• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Napcam ben bu sala nasl nian yapcam .....

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

papatya58

AŞKSIN SEN.........
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2008
132
0
96
38
Sivas
arkadaşlar merhaba benim çok büyük bir sorunum var :( son bi kaç aydır saçlarımdaki dökülmeyi farkediyordum ancak son bir ay içinde durum içler acısı halk deyimiyle ''saç kıran'' oldum başımın belirli bölgelerinde kısım kısım açılmalar var arka tarafta alt kısımda su bardağı büyüklüğünde kellik var :( doktoro gittim losyon verdi ilaç verdi ama faydası old. sanmıyorum ve son bi haftadır kızarıklık kaşıntı ve aşırı ağrı söz konusu..doktorlar stresten old. sölüyor çok canım yanıyor döküldükce daha çok üzülüyorum saçıma tarak dokunduramaz oldum:( ve haftaya nişanım var bu saçla ben millet içine nasıl çıkıcam ağlamaktan helak oldum offfff ne ypıyım ne ediyim bilmiyorumki öenrileriniz neler nolur bi akıl verin :1no2:

slm canım öncelikle saçkıranın en büyük düşmanı stres başta bundan uzar durmalısınyerimsenibenbenin duyduğuma göre saçkıran olan bölgeye kızarıncaya kadar sarımsak sürülünce fayda sağlıyormuş bi dene istersen inşallah faydasını görürsün en kısa zamanda ALLAH sağlıklı gür saçlar versin kiba.s.

amin canım inş. stres yapmıyım diyorum ama döküldükce üzülüyorum elimde değil.....

canim baska bi doktora görünmeni tavsiye ederim losyonla
olucak bisey deil bu bence
benim annemdede olmustu aynisi ilac tedavisiyle gecmisti
yanisira badem yagiyla masaj yapmanida tavsiye ederim
& soguk suyla yikayip, kendiliginden kurusun

fazlada kafana takma daha cok dökülür cnm :teselli:

geçmiş olsun. saç derisini çizip sarımsak ve zeytinyağı karışımı sürüyorlarmış ve saçlar geri çıkıyormuş diye duydum. nişan için dökülen yerleri kapatacak şekilde bi model yaparsın, alt tarafı açılıyorsa toplamazsın. sarımsak iyi gelir.

çok teşekkür ederim pazartesini bekliyorum yeniden gidicem doktora okuldan sömstr için bugün memleketime yeni geldim ordaki doktorlardan randıman alamadım bakalım hayırlısı inş..çok sağolun moral için

geçmiş olsun papatya58. nişanda çıtçıt vs ile de çözebilirsin sorunu. saçın azaldığı yerler kapanır böylece.

teşekkür ederim canım bugün hastaneye gittim bi iğne verdi 1 5günde bir uygulanacakmış baş derisine enjekte ettiler çok canım yandı ama olsun yeterki yenisi gelsin...

geçmiş olsun canım.inş en kısa zamanda yenı saçların çıkar.stress yapma canım.sağlığın herseyden önemlı.bende sarımsağı o bölgeye bolca sürmek olduğunu duymuştum.ama dr un verdiği ilaçları,losyon ve iğneleri ihmal etme hayatım ve hatta başka bir dr daha görün bakalım o nasıl bir tedavi önerecek...a.s.

Canım arkadaşların söylediklerine ek olarak; şampuanı çok kullanma, bir de saç diplerine duruladıktan sonra soğuk su tutarsan dökülme biraz daha azalır.

çok teşekkür ederim kızlar moral herşey demek gerçekten bunları okudukca moral buluyorum..:)a.s.a.s.a.s.

canım hiç üzülme herşeyin başı başta morel aynı dertden 10 yaşımdayken aile problemi yüzünden benimde başıma geldi yumurta büyüklüğünde saçlarım da açılma olmuştu bana da dedem sarımsak yöntemini uyguladı muhakkak dene ve bırakma sarımsağı havanda ez ve açık olan yerlere sür saçlarını çok daha hızlı çıkartacakdır ve daha da gür nişanın içinde tebrik ediyorum mutluluklar:nazar:

papatya 58 bende de yıllardır aynı sorun var.zaman zaman geçiyor ama stresli bi dönem geçirdiğimde tekrar dökülüyor.başından iğne vurduklarını yazmışsın,ben onu yaklaşık 10 sene önce yaptırdım ama o iğneler kortizonlu olduğu için yüzüm şişmişti.tuzu kesmen gerek demişti doktor bende tuzsuz yedim bi dönem yemeklerimi ona rağmen yüzüm şişmişti.ben yıllardır bi çok şey denedim bu meret yüzünden.kullandığım ilaçlara verdiğim paraların hesabını yapsam şimdi ohoo...geçen hafta çinko hapına başladım,çinko eksikliğinden de saç dökülüyomuş.sarmısağın ben faydasını görmedim üstelik leş gibi kokuyo insan içine çıkmaya çekiniyorum.saçlarımın açık olan yerlerine topik kullanıyorum şimdi en azından görüntü olatak moral oluyo sonuçta çalışan biriyim.geçen haftada sığır iliği maskesi yaptım,yıkaması yarım saat sürdü çok yağlı çünkü.bi çok şeyi deniyor insan panik ve moral bozukluğuyla bu da haliyle strese stres ekliyo.en iyisi takmamak ama o da olmuyo işte.dua ediyorum artık yapacak pek bişi kalmadı çünkü.acil şifalar...

cnm nişan için en uygun çözüm peruk olabilir, ben zamanında uzun gür saça özlemimden almıştım bir tane canım çektikçe de takmıştım. güzel bi renk ve uygun model bulursan kesinlikle hiç bişi anlaşılmıyor, çok da güzel duruyor.. üstelik rahatsız da olmuyorsun.. en azından kafana geçirip deneyebilirsin almasan da.. istanbuldaysan atlas pasajının karşısında bir pasaj var istiklal caddesinde. orda dükkanlar var. ordaki perukçu kadından almıştım peruğumu.. tavsiye ederim cnm, moralini sakın bozma, moral bozunca daha da dökülüyor saçlar, sevgiler, nişanın harika geçer umarım, san tadını çıkarmaya bak :))

canım bence peruktan ziyade postij takabilirsin,kuaförlerde vardır,kiralayabilirsin tabi bu geçici bir çözüm aslında,herşey sıkıntı,üzüntüden oluyor,yapma sakin ol desekte bizde bu yollardan geçtiğimiz için anlıyorum seni,ama nişanda niye stresleniyorsun ki saçına yazık hani düğün olsa neyse diyeceğim,tabi saçını gördükçe dahada stresleniyorsun
benim bildiğim kadarıyla bu saça yapılan iğneler kortizon içerikli oluyor ve gerçekten faydasını görüyorsun,kortizon çok etkili bizzat denemiş biri olarak söylüyorum.biraz sabır göster,ben sığır iliği,yok sarımsak pek inanmıyorum açıkçası ciddi dökülmelerde faydalı olsun,ama iğnelerin faydasını göreceksin merak etme,kuaförün topuz yapıp kapatabilir canım,istersen birde postij,sağlığına yazık canım,düşünmemeye çalış

aynı sorun benede oldu canım ve bir iki ay sürdü ben sıkı bir diyet yapmıstım bunun etkisi oldu bende ne yaparsam yapayımsaclarım döküldü en sonunda kısacık kestirdim yine döküldü yani kestirmek bir ise yaramıyor
ben en sonunde bebanten evigen bir iki igne karısımını sacıma sürdüm kansızlık icin pekmez filan tüketmeye basladım kansızlıkta cok dökülüyor b 12 vitamini eksikligindede dökülme oluyormus ve inanki zamanla duracak dökülmeler sen ne kadar stres yaparsan yap ben yapıyordum saclarım döküldükce stres giriyordum bu sefer daha cok dökülüyordu bundan vazgec sende bir yerden sonra dökülmesi duracak ve yeniden cıkacak bir cok kiside aynı oluyor merak etme ama bu bebantenin ve evigenin karısımını bir cok eczane yapıyor yok yapanı bulamasan sen yap bebanten evigen ve badem yagı karıstır ve saclarına sür faydası oluyor yan etkiside yok hep hücre yeniliyici oldugundan sac diplerine iyi geliyor

aynı sorun benede oldu canım ve bir iki ay sürdü ben sıkı bir diyet yapmıstım bunun etkisi oldu bende ne yaparsam yapayımsaclarım döküldü en sonunda kısacık kestirdim yine döküldü yani kestirmek bir ise yaramıyor
ben en sonunde bebanten evigen bir iki igne karısımını sacıma sürdüm kansızlık icin pekmez filan tüketmeye basladım kansızlıkta cok dökülüyor b 12 vitamini eksikligindede dökülme oluyormus ve inanki zamanla duracak dökülmeler sen ne kadar stres yaparsan yap ben yapıyordum saclarım döküldükce stres giriyordum bu sefer daha cok dökülüyordu bundan vazgec sende bir yerden sonra dökülmesi duracak ve yeniden cıkacak bir cok kiside aynı oluyor merak etme ama bu bebantenin ve evigenin karısımını bir cok eczane yapıyor yok yapanı bulamasan sen yap bebanten evigen ve badem yagı karıstır ve saclarına sür faydası oluyor yan etkiside yok hep hücre yeniliyici oldugundan sac diplerine iyi geliyor

canım bende aynı kansızlıktan dolayı demir eksikiği çıktı 8 aydır belki daha fazla saç dökülme sorunu yaşıyorum doktorum bana ampulleri yazmıştı ama alcolle karıştırılmalı bir tarifti şimdi ben ampuller ile bademyağını aldım denicem merak ettim senin dökülmeni kesti mi
gürleşme falan yeni saç çıkımı oldu mu
birde doktora göükmedin mi kendiliğinden mi durdu dökülmen çok soru sordum galiba ama beni anlıycağını düşünüyorum sorunumuz aynı.:a015:

canım öncelikle hastalığın hakkında bir kaç bilgi vererek konuya başlamak istiyorum...
yaşadığın hastalık alopsia areata olarak geçiyor tıp dilinde...
halk dilinde ise saç kıran-saç kesen olarak adlandırılıyor...

genellikle stresten kaynaklandığını söylesede doktorlar aslında tam olarak nedeni bulunabilmiş değil!
saçta demir para büyüklüğünde açılmalar oluyor...
anlık açılma!
daha sonra bu bölge biraz daha genişliyor ve saç dinlenme dönemine geçiyor....
sen döküldüğünü düşünüyorsun fakat bu dökülme değil kesilme...
aynen jiletle kazımış gibi kesik saç oluşuyor aslında saç kökün deri altında dinlenme dönemine geçiyor...
vücut her nedense bu saçları kendine yabancı görüyor ve savaşa başlıyor bedenden atmak için....
işte bu tıpta acıklanamıyor....
saçın(açılan yerin) kendine gelmesi 6 ayı buluyor...
sonra saçlar tekrar büyümeye başlıyor uzayan saçlar genelde gri renkte çıkmaya başlıyor ve kısa zaman sonra rengi koyulaşıyor....
eski halini alıyor ama bildiğimiz gibi saç uzaması uzun sürdüğünden bu süreç bize çok uzun zamana ve psikolojik sorunlara neden oluyor.....
_____
gelelim tedavi bölümüne.....
bende bu hastalığı yaşadığım için iyi biliyorum...
uzun tedavi gördüm..
doktorum önceleri benimde saç derime ilaç enjekte etmişti uzama sürecini kısaltmak açısından...
bunun yanında 6 ay boyunca priorin draje kullandım...
ve şimdilerde adını hatırlamadığım bitkisel bir şampuan...
hastalıktan kurtuldum oh tamam bitti diye bir şey yok...
hiç ummadığın anda tekrarlıyor..
stresten kaynaklandığına kesinlikle inanmıyorum...
huzurlu bir aile yaşamım varken hiç kafama takacak bir şeyim yokken bile bir gün bir baktım yinelemiş...
bu ne şimdi dedim kaldım!
ilk günler deli gibi tedavi yöntemleri arıyor o doktor bu doktor koşturuyordum...
kullanılan ilaçlar sadece takviye sen hiç bir şey yapmasanda bu hastalık zaten geçiyor...
hi,ç bir uygulama yapma 6 ayda açılan yerlerin kapandığını göreceksin...
ilaçlar sadece süreci azaltıyor o kadar...
ben daha sonraları tekrar yaşadığımda nemi yaptım..
gördüğüm an gidip sarımsak aldım ve oyeri kızartana kadar saçıma sürdüm..
sonra bi güzel duş aldım ve siyah göz kalemimle hafiften o bölgeyi boyadım..
bir pamuk yardımıyla dağıttım..
açılma falan görünmez oldu...
her banyodan sonra bunu yaptım sonra zaten saçlar gelmeye başladığında bıraktım...
geçiçi çözüm ama hastalıkta bir süre seninle yeşayacak...
soktor doktor gezmedim daha sonra....
bu hastalık eskilerden beri var ve bu yöntemle geçirirmiş eski insanlar...
ben sarımsak sürersem doktorum nası para kazancak demi...
ama ona inanmıştım çünkü çıkmazdaydım...
diğer zamanlar hastalık nüksettiğinde sarımsak kullandım ve kendim tedavi uyguladım..
aynı dönemde geçti..
yani doktora gittiğimdede 6 ay..
kendi yöntemimlede 6 ay..
ee bi ton para vermek yerine geçmesini beklerim daha iyi...
--------
şimdi sampuanıma bepanthen ve evigen attım memnunum...
sende bu hastalıkla yaşamayı öğreneceksin ama zaman alacak canım...
zaman zaman hiç beklemediğin anda sana kötü sürpriz yapacak ve morelini bozacak...
sonra yavaş yavaş geçecek..
ama asla saçını kısacık kestiremeyeceksin bunun bir faydası yok aksine açılan bölgeleri kapatmak açısından avantaj...
korkma canım bir süre sonra minik saçların geri gelecek..
geçmiş olsun.....

Back