Belki amacı gerçekten sohbet etmektiInsanlar cok acayip ben de tramvayda surekli sesli zikir yapan birine denk geldim.Sonra bana laf atıp telefon çıktı muhabbetler birti dedi ben de neden tanımadığım bir insanla konuşayım ki dedim.O da ruhlarımız ruhlar aleminden tanisiyor falan dedi
Yani öyle olsa bile ben istemiyorum böyle laf atma sekli mi olur ayrica laf sokarakBelki amacı gerçekten sohbet etmekti
En fazla 3-5 durak sonra ineceğim zaten,çok zor olmamalı tahammül göstermekÇocuklar böyle öğreniyorlar toplum kurallarını. Sabır göstermek gerekiyor o da toplumun bir ferdi olacak. Henüz anlayamayan ufacık bir bebeğin korkması sıkılması nedeniyle ağlamasını şımarıklık olarak görmek de kusura bakmayın ama bir yetişkin şımarıklığı.
Siz sıkılınca kendinizi oyalayacak kadar zekaya da sahipsiniz duygularınızı regüle edecek bilince de ama çocuk henüz o akla ve bilince sahip değil. Öğrenmesi için gelişimsel bir sürece ihtiyacı var/ bu süreçte toplumdan izole kapatamayacağımıza göre bizim anlayış göstermemiz lazım. Bu anlayışı çok görmek de bencillik ve şımarıklık
O da ayrı bir hadsizlikYani öyle olsa bile ben istemiyorum böyle laf atma sekli mi olur ayrica laf sokarak
Bir de o konu var değil mi?Dünde ben benzer bişey yaşadım. Otobüste oğlum oynamak istedi yani ağlamıyor sadece ilgi istedi gülüyor falan konuşuyor. Bebek arabasında çocuk bende ayaktayım. Direk bana demedi de duyurdu yani "bütün yol çocuk sesi mi çekicez biz ya" tek çocukta benim oğlum. "2 yaşındaki çocuğun sustan anlamasını mı bekliyorsunuz" dedim. Keyif almıyorum bu durumdan sonuçta bende 20li yaşının başındadır en fazla yani çocuk ne demek anladığını sanmıyorum. Bilmeden saçma sapan konuşuyorlar. Bana da yapıyorlar onu hııı sus yoksa alıp çantama koyar götürürüm seni diye korkutuyorlar sonra da sakin kalmasını bekliyorlar çok saçma
HarikasınızÇocuğun ağlamasına tahammül etmek zorunda değilim, anne otobüsten insin diyen üye avrupaya gitmeye çalışıyormuş. Gitmeye çalıştığın yerlerde çocuklar toplumun bir parçası, kimse ağlayan çocuğa cık cık yapmaz ve başkasının çocuğuna müdahale etmez, çocuklu kadınlara öncelik verilir ve hayatları kolaylaştırılır. Lütfen bu geliştiremediğin kafanla oralara gidip ülkelerin düzenini bozma.
Sizin bir anne olduğunuzu düşünmek istemiyorum.Çok yazık.sen susturamayinca millet yol dememis. insanlar bu yagmurda lodosta acaba nereye gidiyor onda da kendini yirtarcasina aglayan cocugunu duymak zorundlaar mi da bir de milleti azarliyorsun
telefonunu vermek isteyen adam dikkati dagilsin sussun istemistir. gayet de guzel bir teklifte bulunmus..metroda oradan oraya biraz telefona bakti diye bagimli olmaz. sonra sizinkini istese "o oyunlar otobusteki abinin telefonunda. benimkisi sadece konusmaya yariyor" diye kandirilacak yasta.
cocugunu susturamadigin gibi bir de kendince teklifte gelen adami "binim cicigim tilifinli iynimiz!!!" diye azarlamissin
oteki cikolata vermis ben de asla bir cocuga cikolata vermem. ama cogu insan icjn bu normal. cikolata reklamlarinda bile kucuk cocuklar oynuyor. sanki zehir vermis gibi ""binim cicigim cikiliti yimiz" diye onu da terslemissin
olay daha daha devam etmis. kimbilir kac dakika susmadi ki bunca olay oldu. koca metro dolusu insanın sabah sabah gününün icine etmissiniz anne cocuk.
o kadar bilinçli bir anneysen keske oyalamak icin biseyler getirseydin cocuguna. dikkatini dagitirdin. ya da inseydin (ne kadar kalabalik olsa da pardon ineceğim diyince insanlara yol verilir. kimse kalabalkk diye trenin son duragina kadar gidip geri donmez) inip sakinlestirip oyle binseydin.
gicik oldum yeminle okurken.
evet modern dunyada kimse kimsenin cocuguna iyi niyetle bile olsa mudahale etmez ama modern dunyada kimse kimseyi bu denli rahatsiz etmez. bu bencillikle nasil bir cocuk yetistirirsiniz merak konusu
Aynen öyle bi de bunu yapanlar hep çok yaşlı olmayan yaşlı kesim kadınlar. Her yolculukta nerdeyse her mızıklandığı otobüste bi kere bunu duyuyorum. Her seferinde de vermemmm o benim oğlum diye şakayla karışık oğluma sarılıyorum. Yoksa çocuğun özgüven yerlerde. Daha da komiği genç adamlar daha ılımlılsr. Oğlumla iletişim kurup oyun oynuyolar. Bana çok garip geliyor bu. Bi de arabasını yere atan çocuğuma attın yere torunums götürcem ben aldım diyen bi kadın vardı. Hepsi de dün yaşandı. Çocuk bi suratı düştü kadından gözünü ayırmıyor. Vermek istemiyorsan iste o senin diyorum ve ellerini uzattı hemen. Bi de yeni aldık gözbebeği onla uyuyor dediğim halde yapıyor bunu. Sonra kadın verdi oğlum daha da kadının yüzüne bakmadı. Çok garip ya nasıl böyle yapıyorlar sende annesin, nasıl böyle yapabiliyorsun da o çocuğu üzüyorsun anlamıyorum.Bir de o konu var değil mi?
Alıp götürürüm seni,kaçırırım seni,iğne yaparım sana..
Nasıl bir düşünce,nasıl insanlar yaa..
Aynı şekil bu havada dışarı bebeğiyle çıkan anneninde aynı derece önemli bi işi olamaz mı? 'Oyalansın' diye yanında taşıdığı araba yere düşünce alıp yere attın torunums götürücem diyip oğlumun gözlerinin dolmasına sebep olan kadınlar var bu toplumda. Ben niye onları çekmek zorundayım?sen susturamayinca millet yol dememis. insanlar bu yagmurda lodosta acaba nereye gidiyor onda da kendini yirtarcasina aglayan cocugunu duymak zorundlaar mi
Telefon ve çikolata vermek isteyen kişileri terslemedim ben,aksine iyi niyetli düşünceleri için teşekkür ettim ama hala okuduğunu anlamayan insanlar var ne yazık ki..Aynen öyle bi de bunu yapanlar hep çok yaşlı olmayan yaşlı kesim kadınlar. Her yolculukta nerdeyse her mızıklandığı otobüste bi kere bunu duyuyorum. Her seferinde de vermemmm o benim oğlum diye şakayla karışık oğluma sarılıyorum. Yoksa çocuğun özgüven yerlerde. Daha da komiği genç adamlar daha ılımlılsr. Oğlumla iletişim kurup oyun oynuyolar. Bana çok garip geliyor bu. Bi de arabasını yere atan çocuğuma attın yere torunums götürcem ben aldım diyen bi kadın vardı. Hepsi de dün yaşandı. Çocuk bi suratı düştü kadından gözünü ayırmıyor. Vermek istiyorsan iste o senin diyorum ve ellerini uzattı hemen. Bi de yeni aldık gözbebeği onla uyuyor dediğim halde yapıyor bunu. Sonra kadın verdi oğlum daha da kadının yüzüne bakmadı. Çok garip ya nasıl böyle yapıyorlar sende annesin, nasıl böyle yapabiliyorsun da o çocuğu üzüyorsun anlamıyorum.
Ben o hanımefendinin anne olduğuna inanmıyorum,yaşamayan bilmez.Aynı şekil bu havada dışarı bebeğiyle çıkan anneninde aynı derece önemli bi işi olamaz mı? 'Oyalansın' diye yanında taşıdığı araba yere düşünce alıp yere attın torunums götürücem diyip oğlumun gözlerinin dolmasına sebep olan kadınlar var bu toplumda. Ben niye onları çekmek zorundayım?
Kalbinizin çirkinliği yorumunuza yansımış.sen susturamayinca millet yol dememis. insanlar bu yagmurda lodosta acaba nereye gidiyor onda da kendini yirtarcasina aglayan cocugunu duymak zorundlaar mi da bir de milleti azarliyorsun
telefonunu vermek isteyen adam dikkati dagilsin sussun istemistir. gayet de guzel bir teklifte bulunmus..metroda oradan oraya biraz telefona bakti diye bagimli olmaz. sonra sizinkini istese "o oyunlar otobusteki abinin telefonunda. benimkisi sadece konusmaya yariyor" diye kandirilacak yasta.
cocugunu susturamadigin gibi bir de kendince teklifte gelen adami "binim cicigim tilifinli iynimiz!!!" diye azarlamissin
oteki cikolata vermis ben de asla bir cocuga cikolata vermem. ama cogu insan icjn bu normal. cikolata reklamlarinda bile kucuk cocuklar oynuyor. sanki zehir vermis gibi ""binim cicigim cikiliti yimiz" diye onu da terslemissin
olay daha daha devam etmis. kimbilir kac dakika susmadi ki bunca olay oldu. koca metro dolusu insanın sabah sabah gününün icine etmissiniz anne cocuk.
o kadar bilinçli bir anneysen keske oyalamak icin biseyler getirseydin cocuguna. dikkatini dagitirdin. ya da inseydin (ne kadar kalabalik olsa da pardon ineceğim diyince insanlara yol verilir. kimse kalabalkk diye trenin son duragina kadar gidip geri donmez) inip sakinlestirip oyle binseydin.
gicik oldum yeminle okurken.
evet modern dunyada kimse kimsenin cocuguna iyi niyetle bile olsa mudahale etmez ama modern dunyada kimse kimseyi bu denli rahatsiz etmez. bu bencillikle nasil bir cocuk yetistirirsiniz merak konusu
Bana da teklif ediyorlar. Çikolata vermiyorum diyorum. Yanımızda genelde atıştırmalık olur zaten. Telefon teklif ediyorlar teşekkürler diyorum almıyorum. Yani bende buna değil çocuğun duygularını hiçe sayıp kızan bağıran saçma tepkiler verenlere kızıyorum. Anneyi daha çok strese sokanlars kızıyorum. Benim sakinliğimi umursamazlık olarak yorumlsyanlars kızıyorum. Halbuki ben sakin olmak zorundayım. Yoksa iş çığrından çıkıyorTelefon ve çikolata vermek isteyen kişileri terslemedim ben,aksine iyi niyetli düşünceleri için teşekkür ettim ama hala okuduğunu anlamayan insanlar var ne yazık ki..
Yorum sahibini diyorsanız evet değil. AnlayamazBen o hanımefendinin anne olduğuna inanmıyorum,yaşamayan bilmez.
Gerçi anne olmaya da gerek yok,empati yapmak için insan olmak,olabilmek yeterli.
Halbuki insan olmak yeterliydiYorum sahibini diyorsanız evet değil. Anlayamaz
O uye anne degıl ama bu sekılde yaklasmanız hos olmadı. Bn burada sızı destekledim yanlıa anlamayın fıkrını beyan edıyor o kişi de.. Sızın ılk konu actıgınız mesaj. Bıraz bu sekıl terslemısısnız gıbı algılanıyor ama yorumlar okundukca yada yasayn kısı olunca anlasılıyor yorumlarınız durumunuz..Ben o hanımefendinin anne olduğuna inanmıyorum,yaşamayan bilmez.
Gerçi anne olmaya da gerek yok,empati yapmak için insan olmak,olabilmek yeterli.