Nasıl anlatmalıyım

Artık anaokullarının uyguladığı bir uygulama var diye biliyorum.
O uygulamaya geçsin anaokulu bence, böylece veliler direk sizinle muhattap olmazlar ve uygulama sayesinde de bir çok bilgiye ulaşabilirler, bir araştırın.
Benim oğlumu gönderdiğim kreş böyle bir uygulama kullanıyordu.

Okulun grubundan veya ailemden yazan olunca bakiyorum onlarin attigi mesajlar goruldu oldugu icin tekrar yaziyorlar neden cevap vermiyorsunuz diye
Engelleyin bu şekilde rahatsızlık verenleri. Önemsiz konular hakkında sizi rahatsız edemezler. Okul saatleri içinde gelip konuşsunlar madem çok gerekliyse

Ben öğretmen değilim de bir anaokulunda psikologum. Benimle de görüşmek isteyen veliler oluyor. Genelde randevu veriyorum ama bazıları aşırı ısrar ediyor özellikle problemli çocukları olanlar. Öyle olunca ikinci bir hat aldım numara verdim ama saat 9'dan sonra aramamalarını söyledim ve o hattı 9'dan sonra hep kapatırım. Size de tavsiyem ya ikinci bir hat alıp numaranızı değiştirdiğinizi söyleyerek herkese onu verin ya da belli bir saatten sonra aramamaları için ricada bulunun.

İş sonrası özel alandır. Bırakın yazsınlar, cevap vermek zorunda değilsiniz.
Tavsiyem - eğeri iş gereği mobil ulaşım gerekiyor ise, bunu ayrı bir no üzeri yapmak veya tümden iptal edip Yen’i bir numara alıp bunu mesleki işlerle karıştırmamak.

maddi olarak zorlamayacaksa akıllı olmayan bi telefon ve yeni bi hat al. bimcell'ler vs ucuz oluyor baya. mesai saatleri dışında sessize al.

ayrıca oğlunun durumunu merak eden veli okula gelsin, size uygun vakitte görüşsün. kimse ile mesajlaşmak zorunda değilsiniz.

şöyle bir şey yapabilir misiniz, imkanınız var mı?

sabah girişlerde veya akşam çıkışlarda 10 dakika kadar veli zamanı? kim ne soracaksa sorsun o sürede.

bizim kreşte her günlük karne verirlerdi, ne yedi ne içti, ilacı varsa içti mi, önemli bir olay yaşandı mı gibi, bu karne her gün çantasına koyulurdu.
gün içinde öğretmene telefondan ulaşırdık (idare telefonundan), cep numarasını vermesi idare tarafından yasaklanmıştı zaten, o yüzden veliler istese bile kurum kararımızdır diye cevap veriyorlardı.

öğretmenin cep telefonunu vermesine gerek yok.
idareye ulaşmak, gerekirse randevuyla görüşmek lazım.
uygulama olan kreşler de var..
bizim kreşte yöneticinin asistanında duruyor bir akıllı telefon
oradan bazen paylaşımlar duyurular yapılıyor.
öğretmene not iletmek istersek orayı arıyoruz.
daha önemli bir şey varsa, uygun zamanda öğretmen dönüyor.

whatsapp grubu da oluşturulmadı, ben de çok gereksiz buluyorum doğrusu.

Hemen gidip yeni bir hat (kişisel kullanım için) alıyorsun diğer eski hattı işteyken açık tutuyorsun eve gelince o telefonu şak diye kapatıp iş derdinden kurtuluyorsun. Özel kurumda ister anaokulu ister lise olsun veliler çok fazla daraltıyor insanı iş hattı şart.

hepsine şu cevabı yaz:

Çocuklarınız hakkında görüşmek isterseniz haftalık veli görüşme günümüz (mesela) Pazartesi 16.-17 arasıdır.

bunun dışında da cevap verme kimseye
ararlarsa da açma

"Verdiğim özveri bazı velilerimiz tarafından istismar edildiği için, aranmamam gereken saatlerde aranıp mesaj aldığım için tüm gruplardan çıkıyorum ve gerekirse tüm velilerimi engelleyeceğim" deyin.
Bence dumur olurlar. Biraz birbirlerine girerler. Sonra herkes ayağını denk alır. Biraz dik durun ve kararlı olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…