Gebeliğe Hazırlık Nasil Basardiniz?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Kanguru ve Koala

show must go on honey!
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2019
165
577
53
Merhaba,

Ilk konum,eger yazmayi beceremediysem affola. Sadece kendimi yorgun ve korkak hissettigim icin yazmak istedim. Bilgili, tecrubeli bayanlar tavsiyenizi bekliyorum.

Yasim 30, 2019 senesinde bir kimyasal birde dusuk yasadim. Dusuk turner sendromu cikti. Esimin ve benim kromozomlarimiza bakildi ve oda temiz cikti sukur. Tek dedikleri sey SANSIZLIK, denemeye devam fakat 6 ay gecmesine ragmen ben deli gibi korkuyorum hala deli gibi arastirmalar yapiyorum ve cocuk yapma konusundan gittikce uzaklastigimi dusunuyorum, korkuyorum. Gecen arkadasimin 6 aylik hamile oldugunu ogrendim, icim burkuldu, uzuldum, saklayamam hem kizdim hem kiskandim. Hatta esim asma yuzunu sende bir gun anne olucaksin dedi , birsey demedim tabi gece sayiklamalarimdan anladi neyse.
Esim gozumun icine bakiyo yeniden baslayalim diye.
Sorum soyle ki, benim gibi sorunlar yasayip annelige kendinizi nasil hazirladiniz?, hazir hissettiniz? Nasil basardiniz?

Simdiden tesekkurler.

aslında cevabı çok basit stres ve bu stres bütün bedeni hormonları ters yönde etkiliyor maalesef . Nasıl stres yapılamaz bilmiyorum belki çalışmak belki hoşuna giden birşeylerle kafanı dağıtmak bilmiyorum. Olmaz diye şartlandırdıysan kendini olmaz heralde akışına bırakmak gerekiyor, tekrar başlamak için en önce yapılacak şey inanmak ve tadını çıkarmak

Canim heray yeni bir umut. Hicbir zaman pes etmedim evet çok sıkıldm sexten sogudum ama bırakmadım. Şimdi tüp bebek transferim oldu. Allah biliyor eger ol demediyse yılmadan yine denicem. Bir tane söz var cok hoşuma gider :
:" Allah ol demediyse, vermediyse, üzülmek ne haddimize" hepimizin imtihanı farklı güleryüzünü kaybetme

Calisiyorum, Acikcasi dusukten sonra depresyona girdim meditasyon, spor derken biraz duzeldim artik aglama krizlerim olmuyo, nefes daralmalarim gecti ama eski neseli kanguru ve koala yok. Korkuyu nasil yenerim bilemedim.

``hepimizin imtihanı farklı güleryüzünü kaybetme `` ne guzel soyledin . Umarim guleryuzum geri gelir. Insallah bebegin tutunur sana saglikla kucagina alirsin.

``hepimizin imtihanı farklı güleryüzünü kaybetme `` ne guzel soyledin . Umarim guleryuzum geri gelir. Insallah bebegin tutunur sana saglikla kucagina alirsin.
Bebekmi görüyosun gülerek sev evine gidince sorgularsın aglarsın. Aglamak iyi gelir moral cabuk toparlanır. Daha yaşımız kaç allah aşkına son çare tüp bebek yaparsın yani hormonlarin iyi hamile kalabiliyosun. Bundan güzel haber varmı. Nice insanlar var yumurta üretemiyolar sperm yok .biz bu halimizle üzülürsek onlarin hakkina grmis oluruz. saglicakla kal canim..

Canım merhaba . Seni o kadar iyi anlıyorum ki ben de Haziran ve Kasım aylarında iki kimyasal yaşadık her defasında hayal kırıklığı ancak yine de elimden dua etmekten başka bir şey gelmiyor. Hep şunu düşünüyorum sağlıksız bir gebelik devam edeceğine böyle sona ermesi daha iyi. Bir de forumda 4 defa , 3 defa kimyasal yaşadığı halde şu an sağlıklı hamilelikler olan arkadaşlarla tanıştım. Yani ümidimizi kesmememiz lazım. Ben yine denemeye başladım bilmiyorum ne zaman nasip olur ama elbet bir gün olacak sonuçta hamile kalabiliyoruz. Böyle düşün ve kendini rahatlat. Ben de işte kafayı dağıtıyorum. Onun dışında kitap okuyorum , yürüyüş ve spor yapıyorum iyi geliyor. Bebekler kıskanmak meselesine gelince bu elimizde olan bir şey değil istemesem de içimden benim de geliyor ama her seferinde diyorum ki Allahım sen kıskançlığımı al bana da nasip et İnanıyorum elbet bir gün olacak ve o gün çok uzak değil Lütfen üzme kendini.

Hepsini cok guzel yazmissin, tesekkur ederim. Beni en cok kizdiran sey ne guzel sigarayi birakmistim fakat geri basladim.

Bnde doktora gittiğimde senin söylediklerinin aynılarını dedim iki düşük ten sonra 20 yıldır çocuğu olmayanlarla uğraşıyorum 17 tane düşük yapan bi bayan sürekli geliyor haline şükret ve teslim ol dedi Allah a tabi tıbbi tetkikler ve tedaviden sonra..bnde korkuyorum ama Rabbim e teslim olucam

Aslinda dusukler cok normal. Hep sukur ediyorum. Benim insiyatifima birakipta sonlandirmak zorunda birakmadi Allahim.Kalbi durmustu. Ilk bebek denemeleri oldugu icin bir travma oldu bana. Etrafimda o kadar dusuk vakalarina denk gelmedigimden yada insanlar bunu saklamayi becerebildigi icin kabullenmek zamanimi aldi. Insallah sizde saglikla bebeginize kavusursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…