• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nafaka arttırmak istemeyen baba ve dava süreci

Niye anne çalışınca kendi babalıktan istifa etmiş mi sayılıyor. Bu erkek türü son zamanlarda türedi galiba oğlunun maddi ihtiyaçlarını bile karşılamıyorsa E çocuğun kimlikten baba adının silinmesini talep etsin bari. Ruh hastası herif
Yok paraya gelince sen yap . Lafa gelince ben çocuğum için herseyi yaparım

Merhaba, devam eden bir boşanma davanız varsa o kesinleşmeden nafaka arttırım davası açamazsınız. İlkokul mezunu arzuhalci bilmez bunu.
Merhaba boşanma davası bitti fakat Karşı taraf itiraz ettiği için üst mahkemeye gitti . Nafaka davası için uygun zaman ne zaman peki . İtirazı sonuçlanınca mı ?

iyi de avukatınız bu dava görülürken baştan her sene TÜFE oranında artmasını talep edebilirdi -ben avukat filan dğeilim, ama bu basit bir uygulama herkes baştan böyle bağlatıyor nafakayı. nafaka arttırımı zaten normalde tüfeye göre oluyor yani.

avukat olan birisi bunu illa belirtmek mi gerekiyor yoksa mahkeme otomatik mi TÜFEye endeksliyor onu açıklayabilir belki

siz hiç demediniz mi avukatınıza biz neden TÜFE artış istemedik baştan diye?
önce iyi avukatlık yapsın da sonra güzel ücret talep etsin

yoksa normalde daha azdı da TÜFEyLe mi 1000 TL oldu?

nafaka arttırımı enflasyon güncellemesi için değil yani aslında onun amacı atıyorum mesela çocuk okula başladı masrafı çoğaldı gibi şeyler için.
ÜFE tüfe talep etmedi . Ben böyle bir uygulama olduğunu sizden öğrendim

Merhaba boşanma davası bitti fakat Karşı taraf itiraz ettiği için üst mahkemeye gitti . Nafaka davası için uygun zaman ne zaman peki . İtirazı sonuçlanınca mı ?
boşanma davası ilk derece mahkemesinde bitmiş dava üst mahkemede devam ediyor hala kesinleşmemiş. bir avukatla çalışmanızı tavsiye ederim.

Merhaba;

2020 yılında boşanma davası açtım bi çocuğum var okula gidiyor . Boşanma davası gecen ay bitti fakat karşı taraf itiraz etti .Çocuk için 1000 tl nafaka alıyorum .babayla görüştüm fakat t evlilik düşündüğünü nafakayı arttırmayacagını söyledi .Bu miktar yeterli gelmediği için nafaka arttırım davası açmak istiyorum .avukatım nafaka arttırım davası için 70bin tl istedi bu sebeple kendim açmak istiyorum. Fakat çok bilgisizim . Örmegin her sene enflasyonda para değersizleşiyor hersene arttırım davası mı açmak zorundayım ? . Bu arttırım davasında belli bi orana göre arttırım otomatik yapılmaz mı . Bunu mahkemeden nasıl talep edeceğim . Ve nasıl bir dilekçe yazmam gerekir bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilir mi
davanı kendin açabilir, kendin takip edebilirsin elbetteki dava masrafı karşı tarafa kalacaktır. Çocuğa yaptığın masrafları kanıtla avukata 70 bin verme yazık dilekçe konusunda yardımcı olurum bana özelden mesaj atabilirsin. Ayrıca her sene ÜFE oranında artış isteriz dilekçede

davanı kendin açabilir, kendin takip edebilirsin elbetteki dava masrafı karşı tarafa kalacaktır. Çocuğa yaptığın masrafları kanıtla avukata 70 bin verme yazık dilekçe konusunda yardımcı olurum bana özelden mesaj atabilirsin. Ayrıca her sene ÜFE oranında artış isteriz dilekçede
Teşekkür ederim 🌸

Çocuğunuza yaptığınız bütün masrafların faturalarını saklayın, okul, servis, kıyafet, kreş. 2020 yılında enflasyon bu kadar yüksek değildi, zam oranı belirtmek çok uygulanmıyordu. Artık 1.000 tl nafaka komik kalıyor. Davayı açarken dilekçeye faturaları da ekleyin.

Back
X