Hanımlar Merhaba,
3 ay önce gebelik düşünürken 9 cm büyüklüğünde bebek yatağını kaplayacak şekilde myomum olduğunu öğrendim ve doktor zaten gebe kalamazmışsın kalsaydın da çok yüksek ihtimalle düşük yapardın tutunamazdı bunu acil almamız gerekiyor dedi.
Bunun üzerine açık myom ameliyatı oldum. Doktorum yaklaşık olarak 4 ay korunman gerekiyor ama acele edecek bir durumun olmadığı için sen yine de garantiye al 6 ay sonra kontrole gel ona göre gebelik planlayalım dedi.
Ben de korunma yöntemi önermesini istedim, çünkü bildiğim kadarıyla böyle büyük bir ameliyattan sonra yanlışlıkla dahi olsa gebelik rahim için hiç sağlıklı değil. Fakat doktorum bu zamana kadar geri çekilme ile korunduysan bundan sonra da öyle yap dedi herhangi bir yöntem önermedi.
Biz daha önce nasıl yaptıysak o şekilde dikkat ettik ama bu yöntemin yine de güvenli olmadığını biliyorum, eşim ile ilişki günlerimi de hiçbir şekilde takvimle takip etmedim ameliyattan sonra o yüzden hangi günlere denk geldi bilmiyorum.
Şuanda adetime 5 gün var ama rahimde daha önce yaşamadığım batmalar ve ağrı hissediyorum bunun dışında 10 yıldır asla sivilce çıkmayan yüzümde durup dururken koca koca sivilceler çıktı. Bunun gibi bi kaç tane daha belirtim var ama korkup stres yaptığım için psikolojik olarak mı böyle hissediyorum bilmiyorum.
Daha önce böyle bir durumu yaşamış olan ya da bilgisi olan var mı? Gebelik olabilir mi gerçekten? Gebelik olursa da bu kadar kısa sürede olduğu için rahim toparlanmamış olabilir mi? Çok zarar vermiş olur muyum?
Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.