Siz onun yorumunu okudunuz mu?O uye anne degıl ama bu sekılde yaklasmanız hos olmadı. Bn burada sızı destekledim yanlıa anlamayın fıkrını beyan edıyor o kişi de.. Sızın ılk konu actıgınız mesaj. Bıraz bu sekıl terslemısısnız gıbı algılanıyor ama yorumlar okundukca yada yasayn kısı olunca anlasılıyor yorumlarınız durumunuz..
Anne olsaydı en azından çektiğimiz zorlukları anlardı diye düşünüyorum,tek başına yolculuk yapmak ayrı,çocukla yapmak ayrı.O uye anne degıl ama bu sekılde yaklasmanız hos olmadı. Bn burada sızı destekledim yanlıa anlamayın fıkrını beyan edıyor o kişi de.. Sızın ılk konu actıgınız mesaj. Bıraz bu sekıl terslemısısnız gıbı algılanıyor ama yorumlar okundukca yada yasayn kısı olunca anlasılıyor yorumlarınız durumunuz..
Evef okudum tabıkı empatı yapamayabılıyorlar dogru ama ben sadece anne oldugunuzu dusunmek ıstemıyorum kısmı hos olmadı demk ıstedım. Gerek yok..Siz onun yorumunu okudunuz mu?
Ama o ‘anne çocuk metrodakilerin gününün içine etmişsiniz’ deme hakkına sahip.Öyle mi?Evef okudum tabıkı empatı yapamayabılıyorlar dogru ama ben sadece anne oldugunuzu dusunmek ıstemıyorum kısmı hos olmadı demk ıstedım. Gerek yok..
Gerçekten toplumumuzdaki bilinçsiz insanlar yüzünden nasıl davranacağımı bilemez hale geldik.
Bugün küçük çocuğumla toplu taşımaya bindik,o sırada kızım ağlamaya başladı.İnanılmaz kalabalıktı,sakinleştirmeye çalıştım ama olmadı.
O arada bir adam sağolsun tamamen iyi niyetinden telefonundan oyun açıp vermek istedi. ‘Telefon vermiyorum,teşekkür ederim ilginiz için’ dedim.Yaşlı bir amca çikolata vermek istedi ama kızım almadı.
Bir kadın kızıma ‘hüşşşş hüşşş deyip,parmağını sallamaya başladı’ aklınca susturacak yani.
Önce görmezden geldim,devam edince ‘siz böyle yaptıkça,kızım daha çok korkuyor ve ayrıca sizin çocuğuma kızmaya hakkınız yok’ dedim.
Kadın sustur o zaman çocuğunu dedi,yanımda çocuğum olduğu için sakin kalmaya çalıştım ama gerçekten çok sinirlendim.
Çevremdekiler sağolsunlar gereken tepkiyi verdi kadına.Metro çok kalabalık olduğu için bulunduğum yeri de değiştiremedim ama inanılmaz sinirlendim.
Siz böyle durumlarda nasıl tepki veriyorsunuz,ya da nasıl sakin kalmaya çalışıyorsunuz.
Önceliğim evladımın yanında sakin kalabilmek ama bir gün birisiyle kavga edeceğim sanırım.
Hadsiz insan maalesef her yerde.
Teşekkür ederim güzel yorumunuz içinToplum içersinde ailesi yanında olan çocukları kimse uyaramazsınız. Ailesine "çocuğunuza dikkat edin" diyebilirsin ama birebir çocuğa uyarıda bulunamaz. İster kibarca ister kabaca fark etmez.
İster 60 ister 80 yaşındaki biri olsun, aklı başındaki herhangi bir insan dışarıda tanımadığı çocuğa herhangi bir şey ikram etmemesi gerektiğini bilecek, bilmesi gerek.
Çikolata mı ikram etmek istiyor, o zaman ilk annesine soracak "yanımda çikolata var çocuğunuz yer mi" diye soracak.
Bayılıyorlar yılışık şekillerde yaşamaya konuşmaya davranmaya. Birisi şey yazmış ya o yaşlının kalbi mi kırılsın. 60 yaşında bir tane akılsız haddini bilmez kişinin kalbi tabiki kırılsın böyle tanımadığı çocuğa çikolata ikram ediyorsa, üç gram aklı varsa bir çocuğa öyle pata küte çikolata yedirilmeyeceğini çocuğun çikolata görünce mutlaka isteyeceğini bilir, niye orada aileyi zorda bırakıyor bu akılsız 60 yaşındaki kişi.
Ben çocukları çok severim, sohbet etmeyi severim, ama asla toplu taşımada mızmızlanan huysuzluk yapan çocuğa dur şunu oyalamaya çalışayım demem. O an neden huzursuz, bir özel durumu var mı yok mu bilemem. Karışmakta haddime değil.
Oda yanlıs ona da yazocaktım ama sız konudan engellemısısnız cevap vermeyecek dıye yazma geregı duymadım. Onun bu cumlesı de yanlıs sızın annelık kısmı da. Ondan sonra konu amactan sapıp polemıge donuyor.. Empatı yapamazlar.Ama o ‘anne çocuk metrodakilerin gününün içine etmişsiniz’ deme hakkına sahip.Öyle mi?
Yanınızda çocuğu oyalayacak bir şey getirseydiniz diyor.Nerden biliyor olmadığını?Oda yanlıs ona da yazocaktım ama sız konudan engellemısısnız cevap vermeyecek dıye yazma geregı duymadım. Onun bu cumlesı de yanlıs sızın annelık kısmı da. Ondan sonra konu amactan sapıp polemıge donuyor.. Empatı yapamazlar.
İşte yukarıda birisi yolcular insin taksiye binsin demiş ben de ona istinaden diyorum ki strese giren huzursuz olan anne ve çocuk burada illa biri binecekse anne binsin. Yoksa tabiki zorunda değil anne de. Ben şahsen rahatsız olmam ağlayan çocuktan çocuk derim geçerim katlanırım empati yaparım lakin anne diyor ki ;yaşlılar mızmızlanınca;yaşlı diye her şeyi yapamazlar anlayış gösteremeyiz gibi söylemler söylemiş okursanız yorumlarını ;bunu okuduktan sonra ben de dedim ki o zaman siz de annesiniz diye anlayış beklemeyin,haksız mıyım sizce ?kendisi anlayış göstermiyor tahammül etmiyor ama kendisine bekliyor ;annenin durumunu anladım dediğim gibi ben sorun etmem yolcu olsam ama annenin sadece bana anlayış düşüncesi yanlış eleştirildiği tarafta buHayır kımse taksıye bınmek zorunda degıl. Adı ustunde toplu tasıma aracı. Herkes kendı işiyle ılgılense zaten o cocukta aglamayı bırakacak. Toplum içinde yasıyoruz. Orada bır tane ırı yarı adam telefonda bagıra cagıra kavga etse sessiz olun burası toplu tasıma dıyemeyecek cogu insan bebek olınca konu ses cıkarabılıyor. Herkes gucu yettıgıne diş gosterır olmus. Asırı derecede bagıran yaramazlık yapan ve naneısnın umru olmasa bır uyarılır ama ıkı aglama sesıne de kımse karısmamalı. Insanların durumu olsa ztn kimsenin agız kokusunu cekmez yada cekmek ıster kimsenin keyfıne karısamayız
Hanımefendi ben hangi yorumda yaşlılar mızmızlanıyor vs demişim gösterir misiniz?İşte yukarıda birisi yolcular insin taksiye binsin demiş ben de ona istinaden diyorum ki strese giren huzursuz olan anne ve çocuk burada illa biri binecekse anne binsin. Yoksa tabiki zorunda değil anne de. Ben şahsen rahatsız olmam ağlayan çocuktan çocuk derim geçerim katlanırım empati yaparım lakin anne diyor ki ;yaşlılar mızmızlanınca;yaşlı diye her şeyi yapamazlar anlayış gösteremeyiz gibi söylemler söylemiş okursanız yorumlarını ;bunu okuduktan sonra ben de dedim ki o zaman siz de annesiniz diye anlayış beklemeyin,haksız mıyım sizce ?kendisi anlayış göstermiyor tahammül etmiyor ama kendisine bekliyor ;annenin durumunu anladım dediğim gibi ben sorun etmem yolcu olsam ama annenin sadece bana anlayış düşüncesi yanlış eleştirildiği tarafta bu
Oğlum kendi aracımızla seyahat ederken ağlıyor diye yeni oyuncaklar alıyorum, daha önce görmediği yepyeni bir oyuncak bile ilgisini bir kaç dakika çekiyor sadece. Uçak yolculuğumuzda yanımızda bir sürü abur cubur, oyuncak ve kitap olmasına rağmen yine de oyalayamadık. Bazen ne yapsan olmaz, bu kadar büyük konuşmamak lazım bazı şeyler hakkında.Yanınızda çocuğu oyalayacak bir şey getirseydiniz diyor.Nerden biliyor olmadığını?
Ben böyle insanlara prim veremem.
Biz anneler kendimizden çok çocuklarımıza anlayış gösterilmesini bekliyoruz. Onların sakinleşmesi için birşeyler yapmadığımızı sanmaları, bu durumun bizi nasıl zor durumda bıraktığını anlamaları pek mümkün değil.İşte yukarıda birisi yolcular insin taksiye binsin demiş ben de ona istinaden diyorum ki strese giren huzursuz olan anne ve çocuk burada illa biri binecekse anne binsin. Yoksa tabiki zorunda değil anne de. Ben şahsen rahatsız olmam ağlayan çocuktan çocuk derim geçerim katlanırım empati yaparım lakin anne diyor ki ;yaşlılar mızmızlanınca;yaşlı diye her şeyi yapamazlar anlayış gösteremeyiz gibi söylemler söylemiş okursanız yorumlarını ;bunu okuduktan sonra ben de dedim ki o zaman siz de annesiniz diye anlayış beklemeyin,haksız mıyım sizce ?kendisi anlayış göstermiyor tahammül etmiyor ama kendisine bekliyor ;annenin durumunu anladım dediğim gibi ben sorun etmem yolcu olsam ama annenin sadece bana anlayış düşüncesi yanlış eleştirildiği tarafta bu
Bıraz uslup sebebi ıle yanlıa anlasılıyor gıbı. Ben konu sahıbınden zıyade bu durumu yasayan annler için yorum yapıyorum aslında. Cevre baskısı o annenın koseye sıkısması bebegın huzursuzluğu gercekten yasayan goren yada duusnen bılıyor. Ben sızınde yorumlarınızı okudum sadecr o cıkıa hakkımda yazma geregı duydum zaten.İşte yukarıda birisi yolcular insin taksiye binsin demiş ben de ona istinaden diyorum ki strese giren huzursuz olan anne ve çocuk burada illa biri binecekse anne binsin. Yoksa tabiki zorunda değil anne de. Ben şahsen rahatsız olmam ağlayan çocuktan çocuk derim geçerim katlanırım empati yaparım lakin anne diyor ki ;yaşlılar mızmızlanınca;yaşlı diye her şeyi yapamazlar anlayış gösteremeyiz gibi söylemler söylemiş okursanız yorumlarını ;bunu okuduktan sonra ben de dedim ki o zaman siz de annesiniz diye anlayış beklemeyin,haksız mıyım sizce ?kendisi anlayış göstermiyor tahammül etmiyor ama kendisine bekliyor ;annenin durumunu anladım dediğim gibi ben sorun etmem yolcu olsam ama annenin sadece bana anlayış düşüncesi yanlış eleştirildiği tarafta bu
İnanın sakinleştirmeye çalıştım,konuşmaya,anlatmaya çalıştım ama bir huzursuzluk yaşadı o an.Sonra da sustu.Oğlum kendi aracımızla seyahat ederken ağlıyor diye yeni oyuncaklar alıyorum, daha önce görmediği yepyeni bir oyuncak bile ilgisini bir kaç dakika çekiyor sadece. Uçak yolculuğumuzda yanımızda bir sürü abur cubur, oyuncak ve kitap olmasına rağmen yine de oyalayamadık. Bazen ne yapsan olmaz, bu kadar büyük konuşmamak lazım bazı şeyler hakkında.
Ben mi fevri oldum şimdi ya?Bıraz uslup sebebi ıle yanlıa anlasılıyor gıbı. Ben konu sahıbınden zıyade bu durumu yasayan annler için yorum yapıyorum aslında. Cevre baskısı o annenın koseye sıkısması bebegın huzursuzluğu gercekten yasayan goren yada duusnen bılıyor. Ben sızınde yorumlarınızı okudum sadecr o cıkıa hakkımda yazma geregı duydum zaten.
Konu sahıbı bıraz fevri ınsan olabılır bazı uyeler anlamıyor olabılır dogal seyler bunlar.
Ama gercekten ulkemızde ki çoğu 50 yas ustunde ben herseyı bilirim yaparım yaslıyım dusuncesı de var bunu da goz ardı edemeıyız
Evet bzıımde basımıza gelıyor. Parka cok severek gıder ama bır gun ne oldu neyden etkılendı anlamadık aglaama krızı tutmustu bızde de. Eve getireyim desem yolu zehır edıcek orada sakınlemesı lazımdı zorda olsa sakinledi. Cevreden bırseyden bırınden yada bır esyadan rahatsız olup anında tepkı veren uyaranları cok acık benm oglumunda ve suandakı zamane denilen cogu bebekte aynı duurmdaOğlum kendi aracımızla seyahat ederken ağlıyor diye yeni oyuncaklar alıyorum, daha önce görmediği yepyeni bir oyuncak bile ilgisini bir kaç dakika çekiyor sadece. Uçak yolculuğumuzda yanımızda bir sürü abur cubur, oyuncak ve kitap olmasına rağmen yine de oyalayamadık. Bazen ne yapsan olmaz, bu kadar büyük konuşmamak lazım bazı şeyler hakkında.
Canım benim çocuğu olmayanlar senin gerginliğini anlayamıyorlsr. Ve gerginliğin yorumlarına da yansıyor. Kötü bişey yazmıyosun ama hissettiklerin bana geçiyor yani. O yüzden sana fevri demiş. Öyle değilsin belki ama bu konuda kızgın oluşun o kadar hissediliyor ki haklısında ama haklılığının sadece anneler farkında diğerleirne gereksiz çıkış gibi görünüyorBen mi fevri oldum şimdi ya?
Ben mi fevri oldum şimdi ya?
Yani yorum yapan hanımefendi bana o kadar bilinçli bir anne olsaydın,yanında bir şeyler getirseydin diyor.Yanımda mıydı bu kadar net konuşuyor.Canım benim çocuğu olmayanlar senin gerginliğini anlayamıyorlsr. Ve gerginliğin yorumlarına da yansıyor. Kötü bişey yazmıyosun ama hissettiklerin bana geçiyor yani. O yüzden sana fevri demiş. Öyle değilsin belki ama bu konuda kızgın oluşun o kadar hissediliyor ki haklısında ama haklılığının sadece anneler farkında diğerleirne gereksiz çıkış gibi görünüyor