Nasıl tesettür kararı verdiniz? Sizin için örtünmenin hayatınızdaki yeri ve anlamı nedir?

dilekkivrak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2014
115
120
42
merhaba arkadaşlar
tesettür insanın hayat tarzını da etkileyen bir adım. buna nasıl karar verdiniz? hangi duygularla kapandınız? tesettürün sizin için anlamı nedir ve kapanmayı isteyenlere teşvik için neler söylerdiniz? bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum.
benim için sorarsanız tabi ki islamın bir farzı olması çok önemli.
bir kaç satır bir şeyler yazarsanız yapmak isteyen arkadaşlara da destek olur.

Bence acik olup sonra kapanmak sacma geliyor. Hele ki tayt giyinen tesetturluleri ya da 1 kg makyaj yapanlari gorunce halime sukrediyorum. Icinin kapali olmasi lazim disinin kapali olmasi degil .

başkalarına laf atılmadan herkes kendi fikriyatını yazarsa daha iyi olur. dışının kapanması da müslümanlıkta farz.Allahın emri hafife alınacak bir şey değil. Konuyu dağıtmayalım.

Arkadaşlar...
hikayesini anlatmak isteyen kimse yok mu?
konuyu yanlış yere mi açtım yoksa.
ben hayat tarzında da yapılan bir değişiklik olduğu için kişisel gelişime açmıştım.

merhaba bende yeni kapanmis birisi olarak konuyu takipteyim..
kendi hikayeme gelecek olursak yilardir zaten kapanmak istegi icimde vardi ama hep bi adim atamadim bi seyler engel oldu bana .. yok okul bitsin u olsun bu olsun kilo vereyim vs... sonrasinda zaman geldi evlendim esimden bu konuyla ilgili tek bir söz duymadim ne zaman konuyu acsam sen bilirsin kapanmak sitorsan kapan ama benim sana bi sey söylemem yanlis olur bu senin isteginle olali derdi... evlenmeden önce kur"an okumasini bilmiyordum esim sagolsun ögretti bana ... ve o günden sonra da okudugum her surenin anlamini merak eder oldum meal okudum yeri geldi tefsir okudum ve tesettürün aslinda ne kadar önemli oldugunu o zaman daha iyi anladim... ne kadar gec kaldigimi düsündüm 31 yasindaydim.... simdi daha bi hafta olmadi kapandim Allah isteyen herkese nasip etsin bana da hakkini vermeyi nasip etsin insallah

X