Nasıl cilt bakımı yapmalıyım?

masumprenses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
326
0
32
ya kızlar cilt bakımı yapamıyorum.Tenim aşırı hassas, buradaki bi kaç tarifi denedim ama hiç birisi işe yaramadı.Beyaz tenliyim ama yüzüm hafif mor ve kırmızı gibi duruyo,kuru duruyo;hiç bi bakım yapamıyorum.Yaptığım tek şey bebek şampuanıyla yıkamak ama bunun zararlı olduğunu duydum ve artık onuda kullanamıyorum.Napmalıyım sizce?Bana yardımcı olur musunuz?Bu arada yaşım 18.senağlama

yazdıklarından cilt tipinin ne olduğu ve sorununun ne olduğu tam anlaşılmıyor.
kuru ve hassas ciltlisin diye tahmin ediyorum. eğer sürdüğün her şey yüzünü yakıyorsa kızartıyo ya da kurutuyorsa biraz paraya kıyıp dermokozmetik ya da tamamen dermotolojik ürünler alabilirsin. aşırı hassas ciltler için de bakım ürünleri var. ama kafana göre alma. bu ürünler eczanelerde satılıyor. birkaç eczaneye gidip önerdiklerini ürünleri tam adıyla not al. sonra internetten araştır ve imkanın varsa dermatoloğa da gitmelisin hiç olmazsa çevrendekilerin memnun olduğu ilgili ve bilgili bir cilt doktoruna danış. sakın sana önerdikleri ilk şeyi satın alma. ikna etmek için ellerinden geleni yapıyorlar ama mutlaka araştır bilen birilerine sor da al.

biodermanın çok hassas ciltler için temizleyici ve nemlendiricileri var. ben temizleyicisini kullandım bi ara, gerçekten çok iyi geldi. cildimi rahatlatmıştı. özellikle aşırı sıcak ve soğuktan kaçınmanı, gündüzleri güneş koruyucu kullanmanı öneririm. Güneş ve rüzgar hassasiyeti tetikliyor çünkü. Ve mutlaka bir dermatoloğa görün, hassasiyet değildir belki alerjik bişeydir, ayırt etmesi zor oluyor çünkü...

X