Sünnet narkozla sünnet yaptırdınızmıı?

bebeğiniz küçükmüş sizin lokal anesteziyi tercih ederim ben. yani sadece pipisini uyuşturuyorlar.

Narkozda Genel Yan Etkiler ve Komplikasyonlar:
Kan Oturmaları ve Enfeksiyonlar: ığnenin veya kataterin batırıldığı yer veya bunun çevresinde meydana gelebilir.
ıltihaplar ve Tromboz/Emboli; Ponksiyon yapılan damarda (kan pıhtılaşmasına/pıhtının taşınmasına bağlı damar tıkanmaları ve sonuçta kanlanmadaki bozukluğa bağlı organ bozuklukları) ortaya çıkabilir.
His Kaybı: ığnenin batırıldığı yerde cilt sinirlerinin istenmeyen yaralanmasına bağlı.
Yutma Zorluğu, Ses Kısıklığı ve Ses Teli Felci: Solunum tüpünün soluk borusuna yerleştirilmesine bağlı olarak ortaya çıkabilir.
Diş ve Yapma Dişlerde Hasar; Özellikle sallanan ve çürük dişlerde entübasyona bağlı olarak meydana gelebilir.
Bulantı ve Kusma; Özellikle aç kalma talimatına uymayanlarda veya ağrı ilacı/opium verilenlerde mide suyunun akciğere kaçması ve akciğer enfeksiyonunun gelişmesine neden olabilir.
Nadir Alerjik Reaksiyonlar; Narkoz ilaçları ve kullanılan diğer ilaçlara hassasiyete bağlı olarak deri döküntüsü, kaşınma ile ortaya çıkabilir.
Nadir Sinir Yaralanmaları: Ameliyat sırasında baskıya gerilmeye bağlı felç veya his bozukluğu ortaya çıkar. Genel olarak bu şikayetler zararsızdır ve bir süre sonra kendiliğinden veya tedavi ile düzelir.

Özel Yan Etkiler ve Narkozun Ciddi Komplikasyonları; Çok nadir ağır alerjik reaksiyonlar kullanılan ilaçlara bağlı olarak dolaşım şoku, kalp yetmezliği ve solunum durması, ani ateş yükselmesi (malign hipertermi); Dahi da nadir olarak kullanılan narkotik ilaçlar ve diğer ilaçların etkisi ile önemli organ fonksiyonlarında, (özellikle de beyin fonksiyonlarında) bozukluğa sebep olabilir. Hastaya uygulanması için gerekli temel işlemlerden biri olan soluk borusuna tüp (soluma tüpü) yerleştirilmesi işleminin çeşitli anatomik bozukluklara (boyun kısalığı, çene küçüklüğü v.s.) gerçekleştirilememesi sonucu, hayati önemi olan organların (kalp, beyin, gibi) fonksiyonlarında bozukluklar nadir de olsa görülebilir.
Çok nadir olarak ciddi enfeksiyonlar:Kan ürünlerinin kullanılmasının gerekli olduğu durumlarda çok nadir olarak enfeksiyonlar görülebilir. Örneğin hepatit virüsü ile karaciğer iltihabı, HIV virüsü ile geç olarak ortaya çıkan AIDS (çok nadirdir. Verilen 2-3 milyon kanda 1 olay),
http://www.bursadevlethastanesi.gov.tr/kalite/KAL%C4%B0TE/B%C4%B0LG%C4%B0LEND%C4%B0RME%20FORMLARI/BF-60%20Anesteziyoloji%20ve%20Reanimasyon%20B%C3%B6l%C3%BCm%C3%BC.doc

arkadaşlar smartklamp tekniği diye yeni birşey çıkmış, iğneyok ağrı yok,kan yok,acı yok diyolar,hrkese tavsiye ediorlar,bir araştırın derimm

arkadaşlar benim oğlum üç yaşında ve zorunlu olarak sünnet yaptırdık.doktoru genel anestezi ile yapılmasını küçük olduğu için durmayacağını söyledi.düşündüm ve dr.haklı buldum.ağlamadan sızlamadan biter dedim ve oğlum doktordan çok korkuyordu.keşke yaptırmasaydım pişman oldum o kadar çok ağladıki hemşireler damar yolu açamadı tahlil için kan alınması gerekiyordu kolunu tutmaktan mosmor oldu kolları. o an allah kahretsin dedim paramla çocuğumu rezil ettim madem bu kadar ağlayacaktı normal yolla olsaydı.ameliyathaneye beni almadılar çocuğumun psikolojisi altüst oldu ancak toparlanıyo.sünnet yarası 2 haftada iyileşti. yeğenlerimide genel yaptıracaktık herkesi vazgeçirdim keşke banada bir akıl veren olsaydı.dünya kadar site gezdim uzmanların kolayına geliyor genel yapmak çocuğu düşünmüyorlar işleri güçleri para... valla benim ağzım bu işten yandı kimseye tavsiye etmem annesinin kollarında olsun bitsin zorunlu değilse büyüyünce yaptırın. bende bu kadar!lmaz:

pelin003 arkadaşım ben 1 ay önce oğlumu narkozla sünnet yaptırdım Ve kendimde sağlıkçı olduğum için içeri girdim 1.narkoz dedikleri şey kolundan iğne ile yapılan ketamin adında bir ilaç çocuk hafif uyuyor öyle ameliyatlardaki gibi narkoz almıyor ve uyandığında ağrısı acısı olmuyor 2 saat sonra ayağa kalkıp yürüyordu hiç bir sıkıntısı olmadı birde cerrahtan ziyade bir üroloji uzmanına yaptırırsan daha iyi olur sonuçta konunun uzmanı ürologlar umarım yardımcı olabilmişimdir

teşekkürler paylaşım için...a.s.

arkadaşlar smartklamp tekniği diye yeni birşey çıkmış, iğneyok ağrı yok,kan yok,acı yok diyolar,hrkese tavsiye ediorlar,bir araştırın derimm

evet canım biri 3 aylık biri 7 yaşında olan oğullarımı Alisklamp yöntemiyle sünnet yaptırdım çok memnun kaldım tavsiye ederim.........................

benim oğluşumda narkozla oldu ama kulaklarından ameliyat olduğun için arada sünnetide yaptırdık bizim için joker gibiydi ama görümcem lokal anesteziyle yaptırdı bacaklarını bebeğine ve büyük oğluna hiçbirşey hissetmediler dedi karnından itibaren çarşaf tarzı bişey yukarıya tutmuşlar hatta çocuk konuşa konuşa sünnet olmuş.Narkozun ayılmasını ve yan etkilerini düşündükce bana bu daha mantıklı geliyor .
Oğlum ayılırken çok ağladı acıdan sancıdan yerinde duramadı zorla yatakta tuttuk o ağladıkca bende ağladım bağıra bağıra mahvoldu.Korkutmak istemem ama benimki baya hırpalandı artık siz bilirsiniz şimdiden geçmiş olsun.

kızlar ben narkozla yaptırmadım..ankarada alisklamp yöntemiyle sünnet ettirdim oğluşumu..iyiki narkozla yaptırmamışımmm.. korkulcak bişey yokmuşş..dr. konuşa konuşa yaptı oğluşumun sünnetinii...

bende o yöntemi seçeceğim sanırım..istanbulda tecrübeli dr.araştırmam lazım o zaman.
kaç günde iyileşti senin oğlun??
başka neler yaşadınız canım.düğün filan yaptınmı yada kına gecesi?

canım google de alisklamp yazarsan bu konuda uzman dr. ler çıkıyor..ordan araştırabilirsin.benim oğlan azman olduğu için 10 günde iyileşti yani kabuğun çıkıp pembemsi derinin gözükmesi..tabi normal şeklini alması biraz daha uzun sürdü..ama her çocuğun farklı olurmuş..
istanbulda annemde gündüz mevlütünü okuttum gecede çengelköyde düğününü yaptım..bizde kına gecesi adeti yok..ama burdaki komşularımda var..oyüzden burdaki komşular için kına gecesi yaptım..ama tamamen eğlence için ..komşularım acayip matrak kadınlar..eğlence olsun yeterki bol bol bahane buluyoruz..
allah yardımcın olsun..korkulcak bişey yok ama ..çocuklar çabuk iyileşiyo.ve bizden daha soğuk kanlılar

arkadaşlar kısıtlı vaktim olduğu için konuyu okuyamadım sorum şu 1 yaşında bebeğim var sünnetini yaptırmak istiyorum narkozlu veya lokal o kısmını düşünmedim fakat altı bezlendiği için ne gibi sorunlarla karşılaşırım.sıkıntı olur mu?lütfen önerilerinizi,tecrübelerinizi bekliyorum

canım 5 aylık bebişi olan bir arkadaşım alisklampla yaptırdı çok memnun kaldı açıkta yara olmadığı için bez bağlamakta falan bi sorun yaşamadı..ama bu yöntem için taaaaa ankaraya gittik orda yaptırdık..başka bir arkadaşım 15 aylık bebişini lazerle yaptırdı.bende yanındaydım..dr.çok hafif bi yatıştırıcı verdi.bizim bebiş önce kıyameti kopartıyodu.yatıştırıcıyı alınca leyla oldu..yani bayılmadı..sarhoş gibi oldu..devamlı gülüyodu..yawww çok tatlıydı.. kaydirigubbakcemile3 sonra lazer le sünneti yaptı..4 tane kendi kendine düşen dikiş attı..bizim bebiş hala gülüyodu..bezini gevşek bağla dedi..çok kolay oldu..ama ilk 2 gün çişini yaparken biraz zorlandı..ağladı..çiş yapma haricindeki zamanlarda gayet rahattı..hangi yöntemle yaptırırsan yaptır ilk gün zor geçiyo..tavsiyem etrafında varsa alisklamp yöntemiyle yaptır ..yakınlarda yoksa lazerle yaptır..allah kolaylık versin,,

benim 9 yaşında oğlum sünnet olacak,iğneden aşırı korkuyor,genel yaptıranlar,lokal yaptıranlar,her ikisindede iyi geçti diyenler var,kötü geçti diyenlerde var,çok kararsız kaldım.

benim oğlumda 3 buçuk aylıkken genel anesteziyle sünnet oldu mecburen aynı anda çift taraflı kasık fıtığı ameliyatıda oldu maşallah şimdi çok iyi
darısı diğer delikanlıların başına

Benim kuzenimin oğlu sünnet olmadan önce güzelce oturup anlattık önce uyuşturulacak,hiçbirşey hissetmeyeceksin vs vs. Aklındaki bütün soruları sordu, cevaplarını aldı. Gel gör ki sünnet daha başlamadan 'Erkek olacağıma taş olsaydım ' diye bağırmaya başladı. (Nerden duyduysa artık) Hiçbir çocuğun erkek oldum diye sevinip sünnetten korkmayacağını düşünmüyorum açıkçası. Kendinizi onun yerine koyun. Ertesi gün vücudunuzun bir yerinden et parçası kesileceğini düşünün. Korkmamak imkansız bence.
Ben de kendi oğlumu genel anestezi altında sünnet ettirmeyi düşünüyorum. Böyle hassas bir konuda ne fiziksel ne de ruhsal herhangi bir iz kalsın istemiyorum. Kurbanlık koyun gibi elinden kolundan tutulup sünnet ettirilen çocuklara da içim acıyor gerçekten. Doktor ne kadar anlatırsa anlatsın, yapılan işlemi bilen, acı hissetmese de dokunmayı hisseden bir çocuk kıpırdamadan duramaz gibi geliyor.

9 yasindaysa sorun yok önce uyusturuyorlar uc kismini zaten yatiyor görmüyor igne olsa bile.
benim oglum 6 yasindaydi.doktor norkozla yapti.korkmasin diye.sükür cok güzel gecti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…