Doğuma Hazırlık Nadir Kullanılan Erkek-Kız İsimleri 2018

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

tgb34

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2017
3.972
4.395
Arkadaşlar bebişimizin cinsiyetini öğrenmeden önce erkek olursa ismini ne koyarız diye düşündüğümüzde; eşim Yusuf ben de Asaf ismini çok beğendiğimi söylüyordum. Yusuf Asaf olabilir demiştik ama benden önce hamile kalan kuzenim koyacakmış aynı ismi bu yüzden artık koymak istemiyorum. Kuzenim ısrar etti koy lütfen ben Yusuf isminden vazgeçerim diye ama ben çocuğuma Yusuf diye seslenmek istemiyorum. Eşim Yusuf peygamberi çok seviyor güzel ahlaklı diye o amaçla koymak istiyor ama tek o ismi koymak istemiyorum. Eşimin de isteği önemli benim için. O yüzden Yusuf'a yakışıcak bir isim arıyorum. Ayrıca araştırdım bu sene Asaf senesi imiş oysaki benim neredeyse yıllardır herkeste olmaz ve anlamı güzel diye beğendiğim isimdi. Şimdi sizden ricam bana nadir kullanılan ve anlamı güzel erkek ismi lazım bu arada kız bebiş bekleyenler için de buradan fikir paylaşımı yaparız diye düşündüm.

bende bebek erkek olursa Yusuf yada Yasin, kız olursa (o isim değişmeyecek) Yurdanur istiyorum, ama erkek isim konusunda kararsızım , başka isimler görürsem yazarım canım

Yusuf Ali
Yusuf emin
Yusuf Kaan
Ay aklıma gelmiyor

Benim erkek olursa çok büyük ihtimal Ali olur ama kız olursa bilemiyoruz ben livanur istiyorum

Yusuf Salih
Yusuf Bera
Yusuf Ziya
Yusuf Hamza
Yusuf Eymen
Yusuf Mira
Yusuf Mirza
Yusuf Sina
Asım Yusuf
Akif Yusuf
Seyit Yusuf

Yusuf Erva, Yusuf Arhan? böyle iyi oluyor çok fazla öneri geliyor ne güzel.

Kız ismi olarak Esila ve Elisa yıl çok duyuyorum bu aralar bı kaç tane daha var Secem
Ceylin
Belinay
Neslişah
Sare
Ayy çok güzel isimler var yaaa 13 Çin'de randevum var inşallah belli olur cinsiyetimi

Benim erkek olursa çok büyük ihtimal Ali olur ama kız olursa bilemiyoruz ben livanur istiyorum

Benim anlamadığım şu: oğlunuza Ali gibi klasik ve anlamlı isim vermek isterken, kızınıza neden Livanur gibi zorlama bir isim düşünüyorsunuz?

Sadece sizde değil, etrafımda çok görüyorum bunu...
Oğluna Emre ismini veriyor, kızına Sidelyasu.

Halbuki Ali'nin, Emre'nin kardeşine Ayşe, Esra, Merve, Aslı gibi bir isim daha çok yakışmaz mı?

Kızım.olursa Ayşe melek ilk tercihimdi eşim istemedi kendi isminde Esra Ali klasik bir isim olabilir ama çokta asıl bir isim bence oğlumun Adida Ömer ayrıca halife isimleri okuduğu içinde koymak istedim
Liva ise peygamber efendimizin sancağı olduğu için düşündüm
Siz oğlunuza da kizinizada duyulmamış isimlerkoyarsiniz olur biter.

Benim çevremde nadir duyduğum erkek isimleri ; Etka,Batın,Giray,Tibet,Alaz,Asrın,Aral .Beğendiğim isimler değil sadece duyduklarım anlamlarını da bilmiyorum çoğunun.

Sanırım yanlış anlaşıldım. Bence de Ali güzel bir tercih

Liva ise Peygamber Efendimizin sancağı falan değil.
Liva sadece sancak demek Arapçada.
Livaül Hamd ise Peygamber Efendimizin sancağı.

Yani evet, Liva zorlama bir isim.

Ben klasik-nadir diye ayrım yapmıyorum isimlerde.
Güzel anlamlı olması ve bir hikayesi olmalı ismin. Bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…