• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl yapacağım?

M I N E R V A

İzaha gerek yok, gördünüz yürüdüm çıktım. 🚶🏻‍♀️
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2017
3.615
9.650
88
Merhaba sevgili KK,

Bir aydır için için dert ettiğim ama görmezden gelmeye çalıştığım bir konu var. Bir ay olacak çenemde kist teşhis edildi. 4-5 dişi kapsıyormuş. İstanbul'a sevkim verildi. Halletmem gereken şeyler vardı ve onları hallettim. Önümüzdeki hafta bir şey çıkmazsa sevkimi alıp gideceğim.

Kistin kapladığı dişler çekilecek ve implant yapılacak. Üzüldüm ama önce sağlık gelir dedim. Asıl içime dert olan ise altı aylık bir iyileşme sürecimin olacak olması ve bu süre boyunca dişsiz gezecek olmam. Arka dişlerim zaten köprü geçirdiğim bir kazadan dolayı ve onlar da sökülecek.

Düşündükçe ağlayasım geliyor -ki ben kolay kolay ağlamam. Nasıl dolaşacağım 6 ay boyunca dişlerim olmadan? Hem de ön dişler. Nasıl güleceğim? Yemek yeme kısmı zaten ayrı dert. Doktor geçici bir şeyler yapılır merak etme dedi ama bu buradaki doktor, ben üniversite hastanesine gideceğim yapsalar bile ne yapabilirler ki?

İçime öyle dert oluyor ki... bir yanım ya Hayat saçmalama, sen özgüveni yüksek bir insansın. Dişlerin bile olmasa kahkahalardan geri durmazsın ama işte diğer yanımda acayip karamsar. Çünkü kafana sinek konsa gözünü dikip bakan bir milletin içinde yaşıyoruz.

Merhaba,benim babamın da alt üç dişi çekildi birkaç ay dişsiz kaldı,kalamayacağını söyledi ve diş hekimi geçici, yemek yemek için değil ,tak çıkar diş temin etti ve dışarı çıkarken babam hep onu yerleştirip çıkıyordu (yemek yerken çıkarıyordu). Siz de böyle birşey yapabilirsiniz sanırım,cok geçmiş olsun.

Geçmiş olsun öncelikle. Geçici olarak ne yapılıyor bunu mu araştırsanız acaba? Estetik neyse de yemek yeme konusunda kafama takıldı. İlla ki çözüm sunuyorlardır. Endişe etmeyin, iyileşmeyi düşünün sadece. ❤
Teşekkür ederim. ❤ Geçici en fazla damak (takma diş) yapabilirler ya da eski köprülerin oturduğu dişerin üzerine köprü yapılabilir diye düşünüyorum. Kış dönemi olsa bir şekilde atlatırdım ama yaza gelmesi çok kötü oldu. :KK43:

Toplumun bakışlarına maruz kalacağım diye kendinizi üzmeyin lütfen. Bakmak isteyen dişiniz olsa da bakar. Kusursuzluğa kusur bulan insanlar yok değil. Eminim estetik olarak güzel alternatifler önerecektir doktorunuz. Şimdiden geçmiş olsun.

Merhaba,benim babamın da alt üç dişi çekildi birkaç ay dişsiz kaldı,kalamayacağını söyledi ve diş hekimi geçici, yemek yemek için değil ,tak çıkar diş temin etti ve dışarı çıkarken babam hep onu yerleştirip çıkıyordu (yemek yerken çıkarıyordu). Siz de böyle birşey yapabilirsiniz sanırım,cok geçmiş olsun.
Konuşacağım bunu İstanbul'a gidince doktorla. İnşaallah bana da yaparlar. Teşekkür ederim. Babanıza da geçmiş olsun, geçmiştir inşaallah.

Toplumun bakışlarına maruz kalacağım diye kendinizi üzmeyin lütfen. Bakmak isteyen dişiniz olsa da bakar. Kusursuzluğa kusur bulan insanlar yok değil. Eminim estetik olarak güzel alternatifler önerecektir doktorunuz. Şimdiden geçmiş olsun.
Teşekkür ederim.Fiziksel engelli bir kızım var zaten. Fark ettiklerinde gözlerini dikip bakıyorlar. Hiç oralı olmuyorum. Seneler evvel çenemi kırdım aylarca bandajla gezdim. Aylarca ağzımı açamadım çenem kapalı dudak ve dil hareketleri ile konuştum. Kimseyi takmadım o süreçte, umurum olmadı. Bana bakana dik dik baktım. Sinirim bozulur benim biri bakar eder sinirden o şekilde ağzımı yaya yaya bile gülümseyebilirim normalde ama neden bunu bu denli taktım bilmiyorum. :(

Özel kliniklerde böyle durumlarda geçici diş yapıyorlar diye biliyorum. Tabi doktoruna göre değişir ama hani şu takma diş diye bildiğimiz var ya o tarz bir şey.
Şayet gittiğiniz hastanede böyle bir uygulama yoksa özel bir diş doktoruyla konuşup size uygun gelirse geçici bir diş yaptırabilirsiniz. Ama 6 ay öyle dişsiz bırakacaklarını sanmam.

Gecmis olsun allah beterinden korusun saglam dislermi apse olmus baska yolu yokmuymus kurtarma olarak bi kac dr gorusseydiniz...

Benimde engelli kardesim var evet cocukken sirf ona bakiyolar diye cok uzulurdum kabul edememistim kardesimin engelini kimseye soylemedim okul is hayatinda bana aciyacaklar diye dusunurdum cocuk akliyla

Özel kliniklerde böyle durumlarda geçici diş yapıyorlar diye biliyorum. Tabi doktoruna göre değişir ama hani şu takma diş diye bildiğimiz var ya o tarz bir şey.
Şayet gittiğiniz hastanede böyle bir uygulama yoksa özel bir diş doktoruyla konuşup size uygun gelirse geçici bir diş yaptırabilirsiniz. Ama 6 ay öyle dişsiz bırakacaklarını sanmam.
Sağol canım. Maddiyat hiç önemli değil. Sadece kendimi de değil, çocukları da düşünüyorum aylarca beni öyle görecekler diye. Olmadı öyle yapacağım artık.

Gecmis olsun allah beterinden korusun saglam dislermi apse olmus baska yolu yokmuymus kurtarma olarak bi kac dr gorusseydiniz...

Benimde engelli kardesim var evet cocukken sirf ona bakiyolar diye cok uzulurdum kabul edememistim kardesimin engelini kimseye soylemedim okul is hayatinda bana aciyacaklar diye dusunurdum cocuk akliyla
Amin, canım ben seneler önce 16 yaşındayken çenemi, şakak ve elmacık kemiklerimi kırdım. Tam çene üstü düştüm. Kist oluşan yer asıl darbeyi aldığım bölgede. Öncesinde özel doktorlara gittim zaten. Yazdan beri apse yapıyor ama yeni doğum yapmıştım ve o dönem büyük kızımın protezi yapılıyordu öteledim kendimi bir ay başka şehirdeydim. Aile doktorları var eşimin dişçileri senelerdir ona da gittim, röntgen istedim önce bir antiniyotiğini kullan gel dedi. Ancak içime sinmedi. Başka özel doktordan da randevu aldım ve ertesi gün nette iyi bir dişçi ararken eğitim araştırmaya bağlı diş hastanesinde hakkında 50 küsür tek bir olumsuz yorum bile yapılmamış bir doktor buldum. Hadi buna da randevu al dedim, doluydu randevuları bildirim geldi Mhrsten randevu açılmış ona da gittim. İyi ki gitmişim. Kendisi dışında başka bir doktorun daha görüşünü aldı, beni görüştürdü. Cerrah görüşü de aldı onunla da görüştürdü ve Çapa'ya sevkime karar verildi. Çenemdeki kist en az beş senelikmiş. O kadar çene, diş tedavisi gördüm ben nasıl fark edilmedi anlamadım.

Back