Sünnet narkozla sünnet yaptırdınızmıı?

pelin003

findukkk
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2009
725
4
96
Diğer
mrb..oğluşum 9 yaşında ...artık bu sene sünnetini yaptıralım dedikk..ama iğneden çokkk korkuyoo...araştırdımm...ucuna fıs fıs gibi bi ilaç sıkılıp sünnet yaptıranlar varmış..yada narkozla daha iyi diyolarr...sizler nasıl yaptırdınızzz

Benimde oğlum var.8 yaşında ,daha sünnet yaptırmadık.Bu konu hakkında fazlada
bilgim yok ama basit bir operasyon için neden narkoz kullanılsınki?Kaldıki narkoz
bazen kötü sonuçlar doğurabiliyor.................................................................

geçtiğimiz yaz oğlumu sünnet ettirdik.oğlum 7 yaşındaydı.biz çocuk cerrahına yaptırdık.doktor oğlumu ve bizi konuşarak rahatlattı.sünnet olurken eşim ve ben vardık yanında.doktor başkasını istemedi.sünnet olurkende hiç ağlamadı.siz neden narkoz düşünüyorsunuz.oğlunuz büyük olduğu için oğlumunki gibi sünneti bence çabuk olur.doktorunda dediklerini yapar.siz iğneden korktuğunu söylersiniz iğneden önce pipisini fısfısla uyuşturur.acıyı hissetmez.ayrıca oğluma doktorumuz sünnetten sonra her 4 saatte ağrı kesici kullanın ağrı olsun olmasın dedi.bu sayede oğlum hiç acı çekmedi.hatta biz tedirgin olduk.sünnet öncesi kime sorduysam ilk gün ağrı olur dedi.bizde olmayınca şaşırdık.sizde öyle yapın.birde pipisine baticon döktük 4 saatte bir.ertesi gün pipisinin sargısını kendi çıkardı.o yüzden sünneti gözünüzde büyütmeyin.ben çok büyüttüm inanın 1 sene sıkıntısını çektim.sünnetten sonra sorun yaşamayıncada pişman oldum.sizde korkmayın.bence oğlunuzun sünnetini çocuk cerrahına yaptırın.ben doktorun çok önemli olduğunu düşünüyorum.inanın doktorumuza hep dua ediyorum.sizinkinde de problem olmaz.ben size normali öneririm.ama siz bilirsiniz.çocuk cerrahına yaptırın ve sorun yaşamayın derim.

merhaba benim oğlum 23 aylık.doğduğundan beri sünnet problemi var.buyüzden çok araştırdım sünnet basit gibi görünen ama ciddi bir operasyon bence sünneti kesinlikle cerrah yapmalı bizede en sonunda gün verdiler 6 nisan da oğlum sünnet olacak ama daha küçük olduğu için sersemleteceklerini söyledi doktorlar ama tam narkoz verilmeyecek hastanede kalmamıza gerek olmadığını söylediler sünnet bittiğinde eve gelebilecekmişiz açıkçası ben sonraki bakımından korkuyorum çünkü oğlum hala bezleniyor...

geçtiğimiz haziran ayında sünnet ettirdik oğlumu 5 yaşında hastanede cerrah yaptı ve narkozlu oldu hiç bir sorun yaşamadık allaha şükür ...

Benmim oğlum tam 12 aylıkken hem sünnet hem pipisinden ameliyat gecirdi tam 3.5 saat sürdü ..
düşünün tam 10 kiloydu ve ben cehennem azabı gecirdim o orda öyle acılar cekerken...
Ama çok şükür geçti su an 1.5 yasında ama dün gibi...

Benim oğlumda 1 yaşında oldu mecburi narkoz ile bebek olduğu için lokal anestezi önermedi hareket eder diye.maşallah o gecesi ayağı kalktı ve gece de çok rahat bi uyku geçirdik.

arkadasim iki hafta önce oglum sunnet oldu dort bucuk yasinda dogdugundan bu yana problemleri vardi yani doktorun secimi olarak yaptirdik

narkozla cok rahatti
kolundan igne yaptilar ben maske istemedim cok uzun sure arastirdim uyandiktan sonra cok kotu oluyormus

oncesinde ogluma acikca bir sekilde anlattik sorunun biteceyini ama biraz organinda parklilik olacagini birazda caninin aciyacagini ama onun icin oldugunu söyledik sonra igneyle uyutuldu yarim saat surdu diyer tefaratlari anlatmiyacagim tabiki bizler anneyiz cesitli tepkilerimiz olur ama buraya yazarsam baska annelerinde psikolojisini bozarim

sonrasinda uyandi bebeyim anne
anne
doktor igne vurdu bana diyerek uyandi kuzum sonrasinda gulermisiniz aglarmisiniz

basladi bagirmaya aptal doktor aptal yalanci pipimi göturmus diye bagiriyordu

sonrasinda sisini yapana dek sorun yasadik cani yandi ama sisini yaptiklat sonra rahatladi iki saat sonra ayaga kalti oynamaya basladi sonrasindada simdi iki hafta oldu olmadi ameleyat olali annecim benim pipim cok seker tatli olmus diyor bana:)))))))))))))))))

kızlar çokk teşekkür ederimm...oğluşum 6 yaşında kazara cama basmıştı ayak parmaklarının 2 tanesinin tendom bağları kesilmişti..o yüzden ameliyat olmuştu..ben o gece anladım oğlumun iğneden korktuğunu...çünkü küçükken normal bebeklik iğneleri hariç hiç iğne olmamıştı...şimdi 9 yaşında ama hala televizyonda bile iğne olan birini görse dehşetle bakıyo..o yüzden narkozlamı yaptırsak acaba demiştimm..inanın ayağını kestiği gecede 6 kişi tutmuştuk koluna serum iğnesini bağlatmak için..haziran ayında sünneti yaptırcaz..şimdiden alıştırmaya çalışıyorumm..normalde cok soğuk kanlıdır..ama iğne olayına gelince değişiyo..arkadaşından duymuş..benide uyutun öyle olayım diyoo..hayırlısı bakalımm..

bide narkozla yaptıran arkadaşlar..acaba narkozla yaptırınca sonrasında dahamı az acı çekiyoo..ya bide kusura bakmayın benim bi tanecik oğlum var..ikinci olmuyo...ondan ayrıca bi üstüne düşüyorumm..telaşımm korkumda ondan galiba

benimde oğluşumun doğuştan poblemi vardı 10 aylıkken yaptırdık narkozlu çok küçük olduğu için 20 dk sürdü ve erkesi gün emeklemeye devam etti çocuk cerrahına yaptırın derim ben mutlaka çok araştırdım ben sitede ilk kez azıyorum bilgi vereblrmym bilmiyorum dr tavsiye edeblrim

arkadaşım merhaba...yazını okuyunca gözlerim doldu..bizde 15 aylıkken sünnet olduk...3 saat sürdü..ameliyatı..yaşayan bilir...11 kiloydu..uyanışı..ameliyata gidişi aklımdan çıkmıyo..ama çok şükür çok iyiyiz anneler unutamıyo işte..1 sene olduk sünet olalı ama yazını okuyunca kayıtsız kalamadım..

biz atlattık şükür gerisi diğer erkek bebeklerin başına...

mrb kızlar ben 5 yaşındaki oğluma yeni sünnet yaptırdım.Narkozlu olarak sünnet yaptırdık.Kan almaya kalktıklarında kaçmaya kalktı.Ve sünnet olacağını bilmiyordu.Ve şuan 3.günümüz acımıyormuş ama top oynayamıyormuş ne gece ne gündüz mızmızlanması bitmiyor.Hiç bişey bulamasa pipimi kestirmeseydiniz diye ağlıyor. benim oğlum biraz fazla nazlı.Keşke bebekken kestirseydim.daha kolay olurdu. Ben narkozlu sünneti öneriyorum. çünkü dr korkusu oluşmuyor ve sünnet olduğunu bile bilmiyor.

benim oğlum 8 aylık sünnet oldugu için genel anesteziyle sünnetini oldu.çok şükür hiç bir problem yaşamadık..

kızlarr bişey sorcamm..narkozla sünnet yaptırırken kola serum iğnesi takılıyomu..çocuğu nasıl uyutuyolar..bilgisi olan varmıı

eski işyerimde genel anestezi altında sünnet yapılıyordu ve ben bunu hiç hoş bulmuyordum. küçücük çocuk hastane psikolojisi altında damaryolları açılıyor vs vs. tamam sünnet yapılırken birşey hissetmiyor ama narkozdan uyanma aşamasında anneler daha çok etkileniyor. eski yöntemle bence daha iyiymiş.çocuk ne yapıldığın farkında. tabi bu benim fikrim.

canım çok teşekkürler aslında haklısınn..yaww ben bu narkoz olayından vazgeçtimm..

bence sünnette narkoza hiç gerek yok ben oğlumu kendi isteğimle 3 aylıkken cerraha iğneyle uyuşturarak yaptırdım çok kolay oldu aklı kesmediği içinde huysuzluk yapmadı doktoruyla güldü eğlendi bize pansumanda vermedi sadece bir krem verdi dikiş yerlerine çizgi gibi sürüp bezlerdim

canım çok teşekkürler aslında haklısınn..yaww ben bu narkoz olayından vazgeçtimm..

benim fikrim tamamen; bence çok doğru bir karar verdiniz. bırakında oğlunuz küçücük iğnenin acısını duysun ve kendisine ne yapıldığının bilincinde olsun. çünkü bizim mileltimizde sünnet erkeklik göstergesi olarak anılıyor.

bırakında oğlunuz BEN ERKEK OLDUM diye sevinsin:)

ben de oğlumu bu aralar sünnet ettirmek istiyorum
oğlum 7. ayına yeni girdi
narkozdan neden korkuyorsunuz, sebebi nedir??
ya da şöyle sorayım küçük bebeklerin sünneti için neyi tavsiye edersiniz
genel anestezi mi lokal anestezi mi??
lokal anestezi nasıl oluyor sadece pipisine mi vuruluyor iğne??
internette küçük çaplı bir araştırma yaptım pek bilgi bulamadım
ücretsiz iznim bitmek üzere
işe başlamadan ben de bir an önce yaptırmak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…