nasıl bir apartmanda oturuyorum ben :(

eve misafir gelse anneme surat asardım o kadar sevmezdim insanları ..10 sene bekar tek yaşadım kimse olmasa bile yalnız yaşamak zevkliydi..evlendim apartmanımı değiştirdim kapımı kimse çalmadı çaldığım kapılarda delikten bakıp açmadı o gün anladım ki yalnızlık zor herkes etrafımda pır dönsün diye bir derdim yok arada bir kapımı çalacak iki tane komşum olsa yeter ..ama yok. anlıyorum seni
sana o kadar katılıyorum ki bende üvey annemın komsularından bıkmıstm.. akrabalar gelir doluşurlardı kendı aramızda pasta börek vb yapardık çat dolarlardı diyordum üvey anneme evlenıyım kapımdan komsu sokmıcam sizin yuzunuzden diyordum büyük konusmusum mumla arıyorum :)

önerim şu;evleri değişelim,adres ver evine talibim :)

bizim apartman tam tersi.anlatsam yok artık dersiniz.bazen yalnızlığı özlüyorum.apartman önnüde salça kaynatanlardan konserve yapanlara,daha da olmadı semaver yakanlara,bütün mahalleyi toplayıp tam yatak odasının altında sabahtan akşama kadar dır dır konuşan teyzelere,ne zaman dışarı çıksam çocuklarıma yavruum nereye gidiyonuz gezmeye mi anneanneye mi okula mı parka mı markete mi diye saatlerce soru soran tiplere kadar her türden sıcak kanlı insan mevcut.yorgunum kelimesinin anlamını dahi bilmiyorlar :KK53:

neyse,bence bi gün düzenle komşularını evine davet et kaynaşın.
senınde tersi olsaydı canım inan bu kezde komşu arardın :) fazlasıda zarar aslında özel hayatta var heran her dakıka hayat didikleyen insanlarda çekilmez ama kafa dengı bir iki kişi arıyor insan:)

50 daire var bırakın komşulugu bazen mecburen aynı asansore biniyoruz öcü gibi asansorun ucuna ilerliyolar...ilk zamanlar Günaydın iyi aksamlar iyi günler falan derdim....Şimdi hiç umrumda bile değil.çünkü bende severim yalnizligi.2 sene sonunda bi emekli çift taşındı yaşlar 60 70...allahım şeker gibiler ayak üstü hal hatır soruyolar kısaca muhabbet ediyorlar karsilatigimizda..meraklari yok didiklemeleri yok gungormus rahat insanlar. .bişey ihtiyacım oldumu çalıyorum kapılarını bal gibiler.bi kere çat kapı gelmedi 2 senede 2 kere kahveye cagirdim teyzeyi gülmekten konusamadik.öyle hos sohbet öyle bomba bi karaktermis işin yaşla alakası yokmuş onu analadim..yeter de artar bile böyle bi tane komsu...

50 daire var bırakın komşulugu bazen mecburen aynı asansore biniyoruz öcü gibi asansorun ucuna ilerliyolar...ilk zamanlar Günaydın iyi aksamlar iyi günler falan derdim....Şimdi hiç umrumda bile değil.çünkü bende severim yalnizligi.2 sene sonunda bi emekli çift taşındı yaşlar 60 70...allahım şeker gibiler ayak üstü hal hatır soruyolar kısaca muhabbet ediyorlar karsilatigimizda..meraklari yok didiklemeleri yok gungormus rahat insanlar. .bişey ihtiyacım oldumu çalıyorum kapılarını bal gibiler.bi kere çat kapı gelmedi 2 senede 2 kere kahveye cagirdim teyzeyi gülmekten konusamadik.öyle hos sohbet öyle bomba bi karaktermis işin yaşla alakası yokmuş onu analadim..yeter de artar bile böyle bi tane komsu...
çok güzelmiş ben onada razıyım ama oda yok :)

aşık oldum taşındığın mahalleye nerdesiniz siz yahuu:KK36:

O kalabalııııkkk, insanların kozmopolit diye burun kıvırdığı, kalabalıktan kaldırımda yürümeye yol olmayan bağcıların göbeğindeyim =))) Beylikdüzü'nden sonra ilaç gibi geldi bana yeminle, esnaflık var, komşuluk var, herkes birbirini tanıyor, bakkalı, marketi,terzisi, yufkacısı öyle özlemişim ki mahalle arasında yaşamayı =)) Oraya taşınınca anladım, site insanı değilim ben =)) Hala insanlık varmış onu gördüm, geçen hafta terziye gittim, bolero benzeri bir şey diktirdim, kumaşını seçtim falan 50 lira dedi kadın, tamam dedim, arada bir kez prova yaptık. Sonra C.tesi almaya gittim, parayı uzattım kadına bana 20 lira para üstü verdi, bu ne abla dedim, ben sana yanlış fiyat vermişim o kumaşın hakkı 30 lira dedi, inanamadım, kim yapar, sonuçta 50 lirayı kabul etmişim, söylemese nereden bileceğim. Varsın biraz kozmopolit gelsin gelsin insanlara valla ben orayı çok sevdim =))

sana o kadar katılıyorum ki bende üvey annemın komsularından bıkmıstm.. akrabalar gelir doluşurlardı kendı aramızda pasta börek vb yapardık çat dolarlardı diyordum üvey anneme evlenıyım kapımdan komsu sokmıcam sizin yuzunuzden diyordum büyük konusmusum mumla arıyorum :)
aynen yeminle kendi evim olsun zil bile takmam derdim ama zaman geçtikçe işler değişiyormuş..

harika vallahi ben de terziye gittim burada (bursa )satış fiyatı komple 120 lira olan etek ceket takımın sadece ceketini 150 ye dikerim dedi ..komple fiyatı bu ama deyince bizde böyle işine gelirse diye kovaladı şoka girdim...
O kalabalııııkkk, insanların kozmopolit diye burun kıvırdığı, kalabalıktan kaldırımda yürümeye yol olmayan bağcıların göbeğindeyim =))) Beylikdüzü'nden sonra ilaç gibi geldi bana yeminle, esnaflık var, komşuluk var, herkes birbirini tanıyor, bakkalı, marketi,terzisi, yufkacısı öyle özlemişim ki mahalle arasında yaşamayı =)) Oraya taşınınca anladım, site insanı değilim ben =)) Hala insanlık varmış onu gördüm, geçen hafta terziye gittim, bolero benzeri bir şey diktirdim, kumaşını seçtim falan 50 lira dedi kadın, tamam dedim, arada bir kez prova yaptık. Sonra C.tesi almaya gittim, parayı uzattım kadına bana 20 lira para üstü verdi, bu ne abla dedim, ben sana yanlış fiyat vermişim o kumaşın hakkı 30 lira dedi, inanamadım, kim yapar, sonuçta 50 lirayı kabul etmişim, söylemese nereden bileceğim. Varsın biraz kozmopolit gelsin gelsin insanlara valla ben orayı çok sevdim =))

harika vallahi ben de terziye gittim burada (bursa )satış fiyatı komple 120 lira olan etek ceket takımın sadece ceketini 150 ye dikerim dedi ..komple fiyatı bu ama deyince bizde böyle işine gelirse diye kovaladı şoka girdim...
Canim bursada mi yasiyorsun sen ben de aynen :KK66:

vallahi bursadayım:KK61::KK61::KK61:
Bursada dehset komsuluk vardir cogu semtte
Her kapinin ardinda bir kisi her perdenin arkasinda bir cift goz cinsinden:KK66: millet birbirini gozetlemeye bayilir bacim ben niluferde oturuyorum zor kurtuldum yildirimdan sen ne tarafta oturuyorsun? Bu arada tanidigim bir terzi var istersen seni yonlendirebilirim

Bursada dehset komsuluk vardir cogu semtte
Her kapinin ardinda bir kisi her perdenin arkasinda bir cift goz cinsinden:KK66: millet birbirini gozetlemeye bayilir bacim ben niluferde oturuyorum zor kurtuldum yildirimdan sen ne tarafta oturuyorsun? Bu arada tanidigim bir terzi var istersen seni yonlendirebilirim
ben de nilüferdeyim burda da zorlasan kimse kapısını açıp bakmıyor orta yolu yok mu tam vıcık vıcık bir ilişki değil ki aradığım arada balkonda iki kelam edeceğim birileri sadece :KK51:

çalışan bir insanım açıkçası çat kapıyı kendi insanım da olsa sevmem
bizde komşuluklar fena değil ama ben kimseyle yapamıyorum vakit yok çünkü
kimse sevmez çat kapıyı şaşırdım size :)
bakalım doğum izninde evdeyim nasipse o zaman ne olacak

Çat kapıyı bende sevmem müsait olursun olmazsın... Ama haberli bir şekilde ve rahatsız etmeyecek sıklıktaysa neden olmasın, çok yakın mesafelerde oturup selamsız olmakda iyi değil. İnsanız biz, iyi gün kötü gün hastalık sağlık düğün cenaze vs hepsi bizim için, yanımızda yöremizde komşu ahbap olmalı bence.

Konu sahibi arkadaşımız cat kapı olayı derken ne demek istediğini ben cok iyi anladım. Bence burda bi çok arkadaşımız sevmez bu durumu, ama önce arayıp bi kahve içelim bi muhabbet edelim ne kadar güzel bişey bencede. Ama ben hiç sevmem cat kapı diye diye konuşupda kendileri cat kapı giden arkadaşlarım var benim. Bilmem anlatabildimmi

Son düzenleme:
Çat kapıyı bende sevmem müsait olursun olmazsın... Ama haberli bir şekilde ve rahatsız etmeyecek sıklıktaysa neden olmasın, çok yakın mesafelerde oturup selamsız olmakda iyi değil. İnsanız biz, iyi gün kötü gün hastalık sağlık düğün cenaze vs hepsi bizim için, yanımızda yöremizde komşu ahbap olmalı bence.
bende tam bundan bahsettim
bende çok çok mesafeden hoşlanmam
haberim olduktan sonra hep evime girilsin çıkılsın isterim..
dediğiniz gibi iyi gün kötü gün var..

merccburöyle olacak. bizde hemen hemen böyleyiz. ara ara oğlum arkadaşlarıyla oynuyor onun dışında tek tük gelip gidiiyor.ar ayda yılda 1.

X