Mutsuz Olmak Günahtır

ReneWall

Umutdoluyum
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2011
138
0
46
İstanbul
Kızlar şu anda Mutsuz olmak günahtır adlı kitabı okuyorum. Bir kişisel gelişim kitabı... Herkese katabileceği bişeylerin olduğuna inanıyorum. Ben kitaba ön yargı ile başladım, yine mi aynı şeyler diye ama ilerledikçe gördümki gerçekten insanı motive eden bir kitap. Yazarı da Mustada Çay... Tavsiye ediyorum...

" Kitaptan Seçilmiş Bazı Bölümler:

“Bize armağan edilen bir yaşam var ve biz onu ya bir sanat şaheserine dönüştüreceğiz ya da birileri bizim hayatımızı bizden alıp, duygularımız üzerine bir imparatorluk kuracaklar.

“Hırsız eşyalarınızı çalar, mutsuz insanlar ise duygularınızı, karamsar insanlar zihninizi darmadağın ederler.”

“Gerçekler değişebilir. Değişmesi en zor olan şeyler ise zihnimizin içindeki gerçeklerdir ve sanıldığının aksine, hayatımızı dışımızdakiler değil, tamamen içimizdekiler şekillendirir”

“Bir şeyler görüyor, duyuyor ve hissediyoruz. Ama kısa bir süre sonra bu durum çoktan yaşanmış ve bitmiş oluyor. Bitirmediğimiz kısmı ise, zihnimizin içinde, elle tutulmayan, gözle görülmeyen bir hayal olarak kalıyor. Özetle üzüldüğümüz, mutsuz olduğumuz şeylerin çoğu, artık sadece bir hayalden ibaret olan görüntüler.”

“Bazen elinizde hiç bir şey kalmayabilir. Paranız, çevreniz ve yetenekleriniz olmayabilir. İnsanlar her şeyi sizden zorla alabilirler, ama bir şeyi siz istemedikçe elinizden kimse alamaz: umudunuzu “

“Mutsuzluğumuzun en kritik sebeplerinden biri de insanları zorla değiştirmeye çalışmaktır.”

“Kendine güven duygusu doğuştan gelen bir duygu değildir. Bağımlılık da öyle, zaten bütün alışkanlıklarımızı ve korkularımızı hep sonradan ediniriz. Demek ki bizler, istemediğimiz alışkanlıkları sonradan değiştirebiliyoruz.”

“Hepimiz bir mucizeyiz, olağanüstüyüz, kıyas bile edilmeyiz. İnsan vücudu, kainatın en olağanüstü mucizesidir. Bir şaheserdir. Kopyalanamaz, taklit edilemez ve Hiçbir şeyle kıyaslanamaz.”

“Yaşamda kurallara karşı gelmek yerine oyunu kurallarına göre oynayın.”

“Bazı şeyleri boş vermelisiniz, karamsarlıkta bunlardan biridir. Karamsarlık insan icadıdır. Kendi kendimizi imha edecek şeyleri icat etmeye bayılıyoruz değil mi? Ama biz kendi kendimizi imha edecek güce sahip olduğumuz gibi, kendimizi küllerimizden yeniden doğuracak güce de sahibiz.”

“Bunu yapacak güç sizin içinizde bir yerlerde saklı. Sadece onu kullanmanızı bekliyor o kadar. Ama güçle ilgili bilmeniz gereken en önemli şey, kullanmadığınızda bir işe yaramamasıdır.”

“Ne para, ne çevre, ne de sahip olduğumuz herhangi bir şey, kişisel gücümüzden daha büyük olamaz. Bu güç sizindir ve onu siz vermedikçe kimse elinizden alamaz.”

"Eğer mutlu olmayı, bazı koşullara bağlamışsanız, mutlu olmak sizin için çok uzak bir ihtimal gibi görünebilir. Ama her koşulda mutlu olabilmeyi seçiyorsanız, mutluluk sizin olduğunuz her yerdedir"

“Eğer hayal ederseniz ve o hayali inşa ederseniz, hayaliniz gerçek olacaktır.”

“Önce kendini mutsuzluk tuzağından kurtar ! Diğer sorunları, güle oynaya çözersin! “

Son düzenleme:
Güzel ifadeler var. Adı da bilhassa dikkat çekici:) Tavsiye için teşekkürler okumak isterim aklımda bulunsun.

Back