Komşu çok önemli
Bunu yeni taşındığım yerde anladım
İnşaat işleri yüzünden geçici olarak, küçük bir mahallede, çok da kötü bir ev tuttum
Ne de olsa 1 yıl oturacağım dedim =))
Şimdi iki yıl bitiyor, çıkamıyorum, sırf komşularım yüzünden =))
Öyle sıcak insanlar ki bir gün görmeseler, iki de bir kapım çalıyor iyi misin diye
Taşındığım ilk gün başladı her şey =)) Çok köhne ve pis bir ev tuttum, temizleyeceğim diye debelenirken başladım ağlamaya, kapı çaldı o ara, bir baktım karşımdaki kadın, yanında kızı, bir tepsiye kahvaltılık ve çay hazırlamışlar, beni öyle ağlarken görünce alttaki komşuyu da çağırdılar, üçü bir 6 saatte cennete çevirdiler evi =)) resmen temizliğimi yaptılar ya, para verdim almadılar ( bir tanesi evlere temizliğe gidiyormuş, işi bu yani kadının) Bu sene midemle çok uğraştım, eşim mesaideyken karşı komşumla gece yarısı hastanelere taşındık, başımda bekledi kadıncağız. Karşı binamdaki yaşlı teyze, yan binamdaki komşular, üstümdeki hepsi çok sıcak insanlar. Bu sene artık taşınırız dedim yok gitmiyor ayağım, onlar olmasa bir dakika oturmam o evde ama gel gör ki çok alıştım. Geçen yıl bütün kışlık hazırlıkları beraber yaptık, alış veriş, pazar, örgüler, oyalar hepsi ev hanımı, ben çalıştığım için daha çok hafta sonu vakit geçiriyoruz. Bazen mesai oluyor, geç kalıyorum, bir bakıyorum eve girer girmez kapım çalıyor, geç geldin yemekle uğraşma diye Allah ne verdiyse taşıyorlar. Ailem gibi oldular, o köhne evi satın almayı bile düşündüm, eski oturduğum yer seninkiler gibiydi, unutmuştuk komşuluğu, ne kadar önemliymiş, ne kadar tatlıymış. Sana hak verdim bu konuda, insan arıyor gerçekten.