Napicami bilmiorum artik

almanyaya göre türkiye daha zordur evet ama eşin almaya da iş bulamaycağı belli iken türkiyeye dönme seçeneğini hiç düşünmeden mi evlendiniz? bence eşin burda iş bulamıyorsa gitmek istememen sadece kendini düşünmek oluyor iş olmayan yerde nasıl yaşayacaksınız ki.. yada almayayı bırakıknca çok mutsuz olurum diyorsan eşinden ayrıl belki de 2 ayrı dünyanın insanısınız..
Evet haklisin galiba. Ne bileim korkiorum isde, orda yapamasam diye ama haklisin tabikide böyle bencil olmamam lazim. Birbirimizi cok sevioruz ve sadece ilk adimi atmaya korkiorum...

parası olmayan erkek cinayet işler dmeişti biri,bende gezmeye geldim,ama 9 günde boğuldum avrupada,bir ara ağladım,bazım kocanı anladım,sen alışmşın,orda büyümüşün,erkek için daha zor,sen gel,burda deneyın,olmadı gidersin

koca almanyada bi ona iş yok..
Iyide dil bilmeden nasıl iş bulacak? Anca Türk marketlerinde kasap, reyon sefi, manav olarak iş bulur ama mühendislik yapamaz.
Konu sahibine gelince, eşin belliki adaptasyon sorunu yaşıyor ki bu tür evliliklerde sık Görülen bi durum bu. Türkiye'ye Yerleşme fikrine neden sıcak bakmıyorsun, calısıyormusun sen, mesleğin nedir?

Iyide dil bilmeden nasıl iş bulacak? Anca Türk marketlerinde kasap, reyon sefi, manav olarak iş bulur ama mühendislik yapamaz.
Konu sahibine gelince, eşin belliki adaptasyon sorunu yaşıyor ki bu tür evliliklerde sık Görülen bi durum bu. Türkiye'ye Yerleşme fikrine neden sıcak bakmıyorsun, calısıyormusun sen, mesleğin nedir?
Calisiorum canim isletme okudum ve burda isci kurumumda sirketlere bilgisayar mühendisi buluyorum. Masim iyi ama tam olarakda yetmior. Türkiyede burdaki standarti yakaliyamam diye korkiorum yada orda madi sikinti cekeriz diye yoksa Problem yok benim icin..

İşsizliğin ne anlama geldiğini çok iyi bilen biri olarak eşinizi çok iyi anlıyorum.. Orada geçimini sağlayacak parayı kazanamıyor ve iyi hissetmiyor. Geri dönmek istemesi çok normal. Bu kararı almanız da isabetli olur

Calisiorum canim isletme okudum ve burda isci kurumumda sirketlere bilgisayar mühendisi buluyorum. Masim iyi ama tam olarakda yetmior. Türkiyede burdaki standarti yakaliyamam diye korkiorum yada orda madi sikinti cekeriz diye yoksa Problem yok benim icin..
Aslında inşaat mühendislerinin maaşları yüksek oluyor trde ama heryer aynımı tabi bilemem. Yaşayacağınız yer büyük Şehirse, Seninde iş bulman sorun olmaz, yabancı dilinde var. Bence araştırın, bilmeden gidip sonra hayal kırıklığına uğramak cok kötü olur ama gitmeden araştırılsa trye dönebilirsiniz. Cünkü eşin bu gidişle adapte olamayacak gibi, bu sorunu cok duyuyorum çevremden, bende Almanya'da yasıyorum ondan

Aslında inşaat mühendislerinin maaşları yüksek oluyor trde ama heryer aynımı tabi bilemem. Yaşayacağınız yer büyük Şehirse, Seninde iş bulman sorun olmaz, yabancı dilinde var. Bence araştırın, bilmeden gidip sonra hayal kırıklığına uğramak cok kötü olur ama gitmeden araştırılsa trye dönebilirsiniz. Cünkü eşin bu gidişle adapte olamayacak gibi, bu sorunu cok duyuyorum çevremden, bende Almanya'da yasıyorum ondan
Evet haklisin canim. Ama kötü olan sey bide askerligi var. Nasil olucak onu hic bilmiorum. Ondan yarim sene ayri kalmak istemiorum, korkuyorum bsey olur diye askerde...

Evet haklisin canim. Ama kötü olan sey bide askerligi var. Nasil olucak onu hic bilmiorum. Ondan yarim sene ayri kalmak istemiorum, korkuyorum bsey olur diye askerde...
Askerliğini yapmamıs olması kötü olmus tabi ama zaten araştırdık, ettik, karar verdik, taşındık diyene kadar baya bi zaman gecer, belki bedelli askerlik bir yapabilir, tabi onun şartlarını falan bilmiyorum ama Israrla Almanya'da kalmak istemen biraz bencillik gibi oluyor tatlım, yanlıs anlama. Kendini eşinin yerine koyarsan anlarsın. Hayırlısı olsun hakkınızda, ortak bi çözüm bulacağınıza inanıyorum

oraya ayak uyduramamış ve iş bulamamış çok normal mutsuz olması ve dönmek istemesi.

X