Nasıl Seviyoruz?

gulbeseker

HAYATIMIN TADLARI...BÜYÜYORLAR
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2007
1.525
12
54
hanımlar
insanların sevgilerini ifade ederken kurduğu cümleler kullandığı kelimeler hem çok dikkatimi çekmiştir
hem de bazen çok komik gelmiştir bana
siz çocğunuzu severken nasıl cümleler kuruyor yada nasıl hitap ediyor ve ya sesleniyorsunuz?

mesela ben
eşime cücü derim
benim eşim kürt kökenli vanlı yani vandan göçme taaaa fi tarihinde dedeleri gelmiş samsun bafraya yerleşmişler dededağı köyüne..
onlarda cücü kuşum demek
ben ede cücü derim cücü aşağıya cücü yukarıya....
oğluşlarıma küçüğüne böcük büyüğü yavrukurt
kızıma kısçem

ama severken anasının kuzusu
anasının cancanı
minik prensesim
aşkitom
anasının profösör kızı
anasının cimcimesi bambinosu
aklıma geldikçe de yazarım...
şimdi azıcık unuttum....eyvahedigeldismilemafoldumben

durumuna gore degısır benım sevgı sozcuklerım

mınık kusum, yavru kusum, akıllı kuzum derım
yakısıklı delıkanlı, akıllı bıdık gıbı herkesın soyledıgı seylerı soylerım
ama kafasına saga sola kut kut vurunca her ne kadar babam duyunca kızsa bıle tokmak kafa derım

canım bende kocama kociş ve aşkım derim arada sevgilim de derim.bayanssulusmile.o zaman hayırdır ne istiyorsun diye sorar..alsanaalsanasmile

kızıma gelince ooo kızıma neler demiyom..arkadaşlar senin çocuk sevişini görenin tekrar çocuk yapası gelir diyorlarr...

bitanem. aşkım, nurtopum, canparem,tosbam,bebğim, prensesim,gözümün nuru, özelliklede çocuğum demişlerdir anası derim..:))),,iyiki doğurmuşum seni :)) (sanki bi tek ben yapabiliyomuşum gibi) daha çokta şimdilik aklıma gelenler...opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

benim evimin arkasında bir teyze var 80 yaşlarında falan
cüneytim doğduğunda oğluşum canım yavruuuum diye severdim
kadın bir gün beni özellikle çağırdıve dedi ki
allah aşkına havva o nasıl çocuk sevmek 8 çocuk yaptım bi kere bile senin gibi yavrum demedim demişti
ben gen çok güzel yavrum derim
bazen eşime de derim hatta annemin babamın yanında bile ağzımdan kaçırdığım olur eşime yavrum derim
hemen bacım ile şöyle kaçamak bir bakış atarız...:kedi:

eskiler çocuklarını sevemiyorlardıki canım, ayıp diye...
bize geçmiyo ayıp falan ...hatta bazı yerlerde hala var..
benim eşim adanalı .......kızımı orada da aynı sevince kayınvaliden değişik bişi der bana yöresel..türkçesi arsız demekmişşş :)))
kayınvalidenin önünde çocuk sevilmezmiş..
kocamada güzel bişi desem ...yağcı der bana...ohaoldumsmile

bende babamın yanında falan severim kocişi...
ilk başlarda babam sen bizi sevmiyon artık demiştii :))) olurmu babişkom onun yeri ayrı senin yerin ayrı demiştim :)))

vallahi kimseyi takamam..kimse kusuruma bakmasınn..
hayatımdaki 2 önemli varlık...eşim, kızım..istediğim gibi severimm..

Ben de bebeğimi yavrum, tontişim, kainat güzelim, sevgilim, aşkitom diye severim.Kocama gelince eskiden bebeğim derdim şimdi farklı oldu.Söylemeyim bence.))

biz de eşimle birbirimize aşkım diye hitap ederiz genellikle ama bunun yanında hayatım kocacığım dediğim de olur oda bana bebeğim der ama Eymen doğduktan sonra o sıfatı kaptırdım sanırım kaydirigubbakcemile3

oğluma da aşkım,yavrum,oğlum,bitanem,bebeğim,canımın içi,anasının danası vs... gibi kelimeler kullanırım

biz eşimle hep aşkım deriz birbirimize ben daha hiç adını söylememişimdir 7 senedir:)bide çiko deriz burhan altıntopun çikosu vardıya resim:)
piroşa ne dememki yavrum,prensesim,kuzum,tostosum,kuşum,güzeller güzeli meleğim...kızımı severken kendimi kaybediyorum ben:)

eşim çok orijinal bir şekilde sevdiğimi söylüyor,
hamileyken"güzel kazeym,minik kizim"
ilk aylarında "nooldu,nooldu,nooldu mama kokulu","nooldu,nooldu,nooldu dişsiz"yesinler kizim" derdim,
işediğinde"pıtık demiş ki,hergün işiycem""işenik kue,kue pıtıtt"sena bilge kue
şimdilerde,gülüs,bibik mi vamıs,buruşukmumus,tatlı bibik emekliyomumus,"şeker bebek, ne kadar şeker ,ne kadar,ne kadar" bunları söylerken duyan eşim kopuyor,sesimi de değiştiriyom çünkü,bayanssulusmile

ben en cok iyiki dogurmusum sizi diye severim.opuyorumnanaktan

hatta oglumda o kadar cok soylerdimki 30 sene bize boyle birsey soylemeyen annem bile bizi oyle sevmeye basladi.kaydirigubbakcemile3

onun disinda oglumu danam diye severim, biraz irice bir cocukda.kaydirigubbakcemile3
kizimi pamuk prensesim diye seviyorum.bayanssulusmile

annesinin minik kuzusu,yakışıklı prensim benim,canımın içi,minik kuzuuuu,yavrumm,koca adam bu,aşkitom,tospaam benim,minik sıpaamm,yavru kuşum ve annesinin minik ördekisiiii :))

valla aklıma nasıl gelirse öyle seviyorum ben oğlumu.ama en çokta tosunum diye seviyoruz babasıda bende.küçük kuzucuk aşk böcüğüm mavişim bitanem aşkım en çok kullandıklarım arasında.babannesi bi garip seviyo aslında. genelde hep oğlanların hası helvaların tası diyo ne demekse artık.babasıda bazen kertenkele diyo.çocuğu şekilden şekile sokuyoruz vallakaydirigubbakcemile3

babaannesi de "ah anasının çonçolu bu çonçolu diyo" gürcüce de anasının oğlu demekmiş galiba.

ayy benim demediğim bişi kalmadı galiba her sekilde seviyorum kızımı minigim minik kusum minik prensesim mis kokulum cennet kokulum güzel gözlüm boncugum kücücük agızlım burunlum butun uzuvlarını sayıyorum :)) tatlısım kuzum ama en cok kullandıgım kelime ANNEM derim hatta babası o kadar seviyki o bile annem diye seviyo kaydirigubbakcemile3 ay nediyorum ben diye düzeltiyo babam diye kaydirigubbakcemile3
esimde birde naninku diye sever oda makedonca anasının kuzusu demekmiş

Ay kızlar ne guzel olmus bu topıc gulmekten kırıldım valla.cok yasayın emı.ne kadar farklı dıllerde neler varmıs oldum.bende kocısıme genlede askım dıye seslerım 10 senedır.o da bana hayatım askım der gene.ogluma da sızler gıbı neler dememkı oooooo.askıtom,cancanım,kocadana,akıllı bıdıŞım,mınık kuŞum,sevgılım, kÜÇÇÜk erkekım derım.ne bılem daha Çok varda aklıma bunlar geldı.

ben kaan a: canım,yavrum,tombalağım,annesinin kuzusu(kıvırcık ya) gibi şeyler sölüyorum.
eşim bana bazen aşkım,bazen mobidik, azo der:)
bende genelde ona aşkım derim..

genelde herkesin söylediği aynı şeyler var..
bizde kereme nazlı kuş, yavru kuş, fındık burun,minnoş ,kuzu
kaana tatlı tontiş, bonusum benim, totoş kuzu, pamuğum, kıvırcık,gece bahçesini seyrettikten sonrada dombili boo...
eşime kociş aşkım tontişim derim oda bana kediş nazlı, aşkım, hayatım der..
hatta kerem hasta bu ara dr. gittik sırtını aç dedi açarken keremde ağlamaya başlayınca tamam aşkım tamam aşkım diyorum dursun diye..sanki dr a tamam aşkım açıyorum der gibi oldu.. :KK70:

bizde eşimle birbirimizle aşkım deriz genelde ya da bebem deriz
kızıma ise herşeyi söylüyorum ama en çok söylediğim anne cücüğü,yavru cücüğü balım çiçeğim ballı peteğim prensesim bu anne cücüğü ve yavru cücüğü lafını annem derdi bize ondan kaldı herhalde:)

X