Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkür ederim, inşallahSüreci bilmiyorum geçmiş olsun umarım iki taraf içinde olumlu ilerler süreç
Öncelikle size ve ablanıza geçmiş olsun.Sizi bulduğuma çok sevindim Eşimden kan alındı ve tomografi çekildi bugün aradılar ve uygun olduğunu şöyledirler yarın ek tetkikler için tekrar gideceğiz.Kayınpederim gençliğinde alkol tüketmiş şu an sigara kullanıyor kötü huylu tümör var karaciğerinde.2 evladımız var verici açısından herhangi bir risk var mı ? Nakil sonrası eskisi gibi olabilecek mi gibi endişelerim var ablanız nasıl?Buyurun karaciğer nakilliyim. Öncelikle geçmiş olsun. Benim donürüm ablamdı. En ince ayrıntısına kadar inceliyorlar. En ufak bir sıkıntı varsa eşiniz donür olamaz. Öncelikle eşiniz bir sürü tetkikten geçecek. MR , ultrason, Tomografi EKG ,EKO bir sürü kan tetkiki psikiyatri doktoru bile donürü görüyor. Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz. Kayinpeder umarım alkole bağlı siroz değildir.
Verici için 8 alıcı için 12 saat gibi bir süre söylendi.İlk 1 hafta en önemli süreç imiş.Tabi karaciğer kendini yenileyen kadar ço dikkatli olmak gerekiyor.Karaciger nakli en uzun suren nakil ameliyati sure acisindan oyle biliyorum.Ama her nakil sonrasi olan cok cok steril bir ortamin olmasi lazim ilk 1 ay.
Belirli testlerden geçecek ikisini aynı anda ameliyata alacaklar. Donor erken çıkar ve yarası hafiftir 1 hafta içinde taburcu olur cabuk iyilesir. Doktor ekstra bir durum görmezse normal yaşantısına devam eder. Kayınpeder için organı kabul etme dönemi vardır. Onun ameliyatı daha uzun sürer hastaneye yatış daha uzundur. Daha fazla dikkat etmesi gerekir.Merhaba eşim babası için karaciğer donörü olacak.Süreç hakkında bilgisi olan var mı ? Çevremizde benzeri süreç yaşayan olmadığı için biraz endişeliyim
Verici için çok büyük bir risk yok ama her ameliyatta risk vardır. Verici daha hızlı toparlanır. Bir akrabam kocasına böbreğini verdi Tek böbrekle 2 çocuk doğurdu ard arda ve sezeryan maşallah çok sağlikli.Öncelikle size ve ablanıza geçmiş olsun.Sizi bulduğuma çok sevindim Eşimden kan alındı ve tomografi çekildi bugün aradılar ve uygun olduğunu şöyledirler yarın ek tetkikler için tekrar gideceğiz.Kayınpederim gençliğinde alkol tüketmiş şu an sigara kullanıyor kötü huylu tümör var karaciğerinde.2 evladımız var verici açısından herhangi bir risk var mı ? Nakil sonrası eskisi gibi olabilecek mi gibi endişelerim var ablanız nasıl?
O saatler değişir benim alıcı olarak 16 saat sürdü.Verici için 8 alıcı için 12 saat gibi bir süre söylendi.İlk 1 hafta en önemli süreç imiş.Tabi karaciğer kendini yenileyen kadar ço dikkatli olmak gerekiyor.
Teşekkür ederim. Verici için büyük problem olmuyor. Tabi büyük ameliyat olduğu için ister istemez ameliyata bağlı ağrısı olur belli bir süre toparlanır. Ama Kayinpeder alkole bağlıysa onun için zor, alıcı için zaten süreç zor alkole bağlıysa eksta zor olabilir. Hangi hastane olduğunu isterseniz özelden yazabilirsiniz hastane önemli ve nakil olacağınız yer size yakın olsun çünkü sürekli gidip gelecekseniz o yere. Benim nakilimin üzerinden 11 yıl geçti halen 3 ay da bir kontrole gidiyorum bazen ay da bir gidiyorum. İlk yıllar hafta d bir gittiğim de çok oldu. Size tavsiyem tabi doktor önerisiyle ameliyat sonrası olabildiğince yürüyüş yapması hastayı yürütün.Öncelikle size ve ablanıza geçmiş olsun.Sizi bulduğuma çok sevindim Eşimden kan alındı ve tomografi çekildi bugün aradılar ve uygun olduğunu şöyledirler yarın ek tetkikler için tekrar gideceğiz.Kayınpederim gençliğinde alkol tüketmiş şu an sigara kullanıyor kötü huylu tümör var karaciğerinde.2 evladımız var verici açısından herhangi bir risk var mı ? Nakil sonrası eskisi gibi olabilecek mi gibi endişelerim var ablanız nasıl?
Nakili Türkiye’de çok değerli bir Prof Yapacak Memorial hastanesinde olacak peki alıcının kontrol süresi ne kadar ? Belirli aralıklarla gidecek miTeşekkür ederim. Verici için büyük problem olmuyor. Tabi büyük ameliyat olduğu için ister istemez ameliyata bağlı ağrısı olur belli bir süre toparlanır. Ama Kayinpeder alkole bağlıysa onun için zor, alıcı için zaten süreç zor alkole bağlıysa eksta zor olabilir. Hangi hastane olduğunu isterseniz özelden yazabilirsiniz hastane önemli ve nakil olacağınız yer size yakın olsun çünkü sürekli gidip gelecekseniz o yere. Benim nakilimin üzerinden 11 yıl geçti halen 3 ay da bir kontrole gidiyorum bazen ay da bir gidiyorum. İlk yıllar hafta d bir gittiğim de çok oldu. Size tavsiyem tabi doktor önerisiyle ameliyat sonrası olabildiğince yürüyüş yapması hastayı yürütün.