Nasıl yapıcam? Nasıl yapıyorsunuz?

lepistesss1

Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2023
51
23
31
Selam güzel kadınlar. Önceki konumu okuyanlar bilir. Bilmeyenler için özet geçicek olursam sevgilim sürekli kendini haklı görüyor hep benim suçlu problemli olduğumu düşünüyor ve bazı tartışmalardan sonra iletişimi kesiyor yine tartıştık ve bu sefer iletişimi ben kestim 1 hafta oldu ne aradı ne sordu. Sosyal medyadan görüyorum keyfinde arkadaşlarıyla oradan buradan fotoğraf atıyor. Ailelerimizle tanışmıştık. Belki de dediği gibi problemli benimdir sorun bendedir bilmiyorum. Ama bu kadar değer verdiğim bir insanın beni kaybetmekten korkmaması umrunda olmaması çok canımı yaktı. Ne diyeceğimi de bilmiyorum buraya yazıyorum ama niye yazıyorum onu da bilmiyorum. Artık ben ayrıldık gözüyle bakıyorum ikimiz aynı şehirde yaşıyoruz ben ailemleydim tatildeydim farklı bir şehirde şimdi o şehire dönücem evimin anahtarı ondaydı ne olur ne olmaz diye bırakmıştım. Şimdi anahtarımı başka arkadaşa ver ondan alırım ben mi desem? O anahtarımı başka biriyle gönderirse daha çok üzülür ve gururum kırılır. Başka şeylerle ilgilensem de hep o acı mutsuzluk hatırlatıyor kendini karşı taraf ne güzel umrunda değil. Başka insanlara da bakıyorum onlarda gayet umursamıyor böyle durumlarda evet insan üzülür normali budur ama bu kadar kafaya takmak istemiyorum beni önemsemeyen insanı. Nasıl yapıyorsunuz? Ben bir türlü beceremedim o aman gidiyorsa gitsin bana göre hata ondaydı ona rağmen inatlaşıyosa bırak orada kalsın kafasını. Acaba ben mi sorunluyum diyorum durup durup. Yaşımda küçük değil kendime de kızıyorum. İnsanlar neler atlatıyor sen buna mı üzülüyorsun diyorum. Hiç öyle keskin biri olamadım. Kestirip atan önemsemeyen. Nasıl yapıyorlar ya da nasıl yapıyorsunuz? Biraz karışık yazmış olabilirim kusura bakmayın.

Eski konunuzu bilmiyorum. Herkesin yapısı aynı değil. Yas, üzüldüğümüz şeyler, üzülme süremiz aynı olmak zorunda değil. Değer veriyormuşsunuz. Üzülüyorsunuz. Üzülün. Yerine başkasını, başka aktiviteleri koyun, o zamanı, yeri doldurun. Zamanla azalacaktır. Genelde kendi hayatınızı yaşamaya başladığınızda, küçük başarılarla bu hisler geçiyor. Kendinize çok yüklenmek de geri çekiyor insanı.

Manipülasyon yapıyor. Fazla manipüle edilmişsiniz bakın kaç kere belki sorun bendedir, o haklıdır falan yazmışsınız. Her şeyin sorumlusunun siz olduğuna sizi fazlasıyla alıştırmış.
Hep siz hatalı olamazsınız ama o haklı çıkmaya o kadar alışmış ki.
Ay ben de geçirdim buna benzer bir vaka. Ömrümü tüketti 😂 her şeyden kendimi sorumlu tutuyordum hayatımın en kötü günleriydi ya
Ayrılın, Allah aşkına. 1 yılda kendinize gelirsiniz o da maksimum 1 yıl 💃

Manipülasyon yapıyor. Fazla manipüle edilmişsiniz bakın kaç kere belki sorun bendedir, o haklıdır falan yazmışsınız. Her şeyin sorumlusunun siz olduğuna sizi fazlasıyla alıştırmış.
Hep siz hatalı olamazsınız ama o haklı çıkmaya o kadar alışmış ki.
Ay ben de geçirdim buna benzer bir vaka. Ömrümü tüketti 😂 her şeyden kendimi sorumlu tutuyordum hayatımın en kötü günleriydi ya
Ayrılın, Allah aşkına. 1 yılda kendinize gelirsiniz o da maksimum 1 yıl 💃
En son konuştuğumuzda benim onu manipüle ettiğimi elimde oynatmak amacımın olduğunu söyledi

En son konuştuğumuzda benim onu manipüle ettiğimi elimde oynatmak amacımın olduğunu söyledi
İşte bu da manipülasyon. Çok tehlikeli bir tip ya. Böyle erkekler insanın ne kendisine saygısını bırakıyor, ne sevgisini. Kendinize saygınız ve sevginiz kalmayınca da tamamen ona bağlımlı hale geliyorsunuz. Hep bir yetme çabası, hep bir kendini açıklama isteği, hep özür, hep geri adım atma. Ay yazarken bile fenalık geldi

İşte bu da manipülasyon. Çok tehlikeli bir tip ya. Böyle erkekler insanın ne kendisine saygısını bırakıyor, ne sevgisini. Kendinize saygınız ve sevginiz kalmayınca da tamamen ona bağlımlı hale geliyorsunuz. Hep bir yetme çabası, hep bir kendini açıklama isteği, hep özür, hep geri adım atma. Ay yazarken bile fenalık geldi
Ben de diyorum kendi kendime bak seni etkiliyor manipüle ediyor ama sonra duruyorum acaba hata bende miydi diyorum harbiden sorunlu ben miyim? Tamam illa hatalarım oldu benim de ama gidip o hatalarımı telafi etmesini de bildim. Susup kenara oturmadım.

Ben de diyorum kendi kendime bak seni etkiliyor manipüle ediyor ama sonra duruyorum acaba hata bende miydi diyorum harbiden sorunlu ben miyim? Tamam illa hatalarım oldu benim de ama gidip o hatalarımı telafi etmesini de bildim. Susup kenara oturmadım.

Baby aklını başına almazsan sen daha hatayı kendinde çoook ararsın

Nasıl yaptınız nasıl hallettiniz?
Bencil davrandım. Hep önce başkalarını düşünürdüm. Birini üzmek kırmak asla istemezdim bu yüzden de hep başka insanlar (çoğu zaman anne baba) ilk beni üzerdi. En son biriyle bir kavgamız oldu ve gayet net bir şekilde görüşmek istemediğimi söyledim. Bunu söylemek benim için aşırı zordu ama yaptım. Sonuc olarak şu an babamla gorusmuyorum kendime yapılan bir haksızlığa susmadigim için de kendimi çok güçlü hissettim. Artık hatayı direkt karşı tarafta arıyorum.
Sen kimseden daha değersiz değilsin, önce kendini düşün hakliysan kesinlikle suçlu hissettiğin ortamda durma. Bu şimdilik senin için büyük sorunlar çıkarmıyor olabilir ama yarın bir gün çocukların olduğu zaman onları bile savunamaz aciz bir insan olursun.
Bununla ilgili bazı kitaplar var bi bakayım bulursam sana önereceğim

Sizi cok iyi tanıyor taktıgınızı/takacağınızı biliyor ve bu yüzden kafası rahat takılıyor.Kaybetme korkusu neden olsun ki zaten ulasmak istediginde ulasacak ve konusacak? Takmanız,üzülmeniz kisiden kisiye degisir ve bu sizi rahatsız etmesin ? Hislerinizi bilmek zorunda degil ve yerinizde olsam karsı tarafın storylerine girmez herzamankinden fazla story atmak ya da tam tersi sessizliğe bürünme gibi bir durum sergilemez döngüme devam ederdim.Anahtar konusunda da muhatap olmayın bir arkadas yazmıs zaten çilingir cagırın gerekirse ve iletisime gececek bahanelerden vazgeçip sessiz kalın.

Bencil davrandım. Hep önce başkalarını düşünürdüm. Birini üzmek kırmak asla istemezdim bu yüzden de hep başka insanlar (çoğu zaman anne baba) ilk beni üzerdi. En son biriyle bir kavgamız oldu ve gayet net bir şekilde görüşmek istemediğimi söyledim. Bunu söylemek benim için aşırı zordu ama yaptım. Sonuc olarak şu an babamla gorusmuyorum kendime yapılan bir haksızlığa susmadigim için de kendimi çok güçlü hissettim. Artık hatayı direkt karşı tarafta arıyorum.
Sen kimseden daha değersiz değilsin, önce kendini düşün hakliysan kesinlikle suçlu hissettiğin ortamda durma. Bu şimdilik senin için büyük sorunlar çıkarmıyor olabilir ama yarın bir gün çocukların olduğu zaman onları bile savunamaz aciz bir insan olursun.
Bununla ilgili bazı kitaplar var bi bakayım bulursam sana önereceğim
Çok teşekkür ederim

X