oğlum 2 aylık kilosuda yerinde ama uyurken ellerini yada yastıkları yalıyor sıcak bakmamamıza rağmen emzik aldım 0-6 ay arası we marka ama bebeğim biraz tadına bakıp dışarı attı büyükmü nesini beğenmedi anlamadım
birde emzik damaklı damaksızmı alsaydım onlar dahamı küçük
silikon aldım kauçuk sert oluyormuş...
ama bebebğim emziği ağzından atıp yine o tatlı ellerini emmeye başladı
gazlı bir bebek olduğu için iyi olur dedim ama tavsiyelerinizi beklerim..:ecrin_bebek:
Benim bebeğimde 2 aylık,doğduğu günden beri deniyorum ama bir türlü emziğe alıştıramadım,geçen uyandığında elleri ağzında yada sürekli bir yerleri yalıyor durumda,ne kadar çekmeye çalışsamda yine de ellerini götürüyo ağzına ve açlıktan yaptığını düşünmüyorum,varsa buna bi çare bende yapayım..ama almayan almıyormuş..
bana doktor anne gögsüne en yakını kauçuk ve dogal demişti. ama bebegin dişleri çıkmaya başladıgında silikona geç çünkü kaucugu ısırdıgında parçayı yutarsa kauçugu mide asidi eritemezmmiş diş çıkınca silikon demişti agız yapısının bozulmaması içinde damaklı gerekliymiş fakat kauçuk çok çabuk bozuluyor hemen hemen 3-4 hafta sonra kocaman oluyo bozuluyor yenilemek gerek
bana doktor anne gögsüne en yakını kauçuk ve dogal demişti. ama bebegin dişleri çıkmaya başladıgında silikona geç çünkü kaucugu ısırdıgında parçayı yutarsa kauçugu mide asidi eritemezmmiş diş çıkınca silikon demişti agız yapısının bozulmaması içinde damaklı gerekliymiş fakat kauçuk çok çabuk bozuluyor hemen hemen 3-4 hafta sonra kocaman oluyo bozuluyor yenilemek gerek
aslnda gaz için doktora götrdüğümde oda ellerini yalamaktansa emzik daha iyi dedi bunlar bide silikon se vmiyor kauçuk seviyorlar dedi bende netten araştırdım kauçuk sert falan die silikon aldım biraz tadına bakıyor heman dışarı atıyo ama sanki büyük gibi düşündüm damaksızların ucu yuvarlak belki anne memesine daha çok benziyor öylemi alayım die..
anlaşılan herkes benim gibi çözüm arıyor
diş çıkarmamış bebekler için silikon tavsiye ediliyor emzikle ilgili yazılarda olmassa birde kauçuk deneriz ben emziği hiç verme taraftarı değilimde geç konuşma veya diş bozukluklarna yol açabiliyor ama ellerini dahası yastıkları yalaması sağlıklı olmaz diye düşündm tecrubeli anneler tavsiyelerinizi beklerm
aslında çoçuklu ablalarm var ama emzik kullanmadı yeğenlerim genetik olmaz dimi:ecrin_bebek:kaydirigubbakcemile3
bende damaklı kauçuk tavsiye derim ama kauçukta şöyle bir sorun var kaynattıkça büyüyo emzik o yüzden kaynatılmış suyun içine atman lazım ve her emziğin en geç 2 ayda bir değişmesi gerekirmiş