• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutsuz olan insanı nasıl anlarız?

Nixi_

ßir dilek tut.. Amy~
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
203
3
46
Ankara

Yöntem çok basit! Bakışlarına dikkat edin...

Mutsuz ve depresyondaki kişilerin başkalarıyla göz temasından kaçındığı belirlendi.

İngiltere'deki Anglia Ruskin Üniversitesi'nden Peter Hills ve ekibi ruh halinin kişilerin başkalarına "bakışını" nasıl etkilediğini araştırdı.

Araştırma depresif ve mutsuz kişilerin sosyal bir ortamda göz temasından kaçınarak kendilerini toplumdan soyutladığını ortaya koydu.

Mutsuz kişilerin gözlere odaklanmadığı ancak saç stili gibi "dış görünüşteki" değişiklikleri daha iyi fark edebildiği de vurgulandı.

Konuya ilişkin makale "British Journal of Psychology" dergisinde yayımlandı.

benden hoşlanan salak bir çocuk vardı. salak diyorum çünkü bana kazık atmıştı :D kendine güvensiz bir tipti, bence adiliğinden yalnızdı o ayrı.

neyse, hatırlıyorum da buluştuğumuz da gözlerime değil etrafa bakardı hep. Ve benim saçlarım çok dökülür, montuma dökülen saçları fark etmişti.

Bu yazıyı okuyunca o geldi aklıma :D

benden hoşlanan salak bir çocuk vardı. salak diyorum çünkü bana kazık atmıştı :D kendine güvensiz bir tipti, bence adiliğinden yalnızdı o ayrı.

neyse, hatırlıyorum da buluştuğumuz da gözlerime değil etrafa bakardı hep. Ve benim saçlarım çok dökülür, montuma dökülen saçları fark etmişti.

Bu yazıyı okuyunca o geldi aklıma :D

etrafa çok baktıkları için aslında gözlerin bişey kaçmaz mutsuz insanların :) aklına geldiği gibi gitsin :)

etrafa çok baktıkları için aslında gözlerin bişey kaçmaz mutsuz insanların :) aklına geldiği gibi gitsin :)

kızgınlıkla andığım nadir insanlardan zaten. ama en önemlisi, sevgilimle tanışmamıza vesile olmuştu o salak istemeden de olsa :)

guzel bir konu ama icerikligi kisa geldi.. biz acsak ya biraz. Tecrubelerimize dayanara mesela :-)

normal insnlarn gözündeki parlaklık mutsuz insanlarda olmuo gözünün feri gitmiş dedikleri durum bu olsa gerek

Göz kaçırma dışında mutsuz ve başarısız olan kişiler etrafındakileri devamlı eleştirirler farkında olmadan bile eleştirebilirler.

gülümsemeleri bile zorladır kendilerini her hareketiyle ele verirler jest,mimik,konuşma. adeta gülerken ağlarlar,içi içini yer

suratından anlaşılır .eğer gülücklerinle saklamaya çalışırsa,sesinden tavrından etrafa gözlerinin dalmasından anlarım.

herhalde kendimde çok mutsuz olan tarafım agır bastıgı için bunu kolay anlıyorum karşımdakinin duygusu bana geçer bu çok yakınımda olabilir tanımadıgım biride ama olumlu yada olumsuz düşündügüm şeye çok yakındır hissetmek denir buna yaşamadıgınız duyguyu bilemezsiniz anlamaya çalışırsınız belki ama o duyguyu yaşamadan istedıgın kdr empati yap teyzem çok mutsuzdu ve gözlerine baktıgımda onun artık ölmek istedigini hissetmiştim gerçektende öyleydi kısasüre sonra kendini eve kapattı ve kimseyle görüşmemeye başladı intiharr girişimi oldu ama sonra tedavi oldu şimdi iyi tanımadıgım insanlrlada öyle onu biraz izlemem gözlerine bakmam yeterli kesin kötü birşey yaşadı diyorum ve bu birşekilde çıkıyor bunun nedeni benimde aynı duyguyu biliyor olmamdan kaynaklı sadece gözlemlemeyi bilmek lazım vede kendı yaşantımıza bakmak lazım mutlaka ortk bişey vardır.mutsuz oldugunu belli eden ve mutsuz oldugunu gizleyen olarak ayırıyorum yalnız.kendimi ayırmıyorum ama mutsuzlugumu saklamıyorum sadce bunu görebilicek biri çıkarsa derki sen neden mutsuzsun hayatınızda bu soruyu soran kişiler varsa bilinli o degerli birisidir.

Back