• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl geliştirebilirim?

Siyah Kugu

siyah kugu
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
6.679
6.066
198
merhabalar..
ben ingilizcemi geliştirmek istiyorum. ama kurslara boşa para veriyorsunuz gibi söylemler mevcut. kimse gittiği kurstan memnun değil sanırım. dil konusunda sıfır değilim, lisedeki ingilizce öğretmenim mükemmeldi, Oz Büyücüsü gibi ufak, yormayan hikayeler bile okuyabiliyordum.. sanırım şuan biraz biraz unuttum.

kurs da önerebilirsiniz, evde de çalışabilirim fakat kafamda bir program yok nasıl yapabileceğime dair. bir programa oturtursam yaparım. sizce nasıl çalışmalıyım, nerelerden hangi kitaplardan? siz nasıl geliştirdiniz?
bu şuan benim için çok önemli. çünkü eğer ingilizcemi geliştirebilirsem muhendislik fak. yazacağım.
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Reklam olmasın diye isim vermiyorum ancak ankarada iyi bir kursa gittim 2 sene ve ingilizceyi öğrendim kendimi ifade edebilecek kadar biliyorum sonrasında yurtdışına gitme imkanı ya da ingilizce yazışmalar ya da sözlü iletişim ağırlıklı bir işe girmezseniz bildikleriniz ölmeye başlıyor.

İngilizce ogretmeniyim.
Madem universite icin dusunuyorsunuz, universitede İngilizce bir bolum yazip hazirlik okuyun. Hazirlik okurken evde guzel çalisirsaniz cok faydasi olur.

Turistik bir işletmede çalışmak,
Kursa falan gitmedim grameri okuldan,gerisi pratikten.
İşim turizm,
Konuşmadan öğrenilmiyor.

Reklam olmasın diye isim vermiyorum ancak ankarada iyi bir kursa gittim 2 sene ve ingilizceyi öğrendim kendimi ifade edebilecek kadar biliyorum sonrasında yurtdışına gitme imkanı ya da ingilizce yazışmalar ya da sözlü iletişim ağırlıklı bir işe girmezseniz bildikleriniz ölmeye başlıyor.
özelden mesaj atabilir miyim? ben de ankaradayım

Peki arkadaşlar istanbulda iyi bir dil kursu tavsiye edebilecek var mı?
7. Sınıf öğrencisi için

İngilizce şarkı,altyazısız ingilizce film,yurtdışı tatili konuşma problemini çözer. Özellikle yurtdışı çok faydalı olacaktır. Okulu bitirene kadar kurslar vs biçok şey yapmıştım. Grammer anlamında herşey tamam ama konuşmada sıkıntı yaşıyordum hep.. dil eğitimi için İngiltere'ye gittiğimde çözüldü ingilizce bende.. başta zorlandım ama bi baktım konuşabiliyorum.. o gün bu gündür hiç durmadan konuşuyorum işte :)

İngilizce şarkı,altyazısız ingilizce film,yurtdışı tatili konuşma problemini çözer. Özellikle yurtdışı çok faydalı olacaktır. Okulu bitirene kadar kurslar vs biçok şey yapmıştım. Grammer anlamında herşey tamam ama konuşmada sıkıntı yaşıyordum hep.. dil eğitimi için İngiltere'ye gittiğimde çözüldü ingilizce bende.. başta zorlandım ama bi baktım konuşabiliyorum.. o gün bu gündür hiç durmadan konuşuyorum işte :)
ingilizceyi belli bir seviyeye getirip,ortalamayla erasmus düşünüyorum. muhendislik okuyan arkadaşlarım ortalama yapmak çok zor diyorlar.

duolingo diye bir site var bakabilirsin bayağı bir yardımcı oluyor dil öğrenmede

ben kendi kendine öğrenebileceğini düşünüyorum
gramer ağırlıklı öğrenmek istiyorsan els gibi yayınlara bakabilirsin. (dil sınavı için falan)
internet bir derya zaten
Ted konuşmalarını ingilizce alt yazı ile izleyebilirsin

merhabalar..
ben ingilizcemi geliştirmek istiyorum. ama kurslara boşa para veriyorsunuz gibi söylemler mevcut. kimse gittiği kurstan memnun değil sanırım. dil konusunda sıfır değilim, lisedeki ingilizce öğretmenim mükemmeldi, Oz Büyücüsü gibi ufak, yormayan hikayeler bile okuyabiliyordum.. sanırım şuan biraz biraz unuttum.

kurs da önerebilirsiniz, evde de çalışabilirim fakat kafamda bir program yok nasıl yapabileceğime dair. bir programa oturtursam yaparım. sizce nasıl çalışmalıyım, nerelerden hangi kitaplardan? siz nasıl geliştirdiniz?
bu şuan benim için çok önemli. çünkü eğer ingilizcemi geliştirebilirsem muhendislik fak. yazacağım.

Akışı konuşma için yurtdışı dil kurslarını öneririm. Gücünüz yoksa yabancı dizileri izleyiniz. stranger things te cocuklar basrolde oynadığı için anlaşılır. Narcos un orjinal altyazısı ingilizce olduğu için hem okuyup hem de dinleme imkanınız olabilir.

Siyah Kugu Siyah Kugu
Ingilizce şarkıları dinlerken sözleri okuyun.
Ingilizce film izlerken alt yazıları ingilizce takip edin. Anlamasanız dahi kelime telaffuzları anlamak adına çok faydalı olacaktır. Dil kullanmadıkça unutulur o sebeple kullanmaya çalışın.

Bir de bazi web siteleri var online ders veriyorlar. Araştırabilirsiniz.

merhabalar..

Üniversitede ingilizce mühendislik kazanırsan iyi hazırlık okulu olan bir üniversite tercih et. En iyi ingilizceyi öyle öğrenirsin. Yalnız bu tip üniversitelerde sınırlı sayıda. Avrupa Ortak kriterlerine (CEFR) uygun olan hazırlık müfredatlarını seç. ODTÜ, Marmara gibi. Kurs falan genelde bir yere kadar.

Back
X