Gebeliğe Hazırlık Myomu olup hamile kalan var mı?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Beril34naz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2017
169
109
Merhaba kızlar benim ilk gebeliğimde hamilelikte myomlarim çıktı 3 tane dogumdan sonra doktor kuculmus dedi. Peki ben ikinci çocuk düşünsem myomlarla sıkıntı yasarmiyim. Ilk hamilelikte yeni oluşmuştu ama bi sıkıntı vermedi çok şükür bebeğimi kucagima aldım. Ama suan myomlarim var acaba hamile kalabilir miyim?

Myom olup hamile kalan bir tanıdığım vardı.
Çok telaş yapmıştı hatta çünkü onun baya büyüktü myom doktor olmaz demişti.
Ama kendiliğinden oldu. Erken doğum vs de yaşamadı

Myom olup hamile kalan bir tanıdığım vardı.
Çok telaş yapmıştı hatta çünkü onun baya büyüktü myom doktor olmaz demişti.
Ama kendiliğinden oldu. Erken doğum vs de yaşamadı
Aslında pek sorun olmuyor evet ama hamilelikte büyüyor diye kafama takiyorum. Yorum için teşekkürler.

Merhabalar ben biraz içinize su serpmek için yqzmak istedim. Benim gebelikten önce 3 cm myom vardı. Hamile kaldığımda doktor kasık ağrıların olabilir dedi. Ama çok şükür hiç ağrım olmadan doğum yaptım. Ayrıca 3 cm le başlayan myom doğuma girerken hormonların da etkisiyle tam 10 cm olmuştu. Resmen iki bebek taşıyo gibiydim. Normalde riskli olduğu için sezeryanda muoma dokunmuyolar ama benim doktorum yeri uygun olursa alıcam dedi. Sezeryanla birlikte myom ameliyatı oldum 2,5 aaat sürdü ama en azından tek ameliyat olmuş oldum. Gebelikte sıkıntı yaratmıyo rahat olun. Sadece rahim ağzına yakın olursa ağrı yapabiliyomuş yeri önemli tabi. Bir de normal doğum önerilmiyo kanama olasılığı nedeniyle

merhaba bende mıyom amelıyatı oldum. ancak sıze benzer bir akrabamız cok buyuk mıyomları oldugu halde cok saglıklı dogum yaptı doktor kontorlunde.

merhaba bende mıyom amelıyatı oldum. ancak sıze benzer bir akrabamız cok buyuk mıyomları oldugu halde cok saglıklı dogum yaptı doktor kontorlunde.

Bende hic yoktu hamilelikte oluşmuş sonra cogaldi doğum yaptigimda 5 taneydi en büyüğü 5 cm di. Bende de çok şükür sorun yaratmadi doktor kontrolünde sezeryan oldum. Şimdi ikinciyi düşünüyorum kismet olursa ama bu sefer korkuyorum daha buyur daha cogalirsa diye :)

Ben zaten sezeryan oldum evet doktor kontrolünde bi sorun yasamadim ama hamilelikte 1 taneyken 5 tane oldu şimdi ikinciyi düşünsem daha cogalip daha büyür ve bebegime zarar verir mi diye korkuyorum.

yok canım merak etme eger rahıme cok yakın deığilse doktorlar dogumda alırız dıyolar zaten sorun olmuyor

Ben zaten sezeryan oldum evet doktor kontrolünde bi sorun yasamadim ama hamilelikte 1 taneyken 5 tane oldu şimdi ikinciyi düşünsem daha cogalip daha büyür ve bebegime zarar verir mi diye korkuyorum.
Korkmayın hiç bebeğe zarar vermiyo sadece yerine göre kasıklarda ağrı yapabiliyomuş ben lokal oldum bebeğim çıktıktan sonra myomu çıkardı ve bana gösterdi doktorum iki çocuk doğurmuş gibi oldum resmen. Kocaman hentbol topu bütüklüğünde bişeydi. Ama hiç ağrım da olmafı bebeğim de sağlıklı doğdu şükür 4.200 kg

sezeryan genel mi yoksa belden uyuşturmalı mı oldu

Çok şükür doğum yaptım bebeğimde bende iyiyiz hatta kızım şuan 1 yaşında ameliyatta iyi geçti hiç sorun olmadı şükürler olsun demekki myom çok korkulacak bişey değilmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…