• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MUZUN ORTASINDAKİ KIRMIZILIK

Dumanikara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2013
1.942
1.520
133
34
Arkadaşlar bugün muzun içersinde kan konusu üzerine muz üretimi konusunda bilgisi olan Antalya Gıda Bitki Sağlığı şubeyi aradım.

Muzun ortasinda bazen kırmızı, bazen de tamamen siyah ve kurumuş bir durumla karşılaşıyoruz çoğu zaman.

Ee nette de haliyle Aids li kan olduğu dolanıyor, ki aids el sıkmayla, öpüşmekle, aidsli kanı yiyerek bulaşacak hastalık değildir.

Edindiğim bigliler;

Muzun ortasında kırmızıya dönük, turuncumsu ve birazda jellimsi yapı, meyveye bakteri zararı olduğunu
Muzun ortasındaki tamamen siyahlaşmış ve kurumuş yapının da mantar zararı olduğu gösteriyor,

Bunları tüketmeden atmak gerek,

Ancak muzun baş kısmında çicekken mantar zararı görmüş, baş kısmında siyahlık az ilerlemiş haldeyse muzun tümüne mantar zararı vurmamış demektir. Zararlı bölge kesilip atılarak tüketilebilir.

Saygılar

Teşekkürler canım ilgilendiğin için. Benimkilerin hepsi çöp yarısına kadar hepsi öyle çıktı.

Arkadaşlar bugün muzun içersinde kan konusu üzerine muz üretimi konusunda bilgisi olan Antalya Gıda Bitki Sağlığı şubeyi aradım.

Muzun ortasinda bazen kırmızı, bazen de tamamen siyah ve kurumuş bir durumla karşılaşıyoruz çoğu zaman.

Ee nette de haliyle Aids li kan olduğu dolanıyor, ki aids el sıkmayla, öpüşmekle, aidsli kanı yiyerek bulaşacak hastalık değildir.

Edindiğim bigliler;

Muzun ortasında kırmızıya dönük, turuncumsu ve birazda jellimsi yapı, meyveye bakteri zararı olduğunu
Muzun ortasındaki tamamen siyahlaşmış ve kurumuş yapının da mantar zararı olduğu gösteriyor,

Ancak muzun baş kısmında çicekken mantar zararı görmüş, baş kısmında siyahlık az ilerlemiş haldeyse muzun tümüne mantar zararı vurmamış demektir. Zararlı bölge kesilip atılarak tüketilebilir.

Saygılar
bravo bilinçli kadınları severim:KK9::KK9::KK9:

Edindiğim bigliler;

Saygılar
teşekkür ederiz bilgi için :KK200:

Dun denk gelip attim ki soylentiden falan haberim yoktu bozuktur dedim benimkinin ortasi siyah degil kipkirmiziydi Bdv de bir uye daha benzer durumu resimli paylasmis bebeklerin ve hastalarin sik tukettigi bir gida dikkatli olmak gerekli Mune Mune sanirim sık acilacak bir konu sabitlenme veya bilgilendirme tarzi olma sansi var mi ?

Back
X