Muhtemelen birden yükleniyorsunuz o yüzden sıkılıyorsunuz, bu kısır döngüyü yıllar önce bende yaşadım. Namaz kılmak, ardından tesbih ilaveten kuran, sabahtan sonra şu sure yatsıdan sonra bu sure derken bir kaç hafta içinde bıraktım hep. İbadette çokluk değil süreklilik esastır, kendinizi sıkmadan yapmaya çalışın. Gün içinde bazen sünnetleri kılmayın, namazı kısa tutun. Mühim olan alışkanlığı oturtmak bu konuda. Birde görev gibi, borç ödemek gibi düşünmeyin, şükür olarak, sevdiğinize sevginizi göstermek olarak düşünün.
Herkesin motivasyonu farklıdır, beni bilmem ne hocanın bilmem ne videoları harekete geçirmez mesela abartılı ifadeleri beni çok itiyor hepsinin. Benim motivasyonum her zaman Allah'ı seviyorum, sevdiğim çağırıyor oldu. Eşime nasıl aşkım diyorsam, kedimi nasıl durup durup seviyorsam onları bana bahşedeni daha çok seviyorum diye düşündüm. Elime, ayağıma, sağlığıma, aklıma, rızkıma her şey için teşekkür etme gereği duymak beni motive etti. Namaza dururken içimden geçiririm hep Allah'ım ben geldim yine geldim diye, sevmek en büyük motivasyon