• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Napayım boşansam pişman olurmuyum ??

Olmuyor kendimi kandırıyorum. Şu an çalışıyorum ama nereye kadar birinin yanında çalışabilirim. Eşim tayinci kamuya da girmem çok zor alanımda herşey mülakatla. Buraya düzen kurmaya çalışsam yarın birgün tayin çıkıcak. Hiç mutlu değilim. Hep kendimi kandırmaya çalışıyorum. Geçen her yıl her gün her dakika aleeyhime. Eşimi de mutsuz ediyorum yatsıtmamak elimde değil.

Zamanimizin derdine tutulmussun canim sende,sanki herkesler bir seyler yapabilmis basarabilmiste bir sen eksik kalmissin hissiyati olusmus,halbuki 30 yas herseyi yapabilecegin en aktif olabilecegin bir dönem hicbirsey icin gec kalmis degilsin ,calisma hayatini düzene sok ilk önce gerisi gelir ...senin yerinde olsaydim esime bu tür sorunlarimi belli etmez yuvamin huzuruna bakardim oldugu kadar ,ayrilirsan mutlu olucaksin huzur bulucaksin anlamina gelmez.Kaldiki esin sessiz birine benziyor .Cevrende ne oluyor bitiyor sen eksikmisin düsüncesine kapilmadan hayatini sürdürmeye calis nasibin ne ise zaten gelir merak etme :)

Bir kere şunu söylemem lazım oturup ağlayıp sızlanmak yerine ÇALIŞMAK ZORUNDASINIZ. Eşinizden boşanıp ailenizin yanına dönseniz ne fark edecek bir gün yine evleneceksiniz yine çocuk isteyeceksiniz ama yine yapamayacaksınız çünkü yerinizde sayıyor olacaksınız bir ilerleme olmayacak Mırıldanıp yapamıyorum başaramıyorum çevrem yok demek yerine kendi imkanlarınızla birşeyler yaratmaya bakın.

Avukatlar KPSS A ya giriyormuş. Ve devlette çalışan avukatların net maaşı 3.339 tl imiş net tabi ki bekarlara göre hesaplanmış vb. Neyse konuya dönersek. Kpss A dan ortalama olarak 80 almanız lazım. Hangi şehirde olduğunuzu bilmediğim için şehirlere göre birşey diyemem ama 75 le alan kurum da var 89 la da. Tabi ki siz ne kadar yüksek alırsanız o kadar rahat edersiniz kurumlara başvuracağınız zaman.

KPSS A da genel kültür genel yetenek ve alan bilgisi sınavları oluyormuş. Genel Kültür ve Genel yetenekte dağılımlar şöyle imiş.
Genel Kültür:
Türkçe 30
Matematik 30

Genel Yetenek :
Tarih 30
Coğrafya 18
Vatandaşlık 12

Bir de Alan sınavı var. Gerekli açıklamaları internetteki pek çok siteden bulabilirsiniz. Hatta kafanızdan yapacağınız tahmini netler ile kaç puana denk gelebileceğini hesaplayabilirsiniz.

Şimdi madem avukatsınız az buçuk türkçe matematik tarih bilginiz elbet vardır. Hiçbir şey bilmiyor olsanız yorum yapar yine birşeyler katabilirsiniz.

Yani benden size bir tavsiye Genel kültür / Genel yetenekte çıkan 120 sorudan 95 net ve üstünü görebilirseniz. Birazcıkta alandan yaparsanız alacağınız en düşük puan zaten 80 falan olacaktır. Madem eşinizde devlette. Siz de aldığınız puanlardan sonra kurumlara başvurursunuz neresi olursa eşinizde oraya tayinini ister. Hem eşinizle mutlu olursunuz hem güzel bir geliriniz olur hem hafta sonu olur hem de siz ağlamaktan kurtulursunuz.

Ama tabi ki çalışmak lazım. Yok ben yapamam nazlıyım illa ailemin yanına döneceğim diyorsanız siz bilirsiniz. Ama şunu da söylememe izin verin. Ben öğrenciyim ailemin ihtiyacı olmadığı halde part time çalışıp bir yandan okuyup bir yandan kpss için çalışmaya başladıysam sizin de yapabilmeniz gerekir. Ki ben şu an genel yetenek / genel kültür kısmında toplamda 80 neti gördüm. Ve sınava girmeme daha var emin olabilirsiniz.

Biraz dişinizi sıkabilirseniz hayatınız düzene girer. Ama tercih sizin tabi ki.

Merhaba hanımlar. Eşimle hiçbir sorunumuz yok ama ben alışamadım buraya. İşin aslı hala işimi gücümü oturtamadım. Ailemin yanına gitmek istiyorum. 30 yaşına geldim hala düzenimi oturtamadığım için çocuk bile düşünemiyorum. Benden yaşça küçüklerin çoluğu çocuğu oldu. Gelecekten yana umutsuzum. Eşime de yansıtıyorum destek olmaya çalışıyor ama fayda etmiyor. Kaçasın, gidesim var, kimseyi göresim yok.:cry:Boşansam daha mı kötü olur diye düşünüyorum öbür taraftan. İnanın çok kötüyüm yargılamayın şimdi beni şimdi hiç kaldıracak gücüm yok:cry:

nerdesinizki aileniz nerdeee

Merhaba hanımlar. Eşimle hiçbir sorunumuz yok ama ben alışamadım buraya. İşin aslı hala işimi gücümü oturtamadım. Ailemin yanına gitmek istiyorum. 30 yaşına geldim hala düzenimi oturtamadığım için çocuk bile düşünemiyorum. Benden yaşça küçüklerin çoluğu çocuğu oldu. Gelecekten yana umutsuzum. Eşime de yansıtıyorum destek olmaya çalışıyor ama fayda etmiyor. Kaçasın, gidesim var, kimseyi göresim yok.:cry:Boşansam daha mı kötü olur diye düşünüyorum öbür taraftan. İnanın çok kötüyüm yargılamayın şimdi beni şimdi hiç kaldıracak gücüm yok:cry:
Sırf sana cevap yazabilmek için üyeliğimin tekrar açılmasını talep ettim öncelikle bunu belirteyim :)
Meslektaşız bu yüzden seni en iyi anlayabilecek kişiler arasındayım emin ol. Bizim meslek hastalığımız 'ne yapacağım' sorusu ile ortaya çıkıyor zaten. Seçenek çok ama gözümüzde büyüyor. Bu meslekte yıllarca başkasının yanında çalışmak zor ve olmuyor cidden. İstisnalarını sıralayayım sana bu durumun; çok büyük bir hukuk bürosuna girebilirsin ya da büroyu devredecek avukat arayan başka bir meslektaşın yanında çalışabilirsin. Fakülteden mezun olduğumda stajdan sonra başladığım 2. büro oldukça büyüktü, onlarca avukat ve katip çalışıyordu farklı departmanlarda. 8 sene önce aldığım maaş şuan ki memur maaşından yüksekti ve kurumsallaştığı için başkasının yanında çalışıyormuşum gibi gelmiyordu. Bildiğin devlet memuru hissiyatı vardı herkeste :) Benim çalıştığım departmanda en üstteki sorumlu avukatın maaşı 15.000-TL. idi sen düşün. Yani böyle büyük bir hukuk bürosunda çalışabilirsin. Büyük şirketlere holdinglere başvurabilirsin çalışmak için ayrıca.
Eşin memur olduğu için ve şehir değiştirme olasılığınız olduğu için senin için en iyi seçenek şu an KPSS B'ye hazırlanmak olarak görülüyor. Bildiğinin aksine KPSS B ile hala bir çok kurum mülakatsız merkezi yerleştirme ile avukat alıyor. Sınava giriyorsun, tercihini yapıyorsun ve bekliyorsun bu kadar. KPSS A ile şansını denersen avukat olarak değil uzman olarak çalışmaya başlayabilirsin ve evet mülakatla alıyorlar bu alanda. Kendi mesleğimi yapayım, mülakata da kalmayayım diyorsan 2016 KPSS B'ye mutlaka hazırlanmanı tavsiye ediyorum sana. Ataması yapılan bir çok arkadaşım oldu benim, hiç düşündüğün kadar zor değil sadece çok ders çalışmak gerekli :)
Son olarak kardeşimin seçimini örnek göstereceğim sana. 'Hakim veya Savcı' mesleğini seçmeyi yani. Çok yoğun bir tempoda ders çalışıp, iyi puan alman gerek. Son zamanlarda alımların sayısı oldukça çoğaldı bu sene 1.500 sadece adli yargıdan alımlar yapılacak. Şansını deneyebilirsin ille birilerini tanıyor olmana gerek yok. Hakkıyla kazanılmayacak bir meslek değil (kardeşimden biliyorum). Söylentilerin seni yıldırmasına, umutsuzluğa kapılmana neden olmasına izin verme.
Madem geçinebiliyorsunuz yapman gereken gerçekten oturup ders çalışmak boşanmayı düşünmeden evvel. Şu olmaz, bu olmaz, eh zaten bunu hiç yapamam dersen şansını 1 kere bile denemeden ( tam anlamıyla denemekten bahsediyorum) bu kadar kolay pes etmemelisin. Hele hele evliliğini bitirme noktasına kadar geldiysen artık kendin için bir şeyler yapman gerektiğini çoktan fark etmiş olmalısın. Merkezi atama ile yerleşmeye çalış, alabildiğin kadar yüksek puan al. 90 puanın üzerine çık ve sonra otur olacakları izle. Olmazsa o zaman bu panik havasını yaşarsın :)

Back
X