Nasıl başlasam bilemiyorum

Beynel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2014
1.747
376
Merhaba
Nasıl başlayacağımı bilemiyorum lütfen diğer formlarda olduğu gibi gereksiz yorum yapılacağını sanmıyorum ama lütfen saygı duyun insanlara
Ben yaklaşık iki yıllık evliyim ve bir ay sonra kaza yaptım çok şükür iyiyim ama adet dönemlerinde ayağım çok ağrımaya başladı kazada iki ayağım kırıldı ve kırıklara Platin takılı doktora gittim ağrı için ama doktor yumurtalıklarda sorun olmadığını söyledi kan testi yaptırdı bebek düşünüp düşünmediğimi sordu bende tabiki düşünüyorum ama öncelik sağlığım dedim aynı zamanda eşimden de spermiyogram testi istedi rahim filmi çekilmemi felan rahim filmimde değerler normal yazıyordu kan testinde ise prolaktin normalin biraz üzerindeydi 34. 50 gibi bir rakamdı eşimin spermiyogram sonucu 2 ml du açıklama yaptı ama anlamadım bazı çiftlerde erkekte bazı çiftlerde bayan da yani %25 lik oran veriyor bize sizin ikinizde de Problem var dedi ve direk tüp bebek yapmamızı istedi ben anlayamadım yumurtalıklarda sorun yok rahim filmi temiz hormonlarda oynama oluyor bir ay sonra yaptırdım 23.23 çıktı adetim sancılı geçtiği için biraz araştırma yapmıştım yumurtalık kendini yenilediği için ağrı olabiyordu sanırım tam net hatırlayamıyorum kazadan dolayı kafama darbe aldım unutkanlığımda var ve benim bu hormonum süt bezleri ile alakalıymış oda beyin fonksiyonları ile ilgili şimdi evliliğim iki yıla yaklaştı ve artık bebek bekliyorlar soruyorlar eşimde kendini hazırladı sanırım bebek özlemi duyuyor ilk başlarda ben çok istiyordum gidelim diye ama eşim Sperm sonucunu öğrenince toparlanması bir yılı aldı bu zaman zarfında ben tüp bebek ile ilgili yorumları okumaya başladım ama biraz gözüm korktu sanırım çok sancılı bir süreç sanırım yumurta toplama çatlatma tekrar rahime iletme bana yardım edebilecek biri varmı konuşmaya ihtiyacım var çünkü kimseye anlatamıyorum anlatmakta istemiyorum çünkü beni anlamak yerine gereksiz yorum yapıp başıma kalkacak insanlar var tüp bebek tuttuktan sonra nasıl bir süreç var normal yolla hamile kalan insanlar gibi mi kontrol olunuyor yoksa sürekli gözetim altında mısınız aklımda bir sürü çıkamadığım soru var ve ilk defa tüp bebek tedavisi uygulayacağım doktor aşılama önermedi Sperm sayısı düşük olduğu için rapor çıkarmak için 2 aşılama istiyor ve maddi durumum raporsuz karşılarmı bilemiyorum eşim ailesinden destek almak istiyor ama kv hemen başa kalkıyor lütfen yardımcı olursanız sevinirim

geçmiş olsun cnm, 2 milyon spermle boşuna aşılama yapmanıza gerek yok, tüp bebekte de micro enjeksiyon yöntemi denemeniz gerekli.. sizde ileri derecede erkek infertilitesi var..
prolaktin aydan aya değişebilen bi hormon, dostinex kullanınca normal değerlere giriyor çok sorun edeceğin bir şey değil..
ancak 2 milyon spermin hareketi morfolojiside kötüdür boşuna aşılama ile zaman kaybetmenize gerek yok.. zaten 4 milyon altı sperm varsa 2 aşılama şartıda yok direk tüp bebek raporu çıkıyor..
korkulacak hiçbirşey yok, kolay gelsin..

geçmiş olsun öncelikle..kendini yıpratma çok şükür spem varmış ...senin durumunda da ilaçla prolaktin normal seviyelere getirilebilir..öncelikle sen endokrine git çünkü beyindeki hipofiz beziyle ilgili sorunlarda endokrin ilgiliniyor benim eşimde de prolaktin yüksekliği ve buna bağlı beyninde küçük bir kist vardı kısa zaman içinde ilaç tedavisiyle yok oldu ...ve ayrıca eşiminde sperm sayısı hep 5 milyonun altındaydı....rapor çıkarmak istediğinde sizde aşılama şartı aranmaz çünkü 2 milyon spermle hiç bi doktor aşılama yaptırmaz ..eğer yapalım diyen bi doktor varsa da ordan kaç..bana göre senin ilk yapman gereken kendi prolaktinin normal düzeylere gelmesi ..eşinin de biran önce kısırlık uzmanı bir ürologa gitmesi normal bir ürologa gitmesin sakın...önce değerlerinizi mümkün olduğunca normale getirip ondan sonra tüp bebek denemeni öneririm .
birde tüp bebek sürecini kimsenin bilmesine gerek yok kimse anlamaz bile başına kakılcağını düşünüyorsan kimseye sölemeden eşinle ikiniz tedaviyi halledebilirisniz... inşalah hamile kalırsan da normal bi kadın doğum doktoruyla kontrollerini devam ettirebilirsin riskli gebelik olmadığı sürece bi sorun olmaz .....rabbiim yardımcın olsun

Son düzenleme:
Tüp bebek iyi bir hastane ve iyi bir doktorla hiç de zor bi süreç değil acı çekilmiyor yumurta toplama 5dakika bi işlem zaten baygın oluyorsun ..aşılama bazen duruma göre atlanıyor mecbur degilsin ben rapor falan çıkarmadım hastane kendi birkaç belge istedi ve çıkardı..adana baskentti benimki 4000civarı tutuyor tabi senin durumun farklı olabilir..

Beni yanıtsız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim özür dilerim vakitli cevap veremediğim için prolaktin hormonum bir ay sonra normale döndü ama sinirlenince tekrar yükseliyor stresli bir ortamda yaşıyorum daha doğrusu yaşam tarzları bana ters olduğu için çok çabuk sinirleniyorum ve hormonlarım da oynama oluyor ben buna bağlıyorum ama iki yıl önce trafik kazasında da kafama darbe aldım çatlak oluşmuştu beyin kanaması felan doktora baş ağrısı için gittim ama mr çektirdi hiçbirşey yok normal felan dedi sinirlenince kendimi sıkınca yine ağrım oluyor
Ben bilmiyorum eşim söylemek istiyor ailesine ama annesi hemen herşeyi başa kalkıyor altlı üstlü oturuyorum kayınvalidemle evi oğluma diye yaptırmış eşim yardım etmiş ev yaptırırken sürekli deden bize ev vermedi biz size verdik demeye getiriyor size verilen fırsat bize verilmedi felan diyor şimdi eşim dese bide onlar yardım etse yarın çocuk doğunca işte ben verdim parasını benim sayemde çocuk sahibi oldunuz deme kapasitesine sahip bir insan bide eşim küçükken ateşli bir hastalık geçirmiş erkek çocuklarında testisleri şişiyormuş sanırım o eşim böyle bir şey anlattı doktor sordu o zaman ateşli bir hastalık geçirdin mi diye olayın şokuyla cevap vermemişti bilmiyorum ne yapacağımı eşim çok iyi bana karşı ama söz konusu ailesi ile ben olunca direk ailesinden yana oluyor en uzak akrabası bile olsa kafamı kurcalıyor acaba çocuk olmadığı için mi beni sahiplenmiyor yoksa beni hep böyle ötekileştirecek mi kafamda bir çok soru işareti var o yüzden karar vermekte zorlanıyorum

Bende adana dayım ben başkenti istiyorum ama eşim Balcalı diyor orada da yapılıyormuş sanırım doktorunuzun adını öğrenebilir miyim tüp bebek hakkında hiçbir fikrim yok okuduklarımdan ibaret spermiyogram testinde morfoloji yazmıyordu ama hareketsiz% 45doğrusal olmayan hareketli %32 yerinde harekwtlide%10 ileri doğru hızlı hareketli %13

Orda ekip olarak çalışıyorlar hepsi iyi sen seçersin spermde sorun varsa balcalıda eziyet cekme bence başkente git para sorunsa bilemem tabi ama ben olsam çalışır parayı toplar başkente giderim zor bi ücret değil devlet hastaneleri bana hep istisnalar hariç güvensiz geliyor

Zaman lazım canım çocuk da etkili ama..

Söylediğiniz miktar paramız var olmadı borç bulurum altın felan bozdururum ama eşimin ailesi ailesi demeyim annesi biraz Problem ve onun yüzünden çocuktan uzaklaştım şimdi eşim istiyor ama bende istiyorum ama ruh sağlığımdan olurum diye de korkuyorum

canım öncelikle çok geçmiş olsun.. tüp bebek tedavisi ağrılı sancılı bir süreç değil öncelikle onu söylemek istedim tek sıkıntısı belki imkanın yoksa maddiyat ve iki günde bir yapılan muayeneler olur.. onun haricinde normal gebelik gibi geçiyor inan özel muamele yapılmıyor ha biz kendimize biraz daha dikkat ediyoruz o ayrı :)

Teşekkür ederim

ilktedavinizde eğerdestek almadan yapabiliyorsanız desteksiz yapın kimseye birşey söylemeyin, çünkü kimse sizi anlamaz. inşallah ilkinde tıtar eğer olmazsa ikincisinde söyleyin. benim ilaçlar dahil 7000 liraya mal oldu.

Ben söylemek istemiyorum ama eşimin annesi beni çok sinir ediyor her adetim de bana ben bu ay çok ümitliydim diyor olsun üstüne görürsün belki diyor ayy cinnet geçiriyorum yarın devlet hastanesine başka bir doktora gitmeyi düşünüyorum inşallah sorularıma cevap bulabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…