Nasil birakilir bu ilaç

Rengarenk kelebekler

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2017
608
283
23
34
Iki sene once olum korkusu, bayilma korkusu ,yalniz disari cikamama,yersiz suclulik duygusu gibi sikayetlerle pskiyatre gittum.doktorum cipraleks 10 mg baslatti ve 20 mg ye cikti.artuk bu ilaci kullanmak istemiyorum.nasil birakicam bilmiyorum.bulunduhum bolgede pskiyatr yok.azaltmayi deniyorum ama bas agrisi ve asiri üzulme gibi durumlar oluyor.canim sıkıliyor ve durduk yere uzuluyorum.
Ama neseli hallerimi ilaclara baglamak istemiyorum.ilac muptelasi olmak istemiyorum.nasil birakilir bu ilac..onsuz nasil yasarim..birakinca da eski halime donucem diye korkuyorumm.

Geçmiş olsun öncelikle.
Annem 10 yılı aşkın kullandı. İlk etapta doktor gözetiminde azaltmayı denedi. Olmadı.
Daha sonra o da senin gibi kullanmak istemiyorum diyip duruyordu. Tekrar doktorunun söylediği şekilde azaltarak bıraktı. Bu tip ilaçlar birden kesilmez.azaltarak bırakmaya başladığında bile sinirlilik hali oluyordu. Kulakları çınlıyordu.bunun gibi bir kaç etki.
Sana diyeceğim şudur önce kesin kararlı olman lazım. Gerçekten bu ilaçla yaşamak istemediğinden emin olman lazım. Ve de kararlı..
Ben de ölüm korkusu yaşadım bir süre ve uyuyamıyordum. Ben de prozac şurup kullandım. Bitince dedim ki bu ilaç benim ölmemi engelleyecek mi ? Hayır. E nedenn bunu kullanıyorum? Hiçbir fikrim yok..
kendimi telkin ettim sürekli. İnan bana insanın elinde bu.
Tiroit rahatsızlığım var misal. Buna kendim birşey yapamıyorum,mecbur ilaca mahkumum.
Ama bahsettiğin şeyler için ilaca mahkum değilsin.
Dışarıda tek başınayken bayılsan ne olur?
En fazla iki dakika sonra insanlar başına toplanır.gerekirse hastaneye götürür. Bunun kadar doğal birşey var mı? Yok.
O yüzden bundan korkmamalısın :)
Unutma herşey senin elinde. Beyninin sana oyun oynamasına izin verme.
Son olarak bulunduğun yerde devlet hastanesi yok mu?
Ordaki doktor gözetiminde de bırakabilirsin.

Cok haklisin canim.ben de senjn gibi duusnuyorum.ilcedeki hastanede yok canim ildeki hastanede var.gercekten ben bu ilaci birakmak istiyorum.ama korkularu gectim o kadar mantiksuz dusunceler oluyor ki beynimde anlatamam.sacma sapan seyleri mantiga birundurup guzel gosteriyor bu hastalik.

doktor kontrolünde başlanılan bir ilaç yine doktor kontrolünde bırakılır... kafanıza göre bırakmayın..

Dediğim gibi senin elinde bu durum.. eğer kararlıysan gerçekten , ilçede yok madem ildeki doktora git mutlaka.
Önemli olan karar verebilmiş olman. Doktorunda bu konuda sana yardımcı olacaktır..
az önce belirttiğim gibi annem ilkinde yapamadı çünkü emin değildi kendinden. Bırakamayınca doktoru normal dozuna çekmişti. Bi süre sonra kesin karar verdi bir daha doktor kontrolünde azalttı. Ve şuan kullanmıyor çok şükür. Bu uzun bir süreç.dirayetli olman lazım..
Geçmiş olsun.

Beni bu tür ilaçlar intahara kadar götürdü malesef çok sıkıntılı süreçler geçirdim yıkıldım duradan sinir sitres sonra bir nöroloji uzmanına gittim bana dulox diye bir ilaç verdi çok 90 mg tkettim günlük yüksek miktardan başlayıp azaltıcaktık. Bir anda tiksindim ve bıraktım tabii bu süreçte çok üzüldüm ağladım ama geçti şükürler olsn.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…