nasil desem acaba.../ ne yapabilirim

annem, bana ve kardeşlerime emziği unutturmak için acı biber sürmüş,, ve faydalı olmuş..
bence mantıklı.. ne dersin..

uyurkenmi surecegim? bunu kucukken ablam denemisdi ama kurnazlik yapip parmagi once yikayip sonra guzelce agzima koydum... onemli olan bir baska evde iken yakalanmamam.. aman Allahim utanc verici bir sey aklima geldikce... yani keske bir yontem olsa uyurken bile bilincsizde yapmazsam neyse zaten simdi emme hisini duymuyorum ayakta iken zadece ne varsa uyurken yapiyorum bilincsiz... rezil olcam galiba

Aktardan kına tası al canım bebeklere meme bıraktırırken kullanırlar bunu agzına elını göturdugun anca acı bır tad bırakır en azından emme refleksınden böylelıkle kurtulursun zamanda

Aktardan kına tası al canım bebeklere meme bıraktırırken kullanırlar bunu agzına elını göturdugun anca acı bır tad bırakır en azından emme refleksınden böylelıkle kurtulursun zamanda

Bu kina tasini ilkez duyuyorum.. Ciddi ciddi kina tasimi? Ben yurt disindayim burda bulma sansim olmaz ama getirtebilirim belki ama zadece oarmajda koku olusturuyor degilmi? Tani tamamen uztumu kokusunu dagitmaz?

Yaşadığın durum kesinlikle psikolojik sıkıntılarla bağlantılı, sen kabul etsen de etmesen de psikolojik destek almalısın. Parmak emme davranışının altında stres, kendini ifade etmede yetersizlik, insan ilişkilerinde kendini açmada problem olması...vb durumlar yatabilir. Psikoloğu reddeden bir tutum içerisindeysen eğer yüzeysel de olsa sana yardımcı olacak bazı yöntemler var, örneğin emdiğin parmağa dikiş yüzüğü takabilirsin, eldiven takarak dolaşabilirsin... Ancak benim tavsiyem zaman kaybetmeden psikolojik destek de alman yönündedir.

Bir psikolog adayı olarak söylüyorum, bence psikolojik yardım almalısın.En azından nasıl kurtulabileceğini öğrenirsin.

Bir psikolog adayı olarak söylüyorum, bence psikolojik yardım almalısın.En azından nasıl kurtulabileceğini öğrenirsin.
Oneriniz icin cok tsk. ederim ama gercekden bu konuda cok cekiniyorum bu yuzden bir psikolojiye gidecegimi hic sanmiyorum. Gitsemde hic bir faydalarini gorecegini sanmiyorum. Bu sever baslarlar gecmisimden, sundan bundan.. gecmisimden korkacak bir durumum yok ama bu konuda nasil yardim etiklerinden pek bilgim olmadigindan yardim edemeyeceklerini dusundugum icin(arti cekindigim icin cunku parmak emme meslegimle cok ilginc cekisiyorlar)

ama madem siz bir psikologsunuz, nasil bir yardimla unuta bilirdim?

oncelikle tsk. ederim. daha onceki arasdirmalarimda evet dediginiz gibi kezinlikle psikolijik destek almam gerekdigini farkettim, evet. Ama belkide gec kalmisimdir:)) cunku okadarda olmazsa, tam o anladiginiz davranislara sayip biriyim, soyle bir yuzde 25% gibi.
daha once baska bir neden yuzunden 3 sever gittim.( o cekingenlik davranisim yuzunden) Gitmedim degil. Ama kezinlikle bu parmak emme konusunu acmadim. Bana inanmazsiniz ben a diyorum adam b diyor. Gaz kafalinin tekiydi.. rsmen sanki ben psikolog gibi hisetmisdim kendimi oda sanki hastalarimdan biri. belki yabanci olmasi yuzundendi, iste kulturler farkli, kan varkli bilemeyecegim. ( bu arada yurt disindayim) ama genel olarak insanlarla iliskim iyidir( yabancilarla okadar iyi olmazsada, kendi halkimdaki insanlarla super)

Bebeklerde memeden kesmek için göğüslere kekik yağı sürülüyor, belki deneyebilirsin, acı bir tadı varmış:)

iyide boyle yontemler uygulamazsi cocuklarda cok kolay ben tuzagin farkinda oldugum icin( olgun) biliyorum pek faydasi olmayacagindan. ama uyurken belki gercekden yardimci olabilir, cunku o an bilincsiz oluyorum ve bu yuzden ise yaraya bilirim... bu arada ben uyurken yapiyormusum, artik uyanikken yapmiyorum, cunku kendimi kontrol altina ala biliyorum.. yani kezinlikle yapmiyorum blincli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…