz altıncı ay itibari ile her şeyi ezerek verdim kendim kaşıkla ağzına koydum o zaman yedim istemediğini ağzını kapattın istemediğini anladım ve zorlamadım ama şu anda Gıdaları veremiyorum porsiyonlar çok az şöyle anlatayım dün ilkckez pütürlü gıda olarak pilav yedi.
Onu da bir tatlı kaşığı pilav ve bir tatlı kaşığı yoğurt olarak karıştırdım kasiga koydum ağzına götürmüyor hep atıyor kaşıkları. Eline bir kaşık verdim bende başka kaşıkla yedirdim yarısını yedi yarısını döktü ağzını kapattı falan.
Porsiyonlar inanılmaz az
Şimdi size sorularım var.
1. Porsiyon az olması sorun mu?
2.puturlu gıdaya nasıl başladınız?
3. Pütürlü gıda ne veriyorsunuz?
(Karnabahar haslayip koydum örneğin asla yemiyor)
4.ozellikle bebekleri yiyebilen anneler ben ne yapayım?
Çok bunalımdayım biliyor musunuz çok mutsuzum iyice zayıfladı kendimi kötü anne olarak hissediyorum moralim çok bozuk
Merhaba 8 ay zaren tadım dönemidir illa yiyecek doyacak diye beklemeyin oynamasına izin verin besinlerle çünkü o şekilde tanıyacak onları başlarda çok fazla püre vermeyin ki lezzetleri alsın ben karışık vermeye 1 yaşından sonra başladım mesela havucu haşlayıp verin oynasın 1 lokma da alsa tadiyor demektir bir de yemeklerin suyundan vermeyin o yemek suyu faydalı gibi görünüyor ama çocuğu el gıdadan soğutuyor doğal tatlılar verebilirsiniz mesela doğal elma sulu reçel şekersiz olacak şekilde kuru meyve kompostosu veya direkt kuru hurma kuru kayısı ben. Buharda haşlayıp yumuşayıp veririm
Merhabalar biraz uzun yazıcam ama yardımcı olur umarım çok ağladım çok yıprandığım bir süreçti benim içinde ancak hızlıca çözüm bulmaya çalıştım ve şu an sürecimiz iyi gidiyor bana göre o yüzden detaylıca yazmak istedim.Herkes mi böyle zorlanıyor acaba ek gıda sürecinde iştahsız bebek anneleri neler yapıyor nasıl alıştırıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?