Mutluyum... bir o kadar da mutsuz...

fb341

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
934
45
Sanırım içimi döküp rahatlamaya ihtiyacım var...Ben henüz 10 aylık evliyim ve eşimle mutlu giden bir evliliğimiz var çok şükür o konuda hiç bir sıkıntım yok yuvamda huzurluyum ama çok yanlızım ve kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Çünkü canımdan çok sevdiğim ailem benim şehir dışı yapmış olduğum evlilikten dolayı yanımda değiller. İstanbuldan Karadenizin küçük bir ilçesine gelin geldim ve burada çok yanlızım kimsem yok çevrem de aynı dili konuşabileceğim kimse yok olsa bile herkes resmi kimse içten candan yaklaşmıyor. Evlenmeden önce bir çalışma hayatım vardı kamuda çalışıyordum aldığım maaş da çok iyiydi kendim üniversite mezunuyum fakat burada çalışma gibi bir imkanım hünüz yok küçük bir yer olduğu için sıkıntılı tabi... Akşama kadar dört duvar arasındayım gerçekten artık çok bunaldım. Üstüne üstük pkoluyum bu bile beni yeterince geriyor çocuğumun olmamasından çok korkuyorum. Ancak bir çocuğum olursa belki buraya daha iyi tutunurum belki canımdan kanımdan birtek o olduğu için bana arkadaş olacak bilmiyorum gözüm hep canım kanım olanı arıyor ama yok işte yok yok yok... Herkes yabancı herkes uzak kendimi çok kısıtlanmış hissediyorum.Eşimn ailesi deseniz çok istedim yakınlık kurmayı ama olmadı. Eşim ve abisi beraber çalışıyor. Eltim sorunlu bir insan çok farklı bir karaktere sahip sadece 2-3 ay iyi olduk şimdi kanlı bıçaklı sanki konuşmuyoruz kendi davranışlarından dolayı hiç mevzu edip oun hakkında fazla konuşmak da istemiyorum. Kayınvalide desem üvey ama ben ona anne diyorum oldukça resmi yanaştırmıyor çok fazla gidersin yüzüne güler arkadan konuşur çok enteresan anlamak mümkün değil gerçekten. Kayınpederim iyi bir insan çok şükür zaten onun hatırı için eşimle birlikte babasına gitmeye çalışıyoruz haftada bir ya da 10 günde bir gibi zaten yakın oturuyoruz. Derdin ne diyeceksiniz derdim beni kimsenin sahiplenmemesi beni gelin olarak gel yukarı etmemeleri ben sevgiyle samimiyetle yaklaştım ama ne yazık ki olmadı. Öyle zorlanıyorum ki öyle canım yanıyor ki şuan bunları yazarken ağlıyorum çok zormuş kültür farklılığı olacağını biliyordum ama bu kadarını tahmin edememiştim.
Annem ve babam çok düşkünler bana çok şükür mutlu bir ailenin evladıyım onlar da verirken çok zorlandılar engel olmaya çalıştılar ama ben sevdiğim için seslerini çıkarmadılar dopla olarak. Canım annem çok dedi yanlız kalacaksın kızım kimsen olmayacak bir doğum yapsan yanında kimsen olmaz çok zorlanırsın(ki olursa bebeğim aynen öyle olacak)... Bilmyiroum işiniz ortak bunun da huzursuzluğunu yaşarsın dediler aynen öyle oldu artık nefret eder oldum buradaki insanlardan gerçekten nereye düştüm diyorum. Allahım "pişmanım" demeyi nasip etmesin bundan çok korkuyorum çünkü eşim süper bir insan beni çok iyi anlıyor elinden gelen herşeyi ve fazlasını da yapıyor Allahım razı olsun ondan. Ama yetmiyor işte yetmiyor.... İçim çok darlanıyor bazen korkuyorum panik atak bişey çıkar diye stresten saçlarımın önü beyezladı 10 ayda.

Her yönüyle uzaktan evlenmek çok zor ha dediğin zaman ailenin yanında olamıyorsun özlemi içini yakıp kavuruyor. Hava güzel oluyor içim içimi yiyor ah annem olsaydı onunla şuraya giderdik ya da annem olsaydı bana gelirdi çay yapardık beraber ne biliyim deli gibi içim yanıyor tarifi imkansız...

Siz siz olun yakınınızda olan annenizin kıymetini bilin çok şanslısınız. Olsun şükür bunuda napalım :KK43:

Karadenizde nerdesin canım sen ?

İlk zamanlar zorlanırsınız gerçektende başka bir il heleki İstanbul gibi bir metropolden gelip
Daha sakin bir yere uyum sağlamak.
Sen tüm hayatını değiştirmişsin işin..Ailen..yaşadığın şehir..çevren..bunların hep zorluğu üstünde.
Karadenizde hangi şehirdesin bilmiyorum bende karadenizliyim,güzel iş fırsatlarıda vardır neden çalışmıyorsun anlayamadım orayı.
Belki iş çevresi edinirsen daha rahatlarsın.
Bir müddet sonra zaten alışırsın gibi geldi ilk zamanları bi atlatabilsen.

herkes bir kez daha düşünsüz uzağı tercih ederken çünkü çok zor...
Güçlü bir insanım güçlü durmaya çalışıyorum ama bazen öyle çaresiz oluyorum ki öyle aciz oluyorum ki... gücümün tükendiği zamanlar oluyor bir işim olsaydı belki rahat olurdu kendimi dinlemezdim en azından allahım onu danasip etse. Nolur dua edin burada hayırlı bir işim olsun seçimlerden sonra başvurucam bir yere bir de hayırlısıyla bir bebeğim.. Rahatsız oluduğum için doktor da dedi hamile kalman zor olabilir diye. Gerçi inancım sonsuz Rabbim doğru zamanını biliyordur olmamsından korksam da yaşamam gereken neyse onu yaşayacağım... Kimseyle konuşup paylaşamıyorum anneme fazla yansıtmamaya çalışıyorum en azından ona alışamadım ya da çok zorlanıyorum demiyorum hiç üzülür diye. Canım annem burnumda ama kokusu. Ahh annem ahhhh:KK43:

cnm benim seni çok iyi anlıyorum.bende izmirden istanbula gelin geldim benim de burda hiç akrabam yok ve ilk yıl çok yalnızlık çektim,çok ağladım ....... herkesin annesi, babası, kardeşi yanında benim yok sıkıntımı anlatcak dertlerimi paylaşacak kimse yok diye düşünüp ağlardım, şimdi onlarda 3-4 ayda bir geliyorlar bende gidip geliyorum öyle idare ediyoruz. insan alışıyor tatlım kafana çok takma. arkadaşlarım var dostlarım onlar onlarla dertleşiyorum gidip geliyorum bi şekilde hayatın ucundan yakalıyorum yapıcak bişey yok zamanla insan herşeye alışıyor.inşallah sende alışıcaksın.

Karadenizde nerdesin canım sen ?

İlk zamanlar zorlanırsınız gerçektende başka bir il heleki İstanbul gibi bir metropolden gelip
Daha sakin bir yere uyum sağlamak.
Sen tüm hayatını değiştirmişsin işin..Ailen..yaşadığın şehir..çevren..bunların hep zorluğu üstünde.
Karadenizde hangi şehirdesin bilmiyorum bende karadenizliyim,güzel iş fırsatlarıda vardır neden çalışmıyorsun anlayamadım orayı.
Belki iş çevresi edinirsen daha rahatlarsın.
Bir müddet sonra zaten alışırsın gibi geldi ilk zamanları bi atlatabilsen.

İş imkanı gerçekten yok şöyle ki istesem olur evet ama öyle gelişi güzel birin yanında eleman olarak çalışırsam olur. Ben Kamuda çalıştım çok iyi bir pozisyonda burada da onu istiyorum sonuçta alanımla ilgili birşey olması gerekiyor. Beni mutlu eden bir işte çalışmalıyım sırf çalışmak için gidip birnin yanında elemanlık da yapamam. ben aileye çok düşkün bir insanım eşimn ailesiyle bu sıcaklığı ykaalayabilseydik bir aile ortmamım olsaydı yine bu kadar yanlız kalmazdım aile benim için herşey ama o da yok

kamuda çalışırken nasıl işssiz kaldın canım.tayin durumu olmadımı yani.eşin ssklıysa ki öyledir zaten tayin olurdu herhalde.Alışırsın alışırsın dicm sana pişkin pişkin:)çünkü bende konyadan maraşa geldim.ve bende senin şu an yaşadıklarının aynısını yaşadım.ben sözleşmeli çalıştığım içinde işi bıraktım dolayısıyla.burda işsiz kaldım kendi paramı yemeye alışkındım para isteyemedim yada eşim verdiğinde binbirrenge giriyordum.Eşimin ailesi desen hiç yakın değillerdi ciddi bir mesafe vardı.yani senin yazdıklarını okurken birden aklıma eski günler geldi.alışacaksan ama azcık zamana ihtiyacın var.yani 1 yılı geçmen lazım :):)eşinin sana destek olmazı en güzeli onlar öle desteklemesi biz ölürdük herhalde.sabret canım.geçecek yani

cnm benim seni çok iyi anlıyorum.bende izmirden istanbula gelin geldim benim de burda hiç akrabam yok ve ilk yıl çok yalnızlık çektim,çok ağladım ....... herkesin annesi, babası, kardeşi yanında benim yok sıkıntımı anlatcak dertlerimi paylaşacak kimse yok diye düşünüp ağlardım, şimdi onlarda 3-4 ayda bir geliyorlar bende gidip geliyorum öyle idare ediyoruz. insan alışıyor tatlım kafana çok takma. arkadaşlarım var dostlarım onlar onlarla dertleşiyorum gidip geliyorum bi şekilde hayatın ucundan yakalıyorum yapıcak bişey yok zamanla insan herşeye alışıyor.inşallah sende alışıcaksın.

beni anlayan birisi olmasına sevindim :) ben de 1 ay önce gittim ailemin yanına bugün desem eşim yollar biz de dediğin gibi 3-4 ayda bir görüşmeye çalışıyoruz allahtan öyle imkanımız var. eşimin ailesi olmasa belki kimsemiz yok deriz ama varken yok gibi davranmaları var ya işte o yüzden huzursuz oluyorsun. eşimde bu durmdan oldukça rahatsız. Bir şeklide ilişkini de kesemiyorsun mecbur görüşüyoruz kayınpederime gidip geliyoruz ayağımız çekmese de. içtenlik yok samimiyetlik yok mecburi olan yüz dostluğu kadar çirkin birşey yok onu yapıyor karşındaki sen de onu yapıyorsun. Tek bir tane gidip geldiğim arkadaşım var(eşimin arkadaşının hanımı) yine iyi ki o var... belki aralıklar la görüşebiliyoruz.

kamuda çalışırken nasıl işssiz kaldın canım.tayin durumu olmadımı yani.eşin ssklıysa ki öyledir zaten tayin olurdu herhalde.Alışırsın alışırsın dicm sana pişkin pişkin:)çünkü bende konyadan maraşa geldim.ve bende senin şu an yaşadıklarının aynısını yaşadım.ben sözleşmeli çalıştığım içinde işi bıraktım dolayısıyla.burda işsiz kaldım kendi paramı yemeye alışkındım para isteyemedim yada eşim verdiğinde binbirrenge giriyordum.Eşimin ailesi desen hiç yakın değillerdi ciddi bir mesafe vardı.yani senin yazdıklarını okurken birden aklıma eski günler geldi.alışacaksan ama azcık zamana ihtiyacın var.yani 1 yılı geçmen lazım :):)eşinin sana destek olmazı en güzeli onlar öle desteklemesi biz ölürdük herhalde.sabret canım.geçecek yani

ahh canım benim demek aynı şeyler sende de oldu... canım ben de sözleşmeli çalıştım ne yazıkki kadrolu değildim ..şu an haberlerde duyuyorum sözleşmeliler kadroya geçirilecek diye içim gidiyor.. ben de para isteyemiyorum maddi yönden de ailemin durumu çok iyiydi ben de kendi paramı kazanıyordum şimdi eşimin eline bakıyorum aslında o duys böyle dediğimi üzülür ortada bir kutumuz var garibim neyi var neyi yok oraya koyar benimde ihtiyacım olsa ona söylemem bile oradan alırım allah razı olsun diyorum ya o da olmasa napardım ben... ama işte yeni evlendik maddi sıkıntılar az çok olabiliyor ne biliyim hayatı yeni yeni tadıyoruz işte.

beni anlayan birisi olmasına sevindim :) ben de 1 ay önce gittim ailemin yanına bugün desem eşim yollar biz de dediğin gibi 3-4 ayda bir görüşmeye çalışıyoruz allahtan öyle imkanımız var. eşimin ailesi olmasa belki kimsemiz yok deriz ama varken yok gibi davranmaları var ya işte o yüzden huzursuz oluyorsun. eşimde bu durmdan oldukça rahatsız. Bir şeklide ilişkini de kesemiyorsun mecbur görüşüyoruz kayınpederime gidip geliyoruz ayağımız çekmese de. içtenlik yok samimiyetlik yok mecburi olan yüz dostluğu kadar çirkin birşey yok onu yapıyor karşındaki sen de onu yapıyorsun. Tek bir tane gidip geldiğim arkadaşım var(eşimin arkadaşının hanımı) yine iyi ki o var... belki aralıklar la görüşebiliyoruz.

cnm ben 6 yıllık evliyim inan bana alışıyor insan önemli olan kocanla mutluluğun. benimde eşimin aileside öyle herzaman mesafeli oluyorum çünkü çok samim olunca..... çıkıyor:) en güzelii mesafeli olmak. ilerde bide bebişin olur ozaman zaten onunla ilgilenmekten başını kaşıcak vaktin olmaz . aileden gidip geliyormuş problem yok cnm

cnm ben 6 yıllık evliyim inan bana alışıyor insan önemli olan kocanla mutluluğun. benimde eşimin aileside öyle herzaman mesafeli oluyorum çünkü çok samim olunca..... çıkıyor:) en güzelii mesafeli olmak. ilerde bide bebişin olur ozaman zaten onunla ilgilenmekten başını kaşıcak vaktin olmaz . aileden gidip geliyormuş problem yok cnm

kesinlikle öyle samimi olmak da istemiyorum artık mecburi olan yüz dostluğu işte öyle gördük napalım kesip atamıyosun ki... çok yanlız kaldım çok... senin çocuğun var mı canım... inşallah rabbim bebeğimi de hayırlısıyla nasip eder annem de öyle diyor o olsun bak hiç sıkılmaya fırsatın olur mu diye. Rabbim evlatla sınamaz inşallah beni rabbim isteyen herkese versin yavrusunu

Son düzenleme:
İş imkanı gerçekten yok şöyle ki istesem olur evet ama öyle gelişi güzel birin yanında eleman olarak çalışırsam olur. Ben Kamuda çalıştım çok iyi bir pozisyonda burada da onu istiyorum sonuçta alanımla ilgili birşey olması gerekiyor. Beni mutlu eden bir işte çalışmalıyım sırf çalışmak için gidip birnin yanında elemanlık da yapamam. ben aileye çok düşkün bir insanım eşimn ailesiyle bu sıcaklığı ykaalayabilseydik bir aile ortmamım olsaydı yine bu kadar yanlız kalmazdım aile benim için herşey ama o da yok

Aile kısmı için yapabileceğin hiç birşey yok gibi gözüküyor.
Kamudaydın diyorsun yani memurmuydun kamuda.
Memursan neden tayin yaptırtmadın?

Son düzenleme:
üzülme cnm yaa benimde hiç komsum yok annemlerde cok uzak değil ama yinede bende sıkılıyorum zamanı gelince
pkolu olmanda anne olmıcan anlamına gelmez bende pkoluyum ama gebeyim :KK34:
inş bir an önce seninde olur bebişin yalnızlıgın biterr:KK34:

Seni çok iyi anlıyorum bendede ülke değişikliği, il değişikliği yaşadığımdan aynı yerde doğup aynı yerde evlenenleri kıskanıyorum hep tanıdık,alışık çevreleri var bende bunlar hiç olmadı hep değişim bende hep samimiyeti alışılmışlık hatta kadınlarla dedikodu sanırım tek tesellin kk ve internet neyse çocuğun olunca diğer ailelerle tanışma olanağın doğar sende artılarına bak

X