namahrem ile tokalasmamak

bu tokalaşma olayını zaten oldum olası anlamış değilim.
sonuçta sadece muhafazakarlıktan değil ki, yani hadi kendi aile ortamında enişten vs. neyse de işyerinde hiç tanımadığım adamlar elini uzatıyor. sevmiyorum ben başkasının elini avuçlamayı ya, midem kaldırmıyor hele ki yaz günü. bir şekilde bir an önce elimi yıkama ihtiyacı duyuyorum.
ben istemiyorsam tokalaşmak daha adam hamle bile yapmadan ondan önce hoşgeldiniz diyerek kafa sallayıp geçiyorum. o zaman elini uzatamıyor :110:

Biraz geri durun elleriniz arkada kafa sallayarak selam verin. Bu düşünce zihniyetinde olan bi erkek arkadaşımla karşılaşmıştım yolda liseden arkadaşımdı tokalaşacaktım buna benzer tepki verince geri çekildim. Fakat saygısızlık olarak algılanması yüksek ihtimal

Sizin içiniz erkek kardeşlerinize ve erkek kuzenlerinize karşı kötüyse biz ne yapalım. Adı üstünde diyorsunuz ki, kardeş gibi büyüdük.. Tabi sizin inancınız, sizin düşünceleriniz. Biraz daha realist olmaya bakın. Yabancı erkeklere karşı mesafeli olur, tokalaşmazsın olur biter.. Ya da açıkça konuşun. Düşüncelerinizi ifade edin. Sizi anlayacaklardır.

hassas bir konu falan değil. tokalaşmayı bile zina gibi gören çirkin bir anlayış var ortada. bu zihniyete karşı ciddi ciddi cevap beklemeyin insanlardan.
rezil bir zihniyet
saygı denen birşey var hanımefendi.
asıl rezil zihniyet karşısındakine saygısı olmayan zihniyettir.

Ama bu kadar haram ve günah olan şeyler varken buna takılınmamalı bence. Bu devirde çok zor bazı şeyler dönemin şartlarına göre yorumlanmalı diye düşünüyorum. Önceden kadınları adam yerine koyan yoktu. Ama şimdi kadınlar da toplum hayatında çok aktif. Bu hareketiniz hoş karşılanmayabilir yani..

Selamun aleykum canlar fikirlerinize ihtiyacim var. Hicbir namahremle.tokalasma yapmak istemiyorum lakinn bizim ailede cok ender bir durum kim kime dum duma oysaki gunahlardan kacmaya calisiyorum elimden geldigince.mesela kuzenlerle kardes gibi büyüdük simdi bunu yapmaya calisiyorum ama ecel.terleri dokuyorum sag elimi omuzumada koysam anlamayanlar var tokalasmayan arkadaslar nasil yapiyorsunuz inanki fikirlerinize ihtiyacim var
ben günahlardan zıyade tıtızlıkten dolayı tokalasmayı sevmıyorum :KK66:
elini kimbilir kaç kere yıkıyor. bayan ya da erkek fark etmez :KK66:
madem ıstemıyorsun bu aralar kırgın oldugunu söyleyebılırsın.

Dini içerikli konular yasaktır. Konu kapanmalıdır ve kapanacaktır.

O zaman kib butonuna basmamız yeterli.
Hakaret etmeye gerek yok.
Herkes istediği gibi yaşamakta özgür.
Tokalasmak istemiyorsa tokalasmaz. Adam öldürmüyor ya . Böyle mutlu oluyor ve daha iyi hissediyorsa kimseye laf düşmez.

1- Hertürlü Dini ve Siyasi konu ve yorum yasaktır.

2- Karabasan, cin, peri, 3-5 harfliler, öcüler, böcüler, hocalar, büyülerle ilgili konu açmak yasaktır.

3- Açtığınız bir konunun devamı niteliğinde Kaynana bölüm-1, çekim 2, kayınpeder bölüm-3 tarzı konular açmak yasaktır, devam niteliği olan konular derhal kapatılır.

4- Burası Bir Derdim Var bölümüdür, canınızın sıkıldığı, üzüldüğünüz, dertlendiğiniz ve çare aradığınız her konuyu buraya açabilirsiniz fakat "saçımı ne renk boyamalıyım, karamel mi fındık kabuğu mu?(resimli), arkadaşımın kuzeninin amcasının kızının görümcesinin düğününde abiye giyeceğim sizce hangisi(resimli), orta sehpa mı konsol mu acaba hangisini alayım karar veremedim, koltuk altı kıllarım, kaşımı nerde aldırayım, gebe miyim test yaptım baksanıza, Küçükbakkalköy'de kuaför önerisi vs vs bölümle alakası olmayan konular açılması yasaktır, açan üye bilmeden bir sefer açmışsa taşınır ama her aklına geleni bu bölüme açmayı adet haline getirmişse bölümle ilgisiz konusu kapatılır, ısrarcı olursa ceza alır. Hele bu bölüm daha çok okunuyor deyip diş taşını bile buraya yazanlara hiç af yok.

Lütfen her aklınıza gelen konuyu buraya açmayın, ilgili bölümlere açın.

X