Allahtan bi fink atan yaşlılar dedimHanımefendi okudum ki yazıyorum, kimseyle polemiğe girmek istemediğim için genel bir cevap yazdım.
Sizin konunuza gelince herşeyi yapan bir yaşlı profili göremedim. Gördüğünü, öğrendiğini,çocuğu yatıştırmak için yapan bir yaşlı var evet yanlış, sizin pedagoji anlayışınıza uymuyor belki ama uyardınız bitti. İzin vermediniz tamamdır. Bir önceki nesil sizden daha iyi olmadığı gibi siz de sonraki nesilden daha iyi olmayacaksınız. Ki şimdi ki ebeveynlerin başımıza nasıl bela açtıklarını uzmanlar artık anlatıyor, bundan emin olamıyorum dinledikçe.
Bencil, empatiden uzak, duygu eğitiminden habersiz dürtüsel bir nesil yetiştiriyoruz. O yüzden bu kadar böbürlenmeye, yaşlıları hakir görmeye hakkımız yok diyorum. Onların da hayata karışmaya, toplu taşıma kullanmaya hakları var diyorum. Bunu da genel olarak yazdım. İlla sizin mesajınıza cevap verdim demek değil bu, konunuza verilen cevaplar doğrultusunda iletimi yazdım. Saptıran yok yani, yaşlı değilim, nasip olursa olurum. O zaman eve kapanmaya da sağlığım elverdikçe niyetim yok. Ben mesela başkasının çocuğuna bana zararı olmadıkça müdahale etmem, öyle bir yaşlı olurum. çünkü böyle gördük. Toplum böyle birşeydir. Gördüğünüzü, öğrendiğiniz yaparsınız. Biz düzgün yaşlılar oluruz, ama çocuklarımız bize nasıl davranır şimdiden tahmin ediyorum.
Çok uzun bir ileti yazdım az önce, denk gelirseniz okuyun lütfen. Had konusunda farklı düşünmüyoruzama yaşlılar kendilerince çok bilmişlik yapıp çocuğa bir şey veremez ya da kızamaz. Genelde bu davranışları yaşlı bireyler yapıyor anne zaten panik bir de onlar had sınırlarını aşıp kendilerince anneye akıl veriyor tecrübe paylaşıyor… tepki gösteriyor bilmem ne…
Tahammül seviyeleri az olan topluluk olduğu için bir çok şeye müdahil oluyorlar…
Okudum.Çok uzun bir ileti yazdım az önce, denk gelirseniz okuyun lütfen. Had konusunda farklı düşünmüyoruz
bundan söz ediyorsunuz pek te uzun değil. Okudum merak etmeyin.Toplu taşımaya anneler binebilir, yaşlılar binince neden fink atıyor oluyor. Kendimize gösterdiğiniz töleransı neden yaşlılardan esirgiyoruz. Size davranışları hoşunuza gitmeyebilir uyarırsınız, olur biter. Tüm genellemeci yaklaşımla, herşeyin sorumlusu yaşlı insanlarmış gibi, evlerinde oturmaları gerekiyormuş gibi bir algıyı nasıl savunur yetişkin, akıllı bir insan asla anlamıyorum. Yaşlı düşmanlığı diye bir akım var, herkes doğru bir onlar bozuyor ülkeyi gibi. Bebekli bir annenin toplu taşımaya binmeye hakkı var olmalı, tıpkı yaşlılar gibi. Herkes biraz tahammül eşiğini normale getirsin öyle hayata karışsın lütfen. Dışarıda herkes sinirli öfkeli diyoruz, önce dönüp kendimize bakalım.
Kimse müdahale etmek zorunda değil bunu anlamak zor mu ya bu ?Topluma uyum sağlamayan sizsiniz. Çocuğunuzu fanusta büyütemezsiniz. Elbette verilen çikolatayı almayın hatta o an çocuğunuza da pratik şekilde hayır’ı göstermiş olursunuz. Ama insanlara video gösterdi yok şşş dedi diye de kızamazsınız.
Kimse sizin çocuğunuza prenses gibi davranmayacak sizden başka.
94 yaşında zar zor yürüyen dedemin,10 aylık torunun çocuğunun peşinden odaya gittiğini gören bir insanım ben.Çünkü bebek ağlıyordu ve onu sakinleştirmek için elinden geleni yapan böyle de yaşlı bir adam vardı benim karşımda.Dolayısıyla diğer türlü davrananları anlamaya çalışmayacağım.Hanımefendi okudum ki yazıyorum, kimseyle polemiğe girmek istemediğim için genel bir cevap yazdım.
Sizin konunuza gelince herşeyi yapan bir yaşlı profili göremedim. Gördüğünü, öğrendiğini,çocuğu yatıştırmak için yapan bir yaşlı var evet yanlış, sizin pedagoji anlayışınıza uymuyor belki ama uyardınız bitti. İzin vermediniz tamamdır. Bir önceki nesil sizden daha iyi olmadığı gibi siz de sonraki nesilden daha iyi olmayacaksınız. Ki şimdi ki ebeveynlerin başımıza nasıl bela açtıklarını uzmanlar artık anlatıyor, bundan emin olamıyorum dinledikçe.
Bencil, empatiden uzak, duygu eğitiminden habersiz dürtüsel bir nesil yetiştiriyoruz. O yüzden bu kadar böbürlenmeye, yaşlıları hakir görmeye hakkımız yok diyorum. Onların da hayata karışmaya, toplu taşıma kullanmaya hakları var diyorum. Bunu da genel olarak yazdım. İlla sizin mesajınıza cevap verdim demek değil bu, konunuza verilen cevaplar doğrultusunda iletimi yazdım. Saptıran yok yani, yaşlı değilim, nasip olursa olurum. O zaman eve kapanmaya da sağlığım elverdikçe niyetim yok. Ben mesela başkasının çocuğuna bana zararı olmadıkça müdahale etmem, öyle bir yaşlı olurum. çünkü böyle gördük. Toplum böyle birşeydir. Gördüğünüzü, öğrendiğiniz yaparsınız. Biz düzgün yaşlılar oluruz, ama çocuklarımız bize nasıl davranır şimdiden tahmin ediyorum.
Arkadaşım koskoca toplumu nasıl eğiteceksin?Kimse müdahale etmek zorunda değil bunu anlamak zor mu ya bu ?
Bütün yorumları okumadığınız çok belli.Okursanız asıl tepkimin bebeğime sesini yükselten kadına olduğunu anlarsınız.Siz kendi çocuğunuza başkasının bağırmasını anlayışla karşılayabilirsiniz.Topluma uyum sağlamayan sizsiniz. Çocuğunuzu fanusta büyütemezsiniz. Elbette verilen çikolatayı almayın hatta o an çocuğunuza da pratik şekilde hayır’ı göstermiş olursunuz. Ama insanlara video gösterdi yok şşş dedi diye de kızamazsınız.
Fanusta büyütmek isteyen kim?Arkadaşım koskoca toplumu nasıl eğiteceksin?
Hadi çayımı kahvemi aldım cık cık eşliğinde dedikodu yapayım sizinle.
Gerçeklere açın gözlerinizi.
Çocukları fanusta büyütemeyiz dışarısı bizim gibi hassas değil.
Haksız olduğumu düşünen insanlar var buradasakin falan kalmıyorum
yıllar yıllar önce kızım daha küçükkken üstün zekalı ve hiperaktif olduğu için asla susmaz sürekli sorular sorardı
bir gün minibüste yine böyle sürekli sorular soruyor ama konuşuyor yani benimle öyle bağırma çağırma yok
beyaz sakallı yaşlı amcalardan biri ne çok konuştun başımızı ağrıttın vs daha hatırlamadığım bişiler dedi
yemin ediyorum ayak parmaklarımdan bir sıcaklık tepeme kadar çıktı hiç çocuk mocuk dinlemedim açtım ağzımı yumdum gözümü
benim çocuğumdan sana ne'den başlayıp zaten böyle böyle çocukluktan susturmaya çalışıyorsunuz insanları'na içimde ortamın da getirdiği tüm hıncı adamdan çıkarmışım
millet de şoka girdi şoför de dedeyi susturmaya çalışıyor
kızım annem beni korumadı diye düşüneceğine annem rezillik çıkardı diye düşünsün umrum değil
kendi de gerekirse rezillik çıkarılacağını öğrensin/öğrendi
asla haksızlık karşısında susmuyor
Ben yorumları okumak zorunda değilim siz ilk sayfada yok yaşlı video açtı yok yaşlı çikolata verdi diye şikayet ediyorsunuz. Açarsınız konunuzu kadının teki çocuğuma bağırdı diye.Bütün yorumları okumadığınız çok belli.Okursanız asıl tepkimin bebeğime sesini yükselten kadına olduğunu anlarsınız.Siz kendi çocuğunuza başkasının bağırmasını anlayışla karşılayabilirsiniz.
evet uyum sağlayamayan çocuklarımız var ve önceliğimiz onlar ayrıca fanus ne alaka ya ?Topluma uyum sağlamayan sizsiniz. Çocuğunuzu fanusta büyütemezsiniz. Elbette verilen çikolatayı almayın hatta o an çocuğunuza da pratik şekilde hayır’ı göstermiş olursunuz. Ama insanlara video gösterdi yok şşş dedi diye de kızamazsınız.
İnmiyorum.Rahatsız olan insin.Ben yorumları okumak zorunda değilim siz ilk sayfada yok yaşlı video açtı yok yaşlı çikolata verdi diye şikayet ediyorsunuz. Açarsınız konunuzu kadının teki çocuğuma bağırdı diye.
İnsanlar cahil yine de size kendilerince yardımcı olmaya çalışmışlar.
Bağıran kadın varsa çocuğu alıp inersiniz çocuk önünde zaten kavga edilmez
Keşke empati yapılabilse…elbette kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok
ama nezaket anlayış insanlık denen kavramlar var değil mi
bebekler çocuklar engelliler yaşlılar
bazı şeyleri mazur görmeli insanlara yardımcı olmalıyız
down sendromlu çocuk ortalığı birbirine kattı diye saygısız diyemezsiniz çünkü orda yapacak bir şey yok
bir bebek susmadan ağlıyor diye çocuğuna sahip çık diyemezsiniz ,bebek o çünkü daha anlamıyor
biraz empatiyle düzelecek şeyler
Kadın bu soğukta nasıl insin çocuğuyla ?Ben yorumları okumak zorunda değilim siz ilk sayfada yok yaşlı video açtı yok yaşlı çikolata verdi diye şikayet ediyorsunuz. Açarsınız konunuzu kadının teki çocuğuma bağırdı diye.
İnsanlar cahil yine de size kendilerince yardımcı olmaya çalışmışlar.
Bağıran kadın varsa çocuğu alıp inersiniz çocuk önünde zaten kavga edilmez
Ben 30 yaşında neden öyle davranmıyorum toplumda değil mi?insan sevmiyorum ,gerçekten
kimseye gidip gelmem ,üç beş arkadaşım var onlarla görüşürüm
okuldan çıkar koşa koşa eve gelirim
cafeye vs gitmem termosumu alıp doğaya giderim
düğünden cenazeden kaçarım
amma velakin tepemde iki çocuk sürekli koşturur bağırır çağırır ama duymam bile
çocuk çünkü yapacak değil mi,öyle büyüyecek öyle öğrenecek
hasta olsa inleyecekti mesela
yaşlı olsa tvnin sesini açacaktı
oturup kuracağıma kulak vermiyorum ve duymuyorum