- Konu Sahibi bulunurhintkumasi
-
kurtlananı at..elektırık süpürgesi ile duvarları çektır bıttı gıttı...korkulacak bir şey yok...
Önce ne kurtlandıysa ( ki pirinç, mercimek falandır) onu atıver canım.
Sonra diğer malzemeleri de kontrol et.
Güzelce sil, raflarını falan. Duvarlardakini elektrik süpürgesiyle çek. Neredesin bilmiyorum ama sık sık oluyorsa, en guzeli kavanozlara koyup buzdolabında saklamak. Ben baş edemiyorum, burasının havası bir acayip sürekli kelebekleniyor bakliyat. En son çare buzdolabına tıktım hepsini.
Bakma böyle 40 yıllık ev hanımı gibi anlattığıma ben ilk gördüğümde sinir krizi geçirdim. Ağlaya ağlaya kayınvalidemi aradım, kadıncağız gelip temizledi sağolsun.Benimde büyük bir kısmı buzdolabında. Geçen bi mısır kurtlanmış, mutfak dolabındaydı, görür görmez olduğu gibi attım çöpe, hala patlamış mısır yiyemiyorum.
Bakma böyle 40 yıllık ev hanımı gibi anlattığıma ben ilk gördüğümde sinir krizi geçirdim. Ağlaya ağlaya kayınvalidemi aradım, kadıncağız gelip temizledi sağolsun.
3 gün önce o dolaptan birşey alırken yine baktım siyah siyah bişeyler. Ay dolabı bir boşalttım adamlar koloni kurmuşlar. Vakumlu kavanozun içine kadar girmişler.
Alayını attım kavanozlarla. Dolabı da attım. Zaten kıldım o dolaba.
Yeni aldıklarımı kavanoza koydum, attım buzdolabına. Oraya da girerlerse bakliyat yemeyeceğim artık.
Ay sağolun kızlar, ilk defa başıma geldi fazlaca da huyluyumdur böyle şeylere
Cam kavanozdakileri birakir, başka ne var ne yoksa atarım o zaman. Off nasıl da uykusuzum..
Bakliyatların içine 1er tane defne yaprağı atarsan da kurtlanmayı önlermiş. Bir de lavanta kesecikleri koyarım kıyafetlerimin arasına güvelenmeyi önlüyor.Kızlar siz iyi ki varsiniz. O kadar sinirim bozuldu ki. Yapılacak o kadar iş varken bi de bu çıktı. Bakamiyorum bile midem bulanıyor, bakalım nasıl temizleyecem..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?