- 9 Mayıs 2012
- 4.168
- 326
- 123
- Konu Sahibi 85ophelia85
-
annem, bana ve kardeşlerime emziği unutturmak için acı biber sürmüş,, ve faydalı olmuş..
bence mantıklı.. ne dersin..
uyurkenmi surecegim? bunu kucukken ablam denemisdi ama kurnazlik yapip parmagi once yikayip sonra guzelce agzima koydum... onemli olan bir baska evde iken yakalanmamam.. aman Allahim utanc verici bir sey aklima geldikce... yani keske bir yontem olsa uyurken bile bilincsizde yapmazsam neyse zaten simdi emme hisini duymuyorum ayakta iken zadece ne varsa uyurken yapiyorum bilincsiz... rezil olcam galiba
Aktardan kına tası al canım bebeklere meme bıraktırırken kullanırlar bunu agzına elını göturdugun anca acı bır tad bırakır en azından emme refleksınden böylelıkle kurtulursun zamanda
hipnoz yaptır
belki faydasını görürsün
Merhaba Bayanlar,
Nasil desem acaba, benim bir sorunum var. Biraz psikoloji bagliyorlar ama ben bunu kabul etmiyorum..
sorunum ne yazikki utanarak diyorumki ben uyurken parmagimi emiyorum bilincsiz... ve normal yasamimda bagzen canim cok cekiyor parmagimi emmek....nisanlim ilk baslarda ( bir iki sene) bilmiyordu o yuzden o sure icinde burakmisdim(ozaman gizlice emiyordum gunluk yasamdada) neyse yillar gecmisdi 5,6,7 sene ben hic emiyordum tamamen burakmisdim. Bir gun iste biz camli uyuyorduk yani goruntulu, ben o nu o beni...gore biliyor ve ben uyurken parmagimi emiyormusum
zaten bazen uyaniyordum parmak acisindan(isirdigim icin) ama uyku sapsaligindan hic farketmiyordum uyandigimda. Neyse bu dalga gecdi guldu sonra ay ne tatli fallan, ama ayni zamanda yakisik kalmiyor bu yuzden eme diyor. bu artik biliyor canim skildikca emiyorum bunun yanindada hic farketmez zadece annemin ve babamin yaninda yapmiyorum yani bazen kardeslerimin yaninda soylke 5 saniye hemen bir parmagim gidiyor hemen tekrar cekiyorum. neyseeeee ama simdi evlenecegiz ve kezin biz bir gun bunun ailesinin yanina gideriz, bir tanidigin yanina gideriz ve buyuk bir hitimalle orda bir kac gun kaliriz ve simdi korkdugum ben uyurken biri beni yakalarsa ne yapacagim.... hani uyanikken kendimi kontrol altina alabiliyorum ama uyurken iste ozaman yandim.. birde kv cok yakinda erkek kardesinin yanina gitmek istiyor ve mesafe cok uzun oldugu icin orda kalcak ve ila benide goturmek istiyoooooor... artik yok bir bahane bulacagim gitmemek icin.
burda parmagini emmen ve ya ne yapacagimi bilen varmi? lutfen iyi fikri olan varsa yada bilgisi hemen fikrinisi ekleyin!
Oneriniz icin cok tsk. ederim ama gercekden bu konuda cok cekiniyorum bu yuzden bir psikolojiye gidecegimi hic sanmiyorum. Gitsemde hic bir faydalarini gorecegini sanmiyorum. Bu sever baslarlar gecmisimden, sundan bundan.. gecmisimden korkacak bir durumum yok ama bu konuda nasil yardim etiklerinden pek bilgim olmadigindan yardim edemeyeceklerini dusundugum icin(arti cekindigim icin cunku parmak emme meslegimle cok ilginc cekisiyorlar)Bir psikolog adayı olarak söylüyorum, bence psikolojik yardım almalısın.En azından nasıl kurtulabileceğini öğrenirsin.
Yaşadığın durum kesinlikle psikolojik sıkıntılarla bağlantılı, sen kabul etsen de etmesen de psikolojik destek almalısın. Parmak emme davranışının altında stres, kendini ifade etmede yetersizlik, insan ilişkilerinde kendini açmada problem olması...vb durumlar yatabilir. Psikoloğu reddeden bir tutum içerisindeysen eğer yüzeysel de olsa sana yardımcı olacak bazı yöntemler var, örneğin emdiğin parmağa dikiş yüzüğü takabilirsin, eldiven takarak dolaşabilirsin... Ancak benim tavsiyem zaman kaybetmeden psikolojik destek de alman yönündedir.
Bebeklerde memeden kesmek için göğüslere kekik yağı sürülüyor, belki deneyebilirsin, acı bir tadı varmış:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?