Nasıl ev alınır ?

sevgideniz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2009
70
1
42
teköğretmen maaşıyla sizce kredi çekilip ev alınabilirmi?2000 civarı gelir 1300 civarıda kredi.çok zor geri kalan parayla geçinmek biliyorum ama her ay başkasının evine para vermektense 10 sene zorlanırız ama kendi evimizin sahibi oluruz diye düşünüyorum
böyle bişeye cesaret edenler varsa deneyimlerinizi yazarmısınız?herkesin görüşüne açığım.teşekkürler

canımya çok zor görünüyor.sonuçta sen de bilirsin hep beklenmedik masraflar da çıkıyor.çocuklar,hastane falan falan.700 le geçinmek çok zor olur hem de 10 yıl boyunca.benim eşimin 1500 maaşı aylık 300 liralık borcu çıktı.200 de diğer borçlara gitse.ayda 1000 lirayla nasıl geçineceğiz diye kara kara düşünüyorum.ki ben sadece 1 yıl katlanacağım bu duruma yani sonra ödeyemezseniz daha beter olabilir bilmiyorum

sız de calıssanız rahat rahat odersınız aslında...
700 lıra ıle gecınen var elbet..yasam tarzınıza baglı..kendınızı sıkarsanız bıraz neden olmasınkı...

Sırf kendi evime sahip olmak için bende aynen senin dediğin gibi sıkıcam kendimi. . :umursamaz:
Yapıcak başka bişey yok.kirada olduğum sürece ileride bi ev almk için kenara beş kuruş atamıcam. . mafoldumben
Bu hafta sonu bi ev bakıcaz olursa krediyle ödücez . . :1ninca:
Allah can sağlığı versn. .Yüzümzn akıyla çıkarız inş bu yüzden :Saruboceq:

siz de çalışın. asgari ücret bile alsanız 700e eklenince idare edebilirsiniz.
eşiniz memur ne de olsa maaşı garanti. özel sektör olsaydı kesinlikle tavsiye etmezdim. malum yarın ne olacağı belli değil.

Ev sahibi olmak için ben olsam tüm şartlarımı zorlardım..
Bu zamanda bence ev en önemli unsur..

şimdi elinizde 700 kalır ama sonraki senelerde daha fazla kalabilir
maaşınıza zam gelir,eşiniz ek ders verebilir bence şartlarınızı zorlayın
bende 10 yıllık kredi çekip ev aldım evet ilk zamanlar zorlandık
ama şimdi çok şükür rahatladık biraz
hastalık oluyor acil ihtiyaç oluyor sıkılıyorsunuz ama ALLAH yardım ediyor
benim 4 yıl 8 ayım kaldı borcumun bitmesine

canım benim eşiminde maaşı iyiydi ama devlette değil özel sektörde sayılır
yani işi pek garantili değil maalesef
biz yüzden biz cesaret edemedik kredi çekmeye ama sizin maaşınız garanti
nerde yaşadığınızı hayat şartlarınızı bilmiyorum ama ev sahibi olmak için biraz sıkıntı çekmeye değer bence
sonuçta hiçbir şeye kolay sahip olunmuyoryerimseniben

yaşadığınız yerde toki evlerinden varsa bi bakın derim içinde oturarak ödeme yapıyosunuz kira gibi ama kendi evinizin sahibi oluyosunuz
Allah yardımcınız olsun ev almak artık çok zor malesef...

teköğretmen maaşıyla sizce kredi çekilip ev alınabilirmi?2000 civarı gelir 1300 civarıda kredi.çok zor geri kalan parayla geçinmek biliyorum ama her ay başkasının evine para vermektense 10 sene zorlanırız ama kendi evimizin sahibi oluruz diye düşünüyorum
böyle bişeye cesaret edenler varsa deneyimlerinizi yazarmısınız?herkesin görüşüne açığım.teşekkürler

Neden olmasın 700 lirayla geçinen binlerce insan var
Üstelik kira ödemiceksiniz
Bu arada sizde bi iş bulup çalışsanız
Ev geçindirmek artık sadece erkeğin işi değil
Mutlaka sizinde yapabileceğiniz bi iş vardır

benim komşumda öğretmen tek kişi çalışıyor 10 yıllık kredi çekip ev aldı 2 tanede çocuklaarı var 3 yıl ödediler kaldı 7 yıl tamamen yaşam tarxzına bağlı. ek derslerle seninde ufak katkılarınla ev alınabilir diye düşünüyorum ama harcamalarına çok dikkdt etmek gerekiyor

benim eşim özel sektörde ve güvenip kredi çekemem diyo bende çektirme taraftaftarı değilim zaten.
ama devlette bi işim olsaydı kesin çekip alırıdm bi ev

canım kredi çekme mevzuunu iyi düşünün bence hele 10 yıl çok uzun kuzenim çektiği 50bin lirayı 80 bin olarak ödüyor 7 yıl için, bence biraz kendiniz biriktirip nakit olayınızı güçlendirin ondan sonra daha az kredi, çeker çok bunalmamış ve fazla faiz ödememiş olursunuz, sonuçta 30-40binler kolay bir araya gelen meblağlar değiller neden faize veresiniz ki ayrıca ev almak için çok da acele etmeyin bence hayat neler getirecek belli olmaz hem devlet büyük konut projeleri başlatıyor her yerde belki onlardan faydalanırsınız iyi şanslar diliyorum::))

benim eşimde öğretmen ve bende çalışmıyorum.biz 4 sene kredi çekip bir ev aldık.şimdi de ilk evin borcu biti.daha geniç bir ev almak için ilk evi satıp ev almayı düşünüyoruzz.tabi yine kredi çekeceğiz.tek maaşla para biriktirilmiyor.ev alacak kadar para biriktirmek bence imkansız.hatta bir evin çeyrek parasını bilr biriktirmek çok zor.sizde iyi düşünün.ödeyebileceğinizi düşünürseniz kredi çekin.bizde ilk ev için kredi çektiğimizde ödeyemeyeceğmizi ve çok sıkıntı çekeceğimizi zannettik.ma öyle olmadı.ama ben br ilçede yaşıyorum.ve hayat biraz daha kolay.allah size kolaylık versin.inşallah ev sahibi olrsunuz.size tek önerim ödeyebileceğize inandığınız miktarı iyi ayarlayın.

eşim de ben de çalışıyoruz ama kredi çekip ev almak hiç işimize gelmiyor
evet bu devirde başka yolu yok ama 100 bine aldığını ev krediyle neredeyse 150 bini buluyor
belki de geçiyor
ama kira ödemektense kendi evime veririm mantığı da doğru elbette
yine de biz mecbur kalmadıkça para biriktirip almaya çalışacağız sanırım

merhaba arkadaslar bole bı konu acmayı bende dusunuyodum arkadas ıyıkı acmıs kredı cekerek ev almak bı cok ınsana mantıksız gelıyor ama sole dusunursek hıcde mantıksız degıl sonucta kırada oturacaksın 600 mılyondan asagı kıra yok artık 7 mılyar 1 yılda baskasının evıne vermıs oluyoruz 10 yılda 70 mılyar eeeeeeeee bumu mantıklı sonucta kredı cekıp alıyosun kırayı kredıne oduyosun 10 yılda verıcen farkıda kendı evıne vermıs oluyosun ha elın evı ha kredıyle cektıgın ev onun ıcın en ıyısı bana gore kredı cekıp ev almak ben su anda nısanlıyım ev aldırmak ıcın mucadele edıyorum altın bıle ıstemedım esyayı bıle ıstedıgımı degıl uygun olacak sekılde bakıyorum tek evım olsun ınsallah uygun bısey buluruzda alırız allahım hepımızın yardımcısı olsun herseyın hayırlısını nasıp etsın.....

Borçsuz hiç bir şey olmuyor...Sonuçta mal edineceksiniz biraz dişinizi sıkabilirsiniz bence :kedi:

zahmets'z rahmet olmuyor maleseff.. esiniz ogretmenmis sonucta garanti bir isi var.ilk zamanlarda zorlanablirsiniz belki ama o sartlarda yasamayada alirsirsiniz..insanin kendi evi gibisi yok o yuzden bazi seyleri goze alip alin derim..

X