nasıl aklımdan çıkarabilirim?

xpreiaZ

(Eski nick: Xpreia Z )
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2014
12.535
23.229
1.5 senelik evliyim. Eşimin işi gereği memlekette değiliz evlendiğimizin 2. Ayı çocuk yapmaya karar verdik 2. Ayda gebe kaldım çok ama çok sevindim 4-5 gün sonra kanamayla kimyasal olduğunu öğrendik. 2 ay sonra yine gebe kaldım ve 7-8 haftada kalbi durdu kürtaj oldum. Kürtajdan sonra da adetlerim düzensizleşti 10 ay oldu gebelik olmadı. Araştırdıkça da hormonal sorunlar falan çıktı.

Burda okuyorum bayanlar genelde hep ne zaman ümidi kesse düşünmese hamilelik haberini aldığını söylüyo. Size sorum şu ben bunu nasıl aklımdan çıkarabilirim?

Hafta içi 8-5 çalışıyorum ama şehir çok küçük bikaç arkadaşım var ama öyle kafa dengi çok yakın olduğum kimse yok. Şehirde sinema bile yok yani kafa dağıtabileceğim bi alternatif yok. Kitap okuyorum nette geziniyorum Film izliyorum ama her gün bikaç kere aklıma geliyor en az acaba ne zaman olacak diye.

EşEşim 3 ay korunalım diyo sizce korunsak uzaklaşır mıyım çocuk fikrinden? Yada özellikle aklından çıkardıktan sonra gebe kalanlar nasıl aklınızdan çıkardınız?

Açıkçası uzun süre çocuk sahibi olamamış ve tedavi ile çocuk sahibi olmuş biriyim.

Ben bu işlerin en iyi kafanızın işiniz ile yahut ailevi sorunlar ile dolu olduğunda başarılı olduğunu düşünüyorum.

Benim doktorum tüp bebek sonrasında rapor bile vermedi; ben stresli mi stresli işime devam ettim; hiç düşünecek zamanım bile olmadı; akşam da eşimle gezmeye vs. çıktık.

Sizin oralarda çok gezecek yer yoksa DVD alın; her gece sinema gecesi yapın; haza düzelince pikniğe vs gidin mümkünse çocuklu arkadaş vs görmeyin

Benim iş yerimde amirim hamile idi; bir arkadaşımız benim tedavi sürecimde bebeğini kaybetti; hep bebek konusu ön planda idi ama biz eşimle konuşmadık, ben kendi adıma söyleyim hayal vs kurmadım.

Bir de tedavi sürecinde sürekli hayal kuran; çevredeki çocukları vs sevindirmeye çalışanlar var kendilerini strese sokuyorlar

Sizin henüz tedavilik bir durumunuz yok anladığım kadarı ile bence eşinizi dinleyin eşiniz korunsun bir süre kafanız boşalsın nasılsa olmayacak diye belki huzur ilişki kalitenizi ve vücut hormonlarını düzenler

Her şey gönlünüzce olsun

Evet canım tedavi görüyorum da hormonal bozukluk için sabah aç karnına kahvaltıdan sonra ve yatmadan önce olmak üzere üç ilaç içiyorum ve her ilaç saati aklıma geliyor mesela. Reklamlar zaten algıda seçicilik midir full bebek bezi odası arabası falan onları görünce aklıma geliyor. Ailem kürtajdan sonra korunuyoruz diye biliyo Allahtan onlara söylemedim.

Belki mesleki anlamda yükseleceğim bi sınav var ona hazırlanayım kafamı meşgul eder..

aslında aklıdan çıkarmak zor...bizde bebek deniyoruz..özellikle adet tarihi yaklaştığı zaman olmam inşallah falan diye dualar....Rabbim hayırlısını versin inşallah..

aslında aklıdan çıkarmak zor...bizde bebek deniyoruz..özellikle adet tarihi yaklaştığı zaman olmam inşallah falan diye dualar....Rabbim hayırlısını versin inşallah..
amin tüm isteyenlere, inanın herşeyi denedim aklımdan çıksın tamamen diye ama yok "ayyy hiç düşünmediğim ayda oldu" diyenler hiç düşünmemeyi nası başarıyo acaba? çünkü mesela bikaç ay çok doldurdum kendimi yatağa zor düşüyodum ailem geldi biz memlekete gittik falan ama o ay bile adet yaklaştığında bu ay takmadım kafama olmuş mudur acaba falan diye düşündüm olmamıştı

6 aydır deniyoruz biz..ama hiç kafama takmaıyorum desem yalan olur..hiç düşünmüyorum diyenler bana inandırıcı gelmiyor zaten..kısmet herşey..hep dua ediyorum sende öyle yap...

bende herkese ahkam kesebiliyorum, kafanı boşalt, kendine zaman ayır, gez eğlen falan diye. ama gelgelelim aynı şeyi kendim yapamıyorum. okadar psikolojim çökmüş ki grip oldum beta hcg baktırdım negatif olduğu halde antibiyotik almadım, nerdeyse gripten ölcektim. adet oluyorum şakır şakır evdeki test, beta hcg negatif olduğu halde belki yerleşme kanamasıdır diye kendimi kandırabiliyorum. hafta sonu doktora gittim. dedim bizim çocuğumuz olmuyo neyse tedavisi bi an önce başlayalım. neyse baktı etti görünen bi sorun yok hormon sonuçları ve eşinin sperm testi gelsin bakalım dedi. ne zamandır olmuyo dedi. 3 aydır dedim. bi kızdı ki bana. bu psikolojiden çıkamazsan zaten olmaz dedi. şimdi havalar açsın saç boyatayım falan diyorum azcık alışveriş yapayım. aöf okuyorum sınava falan çalışırken kafam boşalırmı acep?

ben çok sıkıntı çektim bu konuda hamile kalamazsın diyen doktorlarım bile oldu. gerçekten kafama çok takıyodum. sonra eşimin de desteğiyle bu konuyu biraz erteledik ama korunmadık sadece bir müddet çocuk konusunu açmadık. ben de ilgimi başka şeylere yönelttim. ha birde etrafımdaki çocuklarla çok ilgilenerek isteğimi bastırdım. umut etmediğim bir anda içime doğdu sanki tahlil yaptırdım şimdi mayıs sonunda doğumum var:) allah sana da nasip etsin inşallah.

amin canım yani anladığım tamamen aklımdan çıktı gibi bi durum yok. zaten bi yerden sonra her ay için umut gittikçe azalıyo. gebelik testi bile yapmaz oluyo insan. bana doktorlar sorun yok denemeye devam diyolar ama işte doğru düzgün tam teşekküllü bi hastaneye gidemedim hiç. yumurtlama takibi falan öneren de olmadı. şu ovulasyon testlerinden alıp yaptım geçen ay ve ordan anladım yumurtlamadığımı. hala adet olmadım 35. gün oldu. bi adet olayım da incir kürünü mü denesem acaba? 27 marta randevum var k. doğuma belki yumurtlama ilaçlarından düşünürler artık
bu arada hayırlı olsun yavrunu kucağına sağlıkla hayırla almanı nasip etsin Allahım. bize de dua et canm

evet cnm işte tamamen akıldan çıkmıyo ne yapsak da. ben de 50 gün adet olmadım bhcg 0 dı. adet olmak içi ilaçlardan bile içmek istemedim belki şimdi döllenme oluyodur falan diye. dediklerini imkan ölçüsünde yaptım işte kafamı dağıtmak için masa tenisine sardım bi ara sabah akşam masa tenisi oynuyoduk turnuvaları izliyodum, elişi falan yaptım ama onlar genelde bebeğe yönelik şeyler oldu itiraf ediyorum, kitap, film vs... şimdi tatil planı ile doldurayım kafamı diyorum ama resmen tatil için bile bi a planı bi de b planı düşünüyorum gebelik olursa şöyle yaparız olmazsa böyle yaparız diye. hakkımızda hayırlı zaman ne zaman acaba? Rabbim hepiize hayırlı sağlıklı evlatlar versin tez zamanda

amin canım. allah sana ve tüm isteyenlere en kısa zamanda nasip etsin. tatlım bende endometrioma kisti vardı bana da bir yakınımız soğan suyu iç dedi. çok iğrenç ama 1 ay boyunca sabahları aç karına 1 soğanı kaynatıp suyunu içtim. tabii şifa allahtan bundan mı oldu bilemem ama şimdi 7 aylık hamileyim. dediğim gibi özellikle ilişki sırasında hiç kafana takma herşeyi akışına bırak veren de alan da allah. o kullarını sever ona açılan elleri boş çevirmez. inşallah allah gönlüne göre evlatlar nasip etsin sana etrafın doluversin yumurcakların sesleriyle:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…