Nasıl istenir?

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
Merhaba.
Eltim maşamı istedi bende verdm. o gün akşam onlara gtmiştk çğırdılar. O gün işi de btti maşayla. Hatta sağol cnm maşanı kullandım dedi. Ama geri vermedi. Bnde istemedim şimdi ayıp olmasn diye. Ama lavaboda duruyodu dağınıktı tekrr lavaboya grdiğimde toplamş aynı yere koymş verecek sandm ama vermedi o kdr bahsetti unuttu desem unutmadı da
.
Sürekli kullndğm bişey ondan bi de söyleyip tşkkürler deyip vermemesi çok ilgnç. Bikaç kez daha görüştüğümüzde geri vermezse nasıl bi şekilde isteyeblrm??

Hep kullandığın birşeyse giderken ayakkabılarını giyerken ay maşamı unuttum canım alayım onu da 3.kolum gibi valla hep kullanıyorum ama lazım olduğunda iste yine benden deseydin.
Kahve içmeye diye git dönerken yine bu repliği söyle neden bu kadar dert ettin ki söyleyeceksin verecek hepsi bu.

Hep kullandığın birşeyse giderken ayakkabılarını giyerken ay maşamı unuttum canım alayım onu da 3.kolum gibi valla hep kullanıyorum ama lazım olduğunda iste yine benden deseydin.
Kahve içmeye diye git dönerken yine bu repliği söyle neden bu kadar dert ettin ki söyleyeceksin verecek hepsi bu.

Söylersem ayıp olur dye utandım. Işin bttyse geri alablr mym desemmiki

Maşa ile işin bittiyse almaya geleceğim lazim oluyo bana, tekrar lazım olursa haberlesiriz tarzı bir mesaj atabilir yada arama yapabilirsin.

Esyalarimi paylaşmayı baska birilerinin kullanmasini hiiic sevmem bence vermemeli özel eşyadır sonuçta..
Dogum gunu oldugunda falan ucuz yollu bi maşa alip hediye mi etsen tekrar isteyecek gibiyse.:KK45:

Söylersem ayıp olur dye utandım. Işin bttyse geri alablr mym desemmiki
Niye ayıp olsun yahu senin malın neticede.
İşin bittiyse falan değil "canım gelmişken maşamı da alayım mı hergün kullanıyorum yine lazım olduğunda iste benden lafı olmaz" diyeceksin alacaksın.
Sana ait olanı istedin diye ayıplayacaksa öyle akrabaya kürdan bile vermeyeceksin.

Bi seyi aldin mi hemen ver ne bu vermeme olayi benim de komsum vardi bi sey verdimmi 2 ay keserdim ümidi. Boyle insanlari sevmiyorum emanete bak kullan ver.iste kiz ben istiyordum o vermezken utansin hih

Şaka mı yapıosunuz.
Bukadar çekingen hayat geçmez.
İşin bittiyse alayım, lazım olursa tekrar söyle dersin olur biter

Ben cok kotuyum galiba ya. Kimseye vermem maşami,şahsi bir eşya sonuçta.Belki karşı tarafta kepek var saçı yağlı vb.
Isteme konusunda çekinecek birşey yok,yarın bana lazım işin bittiyse alabilirmiyim diyebilirsin direk.

Niye ayıp olsun kendi malını istemek.
Bi komsumuz derki çay tabağım birinde olsa isterim uykum gelmez o gece mal canın yongası Evimin eşyası canlı gibi bana der,ha ister kullanır işi biter geri verir o yani

Soru kip eki olan "misin" i kullanarak isteyeceksiniz tabii ki.

Saç maşamı verir misin?

Duyan borç istiyorsunuz sanacak, kendi malınız bunu istemekte ne var? Istediniz diye kırılacaksa, ayıplayacaksa da ayıplasın kendi ayibina bakmadan.

Artık kendi hakkımızı isterken bile çekinir olduk ve böyle oldukça insanlar daha çok arsizlastilar...:KK12:

Back
X