Nişan nasıl olacak söz-nişan..

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

roseturk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2010
29
0
36
Ankara
Arkadaslar linkleri vaktim oldukca bol bol okuyorum. Çünkü her ne kadar ablalarım abilerim evli olsalar da benim hiç mi hiç dikkatimi çekmemiş bu söz nişan olayları. Taki insanın başına gelene kadar.:59:

Erkek arkadaşımla uzun bir süredir beraberiz (4 sene kadar:4:) üniversite bitti ama iş sahibi olamadık daha. Kpss ye hazırlanıyoruz gayet ciddi bir şekilde. Allahın izniyle bu sene iş sahibi oluruz:nazar:

asıl konu şu ki onlar egeli biz iç anadoluyuz.(10-12 saat yol) gelme gitme zor olacak. biz ailelerle tanıstık ama aileler birbiri ile tanısmadılar. ilk geldiklerinde söz olur ama sonra nisan olsun mu olmasın mı kararsızım. Hep istiyorum (çünkü nısan kıyafeti giymek istiyorum) hem de ne gerek var diyorum.Çünkü düğünde hem kız tarafında kına ve gelin cıkma olacak ordada daha karar vermedik ama ya nikahli yemekli bir düğün ya da nikah onceden olacak.

aılesi çalgılı falan istemiyorlar. Artık bizde kınada dökecegız kurtlarımızı.

Ama lütfen yardımcı olun şu sıralama nasıl olacak çözemedim bir türlü:50:

canım benim de durumun seninki gibi, biz de 5 senedir birlikteyiz. sevgilimin ailesi akdenizde ben marmaradayım. ulaşım büyük problem :(
bizim ailelerle tanışma faslımız olacak. ama bizim avantajımız şu, sevgilimin benim evimin yakınına tayini çıktığı için burada ev tuttu dolayısıyla ailesi geldiğinde kalacak yerleri var. biz ailelerin tanışma gününde söz kesmeyi, arkasından 1 hafta sonra da nişan yapmayı planlıyoruz.

ama sizin yol durumu buna müsait değilse bence söz ve nişanı aynı gün yapın derim. çünkü söz önemli bir adım değildir aslında önemli olan nişandır yani söz olmasa da olur. benim kuzenlerim o şekilde yaptılar mesela çok da güzel oldu. kız isteme faslı ve arkasından yüzükler takıldı.
sözde de zaten yüzük takılıyor, sadece gelecek kişi sayısı,yiyecekler,nişan kıyafeti ekstra olacak. çok eğlenceli, oynamalı birşey istemediğini söylemişsin, evde (eğer eviniz müsaitse) yapmak da mantıklı bence.

böylece nişanlık da giymiş olursun :66:
nişan bana göre olmazsa olmazdır. bir düşün derim ;)

bikere yaşayacaksın herşeyi
nasıl istiyorsan öyle yaptır bence
mesafa varsa var nolucak
bi zahmet gelip gidiversinler
benim tanışma isteme söz oldu hepsi ayrı ayrı
500-600 kişilik salonda nişan oldu
şimdi de nisanda nikah yapıcaz
bikere yaşadım ikinci kere aynı şeye gerek görmedim

hem onlar çalgılı falan istemiyorlar diyosun
büyük ihtimal düğün yapmıcaklar sana
nişan kız tarafına ait olduğuna göre istediğini yaptır
birkere yaşıcaksın
içinde kalmasın

onları düşünerek herşeyi sıkıştırma bence
doya doya yaşa
istemenin sözün tanışmanın hepsinin ayrı ayrı heycanı var
tad almaya bak
zaten tanışma için 1 günlüğüne gelicekler
gelmişken bi gün daha dursunlar isteme söz yapın
bir hafta içinde yapabilirsiniz hepsini
hiç mi akrabaları kalacak yerleri yok burda ?

Arkadaslar linkleri vaktim oldukca bol bol okuyorum. Çünkü her ne kadar ablalarım abilerim evli olsalar da benim hiç mi hiç dikkatimi çekmemiş bu söz nişan olayları. Taki insanın başına gelene kadar.:59:

Erkek arkadaşımla uzun bir süredir beraberiz (4 sene kadar:4:) üniversite bitti ama iş sahibi olamadık daha. Kpss ye hazırlanıyoruz gayet ciddi bir şekilde. Allahın izniyle bu sene iş sahibi oluruz:nazar:

asıl konu şu ki onlar egeli biz iç anadoluyuz.(10-12 saat yol) gelme gitme zor olacak. biz ailelerle tanıstık ama aileler birbiri ile tanısmadılar. ilk geldiklerinde söz olur ama sonra nisan olsun mu olmasın mı kararsızım. Hep istiyorum (çünkü nısan kıyafeti giymek istiyorum) hem de ne gerek var diyorum.Çünkü düğünde hem kız tarafında kına ve gelin cıkma olacak ordada daha karar vermedik ama ya nikahli yemekli bir düğün ya da nikah onceden olacak.

aılesi çalgılı falan istemiyorlar. Artık bizde kınada dökecegız kurtlarımızı.

Ama lütfen yardımcı olun şu sıralama nasıl olacak çözemedim bir türlü:50:

annene sorsan ya şekerim :18:

ilk tanıştıklarında hemen söz yüzüğü takılmasını belki istemeyecek ailen. böylelikle sizin planlarınızda elinizde patlayacak.
hem daha işiniz yokken böyle ciddi işlere girişmek aranızı gerebilir:37:

ayrıca benim nişanlımla aramızda 30dk lık bi semt olmasına rağmen
babam tanışma isteme söz 3 ünüde ayrı günde yaptırdı
ilk günde taktırmam ben yüzükleri dedi
bir hafta içnde 3gün geldiler

canım bence de en iyisi olur, içinde hiçbir ukde kalmasın.

şimdiden hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin :nazar:

canım tebrik ederim. nişanın ayrı olacak olmasına gerçekten çok sevindim. çünkü bunlar bir kere olacak şeyler ve hiçbirşey içinde kalmasın. insanların geliş gidişlerini düşünme hayırlı işe giriyorlar gelin alacaklar gidip gelsinler ne olacak ki. sen öncelikli olarak kendi isteklerini düşün bence...

Back