Nasıl tepki vermeliyim?

Ben zaten bilinçsiz bir anne değilim,o sırada bebeğimi sakinleştirmeye çalışıyordum.Ben çocuğuma sesini yükseltmemişken metroda hiç tanımadığım birinin böyle davranmasına haklı olarak sinirlendim.
Keşke o kadın da terketseydi ve gerilmeseydim.

Sevgili konu sahibi yalnız değilsin… hepimiz böyle anlayışsız insanlarla aynı toplumda yaşıyoruz maalesef… çocuklar ne yazık ki bilinçli olmadığı için anlamıyor ama baksana bilinçli insanların düşüncesine…
Sana tavsiyem sakin kalmaya devam et çünkü sen panikledikçe evladın daha da panik olacaktır. Bilmediği bir ortam tanımadığı yüzlerce yüz çocuk o kadar haklı ki…
Tek sığınası sensin sana sesini duyurmaya çalıştığı için her yolu deneyecek rahatsızlığını gösterecek… lütfen herkesi her şeyi bırak çocuğunla ilgilen ona odaklan

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için.
Bazen sakin kalamıyorum,bu durumlarda yine de evladımın etkilenmemesi için tepki veremiyorum

Reactions: sdg
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için.
Bazen sakin kalamıyorum,bu durumlarda yine de evladımın etkilenmemesi için tepki veremiyorum
Valla canım benim çocuğum şu an 14 aylık hep yürüme ve keşfetme aşamasında ayyy bu durmuyor diyene ya gelme ya çağırma diyorum
Bebekten ne bekliyorlar ya tabi ki keşfedecek tabi ki acıkınca huysuzlanacak.tabi ki yabancı gördüğünde korkacak kendini ağlayarak savunmaya çalışacak… Yani büyük insan bile neler yapıyor ben anlamıyorum bu kafaları…
Kaldı ki tanımadığım insanlar benim çocuğuma müdahale edecek…
Anlayışsız cahil insan bitmez o yüzden bütün annelere bol sabır diliyorum

Allah bağışlasın evladınızı,hep iyilerle karşılaştırsın Rabbim

Ben indim çünkü iş çıkışı bunu çekemezdim bebek ağladı diye bütün tramvay insin mi? toplu taşıma hanımefendi anne otobüsü anne tramvayı değil. Anneler gerilmesin evet anne de inebilir.

Çocuğunuz var mı gerçekten çok merak ettim.
Çocuğum yok Çocuklu yakınımda çok yok daha doğrusu toplu taşımada görmedim ama bazı annelerin bencilce davranışlarından dolayı bu konuya birazcık önyargılıyım sizin özelinizde söylemiyorum.
Bebek arabasını üzerime süren, ittiren çocuğunu asla susturmayan son ses tablet açan bir sürü insana denk geldim daha önce tartıştığım da oldu artık yapmıyorum .
Sadece sizin beklediğiniz ayrıcalık, karşıdaki insanların da tek beklediği huzur aslında çocuğunuza müdahale etmek değil hani kendi yöntemi ile yanlış yapmış ben de istemezdim çocuğuma müdahale edilmesini. ama siz de toplu taşımaya binerken her türlü insana denk geleceğinizi bilerek biniyorsunuz .aynı şekilde bu bizim için de geçerli yani biz de saçma sapan insanlara tahammül ediyoruz yaşlısı genci sapığı.

Ben indim çünkü iş çıkışı bunu çekemezdim bebek ağladı diye bütün tramvay insin mi? toplu taşıma hanımefendi anne otobüsü anne tramvayı değil. Anneler gerilmesin evet anne de inebilir.
Anne nasıl insin bu soğukta ? İnse başka toplu taşımaya binse aynı şey olacak. Çocuk tanımadığı onlarca yüze sese maruz kalıyor. Bak sen 1 çocuk sesine dayanamamışsın o çocuğun dünyasında o kadar yüz ses uyarıcı nasıl korku veriyor biliyor musun ?

Haklısınız ama söz ettiğiniz şekilde yaklaşmıyorum inanın bebeğime.Telefon vs vermiyorum ve sakinleşmesi için biraz zamana ihtiyacımız var.Çok değil 3-5 dk ağlama sesine tahammül edilebilir bence.

Ayrıcalık beklenmiyor
Anlayış bekleniyor
Had bekleniyor

Toplu taşımaya anneler binebilir, yaşlılar binince neden fink atıyor oluyor. Kendimize gösterdiğiniz töleransı neden yaşlılardan esirgiyoruz. Size davranışları hoşunuza gitmeyebilir uyarırsınız, olur biter. Tüm genellemeci yaklaşımla, herşeyin sorumlusu yaşlı insanlarmış gibi, evlerinde oturmaları gerekiyormuş gibi bir algıyı nasıl savunur yetişkin, akıllı bir insan asla anlamıyorum. Yaşlı düşmanlığı diye bir akım var, herkes doğru bir onlar bozuyor ülkeyi gibi. Bebekli bir annenin toplu taşımaya binmeye hakkı var olmalı, tıpkı yaşlılar gibi. Herkes biraz tahammül eşiğini normale getirsin öyle hayata karışsın lütfen. Dışarıda herkes sinirli öfkeli diyoruz, önce dönüp kendimize bakalım.

Burada yaşlılara karşı olumsuz bir şey söyleyen yok,lütfen konuyu saptırmayın ama yaşlı diye de her şeyi yapma hakları yok.

ama yaşlılar kendilerince çok bilmişlik yapıp çocuğa bir şey veremez ya da kızamaz. Genelde bu davranışları yaşlı bireyler yapıyor anne zaten panik bir de onlar had sınırlarını aşıp kendilerince anneye akıl veriyor tecrübe paylaşıyor… tepki gösteriyor bilmem ne…
Tahammül seviyeleri az olan topluluk olduğu için bir çok şeye müdahil oluyorlar…

İnan bir şeyler vermek isteyenlere kızmadım,iyi niyetlerinden öyle davrandılar.Zaten teşekkür ettim kibarca.Benim tepkim hadsizce parmağımı kızıma sallayan ve bağıran kadın içindi.

Burada yaşlılara karşı olumsuz bir şey söyleyen yok,lütfen konuyu saptırmayın ama yaşlı diye de her şeyi yapma hakları yok.
Hanımefendi okudum ki yazıyorum, kimseyle polemiğe girmek istemediğim için genel bir cevap yazdım.
Sizin konunuza gelince herşeyi yapan bir yaşlı profili göremedim. Gördüğünü, öğrendiğini,çocuğu yatıştırmak için yapan bir yaşlı var evet yanlış, sizin pedagoji anlayışınıza uymuyor belki ama uyardınız bitti. İzin vermediniz tamamdır. Bir önceki nesil sizden daha iyi olmadığı gibi siz de sonraki nesilden daha iyi olmayacaksınız. Ki şimdi ki ebeveynlerin başımıza nasıl bela açtıklarını uzmanlar artık anlatıyor, bundan emin olamıyorum dinledikçe.
Bencil, empatiden uzak, duygu eğitiminden habersiz dürtüsel bir nesil yetiştiriyoruz. O yüzden bu kadar böbürlenmeye, yaşlıları hakir görmeye hakkımız yok diyorum. Onların da hayata karışmaya, toplu taşıma kullanmaya hakları var diyorum. Bunu da genel olarak yazdım. İlla sizin mesajınıza cevap verdim demek değil bu, konunuza verilen cevaplar doğrultusunda iletimi yazdım. Saptıran yok yani, yaşlı değilim, nasip olursa olurum. O zaman eve kapanmaya da sağlığım elverdikçe niyetim yok. Ben mesela başkasının çocuğuna bana zararı olmadıkça müdahale etmem, öyle bir yaşlı olurum. çünkü böyle gördük. Toplum böyle birşeydir. Gördüğünüzü, öğrendiğiniz yaparsınız. Biz düzgün yaşlılar oluruz, ama çocuklarımız bize nasıl davranır şimdiden tahmin ediyorum.

Çocuk uzun bir ileti yazdım az önce, orda kendimi ifade ettim. Denk gelirseniz okuyun lütfen. Had konusunda inanın farklı düşünmüyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…