mrb kızlar ben bu sene ygs ye girdim ve kısmetse tercihte bulunacağım 2 ay sonra olmasına rağmen ben yinede kararsızım aklımda itfaiyecilik bölümü var fakat emin değilim bu bölümü bitirdikten sonra işe hemen başlıyabilir miyim. ayrıca mimari restorasyonda düşünüyorum o bölümü bitiren okuyan veya bir tanıdığı okuyan var mı? beni bilgilendirirseniz çok sevinirim fikiirleriniz önemli çünkü tercihlerimi ona göre yapıcam!
itfaiyecilik bölümünü yazmanizi tavsiye etmem. 2 yillik eger gidicekseniz tercihinizi dikkatli yapmanizi öneririm.Üniversiteye basladiginizda aksi takdirde cok büyük pismanliklar duyabilirsiniz.Arkadaslariniz oldugunda kendi bölümünüzü begenmeyebilirsiniz.2 yillikda iyi bölüm secip ilerde 4 yilliga tamamlayabilirsiniz.
itfaiyecilik bölümünü yazmanizi tavsiye etmem. 2 yillik eger gidicekseniz tercihinizi dikkatli yapmanizi öneririm.Üniversiteye basladiginizda aksi takdirde cok büyük pismanliklar duyabilirsiniz.Arkadaslariniz oldugunda kendi bölümünüzü begenmeyebilirsiniz.2 yillikda iyi bölüm secip ilerde 4 yilliga tamamlayabilirsiniz.
Sağlık bölümlerini düşün istersen canım.Ölmeyen tek sektör sağlık.Ama maalesef sağlık meslek liselerinin sınavsız geçiş hakkına dahil sağlık bölümleri.Pek boş kontenjan kalmıyor ama şansını deneyebilirsin
Eğer ki resterasyona gidersen 2 yıl bittikten sonra dgs sınavı ile 4 yıllık mimarlık ya da inşaat mühendisliği fakültesine geçebilirsin.
Okulda ii bir not yapıp sınavdada ii puan almak lazım