Nasıl temizlenir bu iğrençlik?

bulunurhintkumasi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2014
534
246
53
İstanbul
Kızlar yeni bebeğim oldu, bulunduğum şehirde kimsem yok yardım edecek. Haliyle evle çok ilgilenemiyorum bebeğim de çok huysuz hiç öyle kendi kendine durmaz uyumaz.

Simdi fark ettim, kilerimde birşey kurtlanmış, duvarda gördüm Bebeğim ağladı bakamadim da ne kurtlandi diye. Simdi ben nasıl temizleyecem, hadi kurtlanan şeyi buldum attım diyelim, kıyıda köşede kalmaz mı, nasıl arındırırım onları, başına gelenler en pratik yoldan nasıl hallettiniz? Malum zamanım da çok kısıtlı

Önce ne kurtlandıysa ( ki pirinç, mercimek falandır) onu atıver canım.
Sonra diğer malzemeleri de kontrol et.
Güzelce sil, raflarını falan. Duvarlardakini elektrik süpürgesiyle çek. Neredesin bilmiyorum ama sık sık oluyorsa, en guzeli kavanozlara koyup buzdolabında saklamak. Ben baş edemiyorum, burasının havası bir acayip sürekli kelebekleniyor bakliyat. En son çare buzdolabına tıktım hepsini.

ağzı açık hatta lastikle kapatılmışları bile atardım ben olsam sadece sıkı sıkı kapalılar kalsın..
bebeğini sağlıkla büyüt canım ilk zamanlar ev bi darmadağın olur takma kafana..

Benimde büyük bir kısmı buzdolabında. Geçen bi mısır kurtlanmış, mutfak dolabındaydı, görür görmez olduğu gibi attım çöpe, hala patlamış mısır yiyemiyorum.

Benimde büyük bir kısmı buzdolabında. Geçen bi mısır kurtlanmış, mutfak dolabındaydı, görür görmez olduğu gibi attım çöpe, hala patlamış mısır yiyemiyorum.
Bakma böyle 40 yıllık ev hanımı gibi anlattığıma ben ilk gördüğümde sinir krizi geçirdim. Ağlaya ağlaya kayınvalidemi aradım, kadıncağız gelip temizledi sağolsun.
3 gün önce o dolaptan birşey alırken yine baktım siyah siyah bişeyler. Ay dolabı bir boşalttım adamlar koloni kurmuşlar. Vakumlu kavanozun içine kadar girmişler.
Alayını attım kavanozlarla. Dolabı da attım. Zaten kıldım o dolaba.
Yeni aldıklarımı kavanoza koydum, attım buzdolabına. Oraya da girerlerse bakliyat yemeyeceğim artık.

Dolapta bir şey olmaz. Benim ilk öğrenci evimde karınca ve kırkayak vardı Karıncaya sabrettim de kırkayak görünce 1 gece daha kalmadım o evde.

Nemli yerlerde yiyecek saklamak çok zor. Hele kiler kullanmak imkansız gibi bir şey. Ben patates ve soğanı da dolapta tutuyorum. Dışarda küflenip çürüyor.

Ay sağolun kızlar, ilk defa başıma geldi fazlaca da huyluyumdur böyle şeylere

Cam kavanozdakileri birakir, başka ne var ne yoksa atarım o zaman. Off nasıl da uykusuzum..

Ay sağolun kızlar, ilk defa başıma geldi fazlaca da huyluyumdur böyle şeylere

Cam kavanozdakileri birakir, başka ne var ne yoksa atarım o zaman. Off nasıl da uykusuzum..

Cam kavanozları atma tabi ama kapakları sıkı sıkı kapalıysa. Değilse sızıyorlar içine. Sen ne var ne yok at kavanozlar hariç. Her şeyi çıkar dışarı. Makinayla duvarları dip köşe temizle.

Bol sirkeli, çamaşır sulu deterjanlı su hazırla. Her yeri sil. İyice de havalandır kileri. Bir daha da yiyecekleri buzdolabında tut, oldu bitti :)

valla konu açacaktım bugün ama çekindim açmadım iki günde bir konu açıyosun dersiniz diye...

benimde mutfagimda küçük küçük kara sinekler var kızlar iki ay evde yoktum
mutfak dolabinin çekmecesinde ki bakliyatlar kurtlanmış hepsini attım..
sinekler hâlâ var.. buzdolabini defenfekte ettim mutfak dolaplarımı sildim ama yinede gitmedi sinekler sadece azaldı...

ya tavanda yada dolapların yüzünde öylece duruyor sinekler...hele dezgah üstünde bi tane bulaşık kalsin sabah dahada çoğalıyor...

bildiğimiz kara sineğin cılız ve küçük hali

acaba benim de dipte köşede görmediğim birseymi kurtlandi

Bakliyatların içine kaya tuzu at biraz.
Dolabın içinede bir kaba ağzı açık olarak koy.
Bunları yapmadan önce sirkeli ya da çamaşır sulu suyla sil malzemeleri cam kavanoza dediğim şekilde koyuver.
Mümkünse bez torba kullan böceklenmeyi engellermiş .
Nemden uzak tut gıdaları.
Buzdolabında saklamak ta böceklenmeyi önler.

Kızlar siz iyi ki varsiniz. O kadar sinirim bozuldu ki. Yapılacak o kadar iş varken bi de bu çıktı. Bakamiyorum bile midem bulanıyor, bakalım nasıl temizleyecem..
Bakliyatların içine 1er tane defne yaprağı atarsan da kurtlanmayı önlermiş. Bir de lavanta kesecikleri koyarım kıyafetlerimin arasına güvelenmeyi önlüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…