Mutluluğunuzu Bilmeye İhtiyacım Var :)

buarada 2 hafta sonra basbasa tatıle gıdecegız zaten bayramdakı tatılın o sebeble kalabalık gecmesı benım ıcın eksı degıl , aıle bagları guclensın maksat En Büyük TÜRKİYE

Actigim konulara göre cok mutsuz olmam lazim ... ama degilim! Cok mutluyum... cünkü her ne zorluklar yasansada sevmek ve sevilmek cok güzel :)

Ve BDV kadar güzel dert ortagi yok :))

Hanımlar Merhaba :)
Siteyi uzun süredir üye olmadan takip ediyordum ve bugün sadece bu konu için üyelik açtım.
Ben bekar 23 yaşında bir bayanım. Üniversiteden bu sene mezun oldum ve malumunuz evlilik mevzuları gündemde. Zaten bu sebeple bu siteye giriyorum.Birçoğunuz evlilik konusunda ince detaylar için bana çok yardımcı oldunuz ANCAK çoğu konuda okuduğum problemli evlilik-nişanlılıkların beni korkutmaya, isteksizleştirmeye, endişelendirmeye başladığını farkettim.o_O :110: Yanlış anlamayın elbette insanlar burada dertleşiyor, birbirine destek oluyor bu çok güzel.
Sadece benim mutlu olan evlilik ve nişanlılıkları duymaya ihtiyacım var. Yaşantınızda sizi neler mutlu ediyor? Hangi süreçler harikadır? İyi ki evliyim, iyi ki nişanlıyım, nişanlılığın şusu çok güzel, evliliğin şusu her şeye bedel dediğiniz durumlar nelerdir biraz anlatır mısınız? :KK66:
Desteğiniz için şimdiden teşekkür ediyor ve herkesin mutluluğuna maşaAllah diyorum.:KK28:

Ekleme: Yorumların daha isabetli olması için yazmak istedim. 2 yıldır tanıdığım ve çok sevdiğim birisi var. Henüz evlilik düşünmüyoruz. Sadece ben buradaki konuları okumamla oluşan endişelerin evlilik düşüncemin önüne geçmesini engellemek istediğim için bu konuyu açtım. Bunu dikkate alarak destek olan herkese tekrar teşekkür ederim :)
mutlu olmak istiyorsan az beklentin olacak, ne kadar fazla istek o kadar mutsuzluk ve en önemlisi evlilik için acele etme, hayallerini yaşa, yalnız yapman gerekenleri yap, içinde şunu da yapsaydım uhdesi kalmasın, asla ve asla eşin olacak erkeğin seni değiştirmesine-kısıtlamasına izin verme, aileleri de ilişkine çok bulaştırma...
sonrasında eşin sana gereken ilgiyi-alakayı gösteriyorsa zaten mutlusun..
ama bu demek değilki herşey mükemmel olacak, bazen ekonomık sorunlar bazen cınsellık bazen karakter uyusmazlıkları sorun olmasına neden olabılıyor.. bunları da sabırla-anlayısla çözebılırsınız..
bana sorarsan ıyıkı evlendım dıyemem :KK66: zaten bırlıkte yasıyorduk-hayatımızda degısen bırsey olmadı- artık özgurce sevısebılıyoruz evlılıgın bence tek guzel yanı bilmem anlatabıldım mı :KK66:)) yoksa evlılık benım gıbıler ıcın olmasada olur :KK70:

Bide iyi bir evlilik icin altyapi, yani nisanlilik asamasi flort kismi cok onemli. O donemde isaretleri iyi okumak, fazla ask sarhosluguna kapilmadan rasyonel durum degerlendirmeleri sart. Hem kendi tepkilerini hem es adayini hem aileleri iyi gozlemlemek lazim. Isin gercegi su, dogru kisi yani beklentilerine uyan, durust, güvenilir anlayisli birini bulamadiktan sonra evlilik icin bi tarafini yirtsan ise yaramaz. O yuzden evlenecegin kisiyi secmek bu isin yuzde 90 i

mutlu olmak istiyorsan az beklentin olacak, ne kadar fazla istek o kadar mutsuzluk ve en önemlisi evlilik için acele etme, hayallerini yaşa, yalnız yapman gerekenleri yap, içinde şunu da yapsaydım uhdesi kalmasın, asla ve asla eşin olacak erkeğin seni değiştirmesine-kısıtlamasına izin verme, aileleri de ilişkine çok bulaştırma...
sonrasında eşin sana gereken ilgiyi-alakayı gösteriyorsa zaten mutlusun..
ama bu demek değilki herşey mükemmel olacak, bazen ekonomık sorunlar bazen cınsellık bazen karakter uyusmazlıkları sorun olmasına neden olabılıyor.. bunları da sabırla-anlayısla çözebılırsınız..
bana sorarsan ıyıkı evlendım dıyemem :KK66: zaten bırlıkte yasıyorduk-hayatımızda degısen bırsey olmadı- artık özgurce sevısebılıyoruz evlılıgın bence tek guzel yanı bilmem anlatabıldım mı :KK66:)) yoksa evlılık benım gıbıler ıcın olmasada olur :KK70:
aynen bende katiliyorum. Biz evlenmeden once de rahatca sevisebiliyorduk hatta. O yuzden tek fark ayni soyadi kullanmak ve es kaza gebe kalirsam ne olacak derdimin olmamasi.

Cutemom da yazmış bekarken mutlu olan evlenince de oluyor.

28 yaşında evlendim 31 yaşındayım yeni anne oldum. Evlilik güzel. Arada tartışacağını baştan kabul et. Yalnız asla küfür eden tartışmalarda çirkinleşen bir adamla evlenme. Biz bugüne kadar tartışırken söylediğimiz en sert şey "saçmalama" oldu. Burada bazen okuyorum kızlar yazıyor sevgilim küfretti falan diye üzülüyorum onlar için.

Bir de akşam eve gelme var. İki taraf da çalışıyorsa kız mutfağa gidip erkek salonda tv seyredip masaya geçiyorsa o evlilik bana göre değil.

Gece konusuna girmiyorum onu aranızda halledin :))

Cutemom da yazmış bekarken mutlu olan evlenince de oluyor.

28 yaşında evlendim 31 yaşındayım yeni anne oldum. Evlilik güzel. Arada tartışacağını baştan kabul et. Yalnız asla küfür eden tartışmalarda çirkinleşen bir adamla evlenme. Biz bugüne kadar tartışırken söylediğimiz en sert şey "saçmalama" oldu. Burada bazen okuyorum kızlar yazıyor sevgilim küfretti falan diye üzülüyorum onlar için.

Bir de akşam eve gelme var. İki taraf da çalışıyorsa kız mutfağa gidip erkek salonda tv seyredip masaya geçiyorsa o evlilik bana göre değil.

Gece konusuna girmiyorum onu aranızda halledin :))
aynen evde herseyi birlikte yapabilmek ve bundan keyif almak harika..

Biz severek evlendik ama görücü usulü gibi Flört Dönemi'ni nişanlı olarak geçirdik nişanlılık kötüydü benimki epey uzun sürdü bazı özel sebeplerden...bi hafta daha uzasa Nişan atıyordu aileler birbirine girmişti :KK43: evlendik dört sene bitti bizim ailelerimiz hala küs gibiler hiç konuşmazlar karşılaşmamak için özel çaba sarfediyorlar :) buna rağmen çok mutluyuz evimize girdiğimiz an başbaşa olduğumuz an sorun kalmıyor senin ailen benim ailem konusuna kıyaslamasına girmedikçe yuvanı eşini sevip saydıkça doğru insan ise hiçbir sorunun çıkmaz ... Doğru insanı bulmak kadar doğru insan olmakta önemli...

Ben evliligimde cok mutluyum. Iki saglikli evlat. Bana askla bakan es, sevgi ve saygilarini hissettigim kv kp ve kardes gibi iki gorumce. Kayinlarim da kardesim gibidir.
Maddi konular disinda derdim yok. O kadar da olsun dimi.

Tabi bu mutlu yuvamin kenarinda beni cok mutsuz eden kendi ailem var. Bu da imtihanim.

Evlilikten hic korkma cok guzel. 9. Senedeyim ve evliligim sarap gibi yillandikca guzellesiyor diye dusunuyorum.

ben mutluyum.. 9 aylık evliyim.. eşimle 10 ay içinde evlendik. evlilikte huzur mutluluk sevgi varsa gerisini salla. geriye dönüp bakamiyorum bile... ailemi de aramiyorum o kadarda ailemde eşimin ailesi ayni şehirdeyiz kaynanamgille alt üst oturuyoruz. çok şükür sorun da yok. eşim götürüyor aileme oturuyoz geliyoz. ne çabuk geçtiği hiç de anlamadik şimdi hamileyim. bebişimiz olucak. yıllarca sürünüp gidecez inşaALLAH.

harika bir nişanlılık sözlüşük geçirdim
hamileligim evliligimin başları gayet iyiydi
kaynana görümce vs sorunumda yoktu taki dogum yapana kadar
dogum yaptım kaynana gerçek yüzünü gösterdi
1sene belkide 2sene çok kötü zamanlar yaşadım eşim hiç destek olmadı
haksız oldugunu bilmesine ragmen hep annesini korudu
ama şimdi çok şükür gözü açıldı kocamın
mutluyum kv görümce vs takmadıgın sürece tabi
baştan kimseyle yüz göz omayacan
arana mesafe koyup herkese mesafeli durursan
kimse sınırlanı aşmaz

iyi ki evliyim iyi ki kocamı seçmişim iyi ki oğlum var darısı size herkes kendi hikayesini yazar kimseninkini kimseye benzemez canım.mesela ben eşim ve ailesinden yana çok şanslıyım abla gibi bir görümcem var başımız sıkıştığında koşan kayınlarım var.

Siteyi uzun süredir üye olmadan takip ediyordum ve bugün sadece bu konu için üyelik açtım.
Ben bekar 23 yaşında bir bayanım. Üniversiteden bu sene mezun oldum ve malumunuz evlilik mevzuları gündemde. Zaten bu sebeple bu siteye giriyorum.Birçoğunuz evlilik konusunda ince detaylar için bana çok yardımcı oldunuz ANCAK çoğu konuda okuduğum problemli evlilik-nişanlılıkların beni korkutmaya, isteksizleştirmeye, endişelendirmeye başladığını farkettim.o_O :110: Yanlış anlamayın elbette insanlar burada dertleşiyor, birbirine destek oluyor bu çok güzel.
Sadece benim mutlu olan evlilik ve nişanlılıkları duymaya ihtiyacım var. Yaşantınızda sizi neler mutlu ediyor? Hangi süreçler harikadır? İyi ki evliyim, iyi ki nişanlıyım, nişanlılığın şusu çok güzel, evliliğin şusu her şeye bedel dediğiniz durumlar nelerdir biraz anlatır mısınız? :KK66:
Desteğiniz için şimdiden teşekkür ediyor ve herkesin mutluluğuna maşaAllah diyorum.:KK28:

Ekleme: Yorumların daha isabetli olması için yazmak istedim. 2 yıldır tanıdığım ve çok sevdiğim birisi var. Henüz evlilik düşünmüyoruz. Sadece ben buradaki konuları okumamla oluşan endişelerin evlilik düşüncemin önüne geçmesini engellemek istediğim için bu konuyu açtım. Bunu dikkate alarak destek olan herkese tekrar teşekkür ederim :)

Evlilik bir dizi sorumluluk gerektiren bir kurum, gerçekten bir kurum yani bir şirket yönetimi gibi düşünün :) tabi aşk sevgi ve çocuklar elbette bu kurumun en güzel tarafı kendinizi en ruhen ne zaman hissederseniz o zaman evlenmeniz bence uygun olur,şahsi fikrim 25 den önce olmamalı :)

Beraber eğlenebilmek çok önemli. Bir de gerçekten onun mutlu oluşu ile mutlu olacak kadar sevmek. O zaman gereksiz kıskançlıklardan kaprislerden mesafelerden kurtuluyor ilişki

Şükür mutluyum eşim bni mhayal kırıklığına uğratmadı ,sevgiliyken umduğum düşündüm şeylerin kat kat daha iyisiyle karşılaştım ...
Nişanlılığın bence en güZzel yanı o heyecan kısmı yani ne evlisiniz ne sevgili aileler biliyor hazırlıklar yeni ev kurulma heyecanı
Evlilikse mukemmel bişiy eşinle ten uyumun varsa birmirinizi her anlamda çekiyorsanız ,dünya da hayatta daha güzel hale geliyor :)
Onunla herşey güzel ,kos kos oturmakta ,cinsellikte ,ailelere ziyarette ,saçmalamakta ,çay içmekte ,balkon keyfi yapmakta ,hatta hasta olmak ,:))))
Kavga da güzel :)hatta bazen sıkılın a atraksiyon olsun diye kavga çıkarmakta :)

Iyi ki evliyim diyenlerdenim ben de

Eşimden çok memnunum 6.5 yıl flörtten sonra evlendik

Sevgililik dönemimiz epey kavgalı geçti hiç anlaşamıyoduk ya :)

Nişanlılık dönemi de eşimin ailesi yüzünden epey problemli geçti çok kavga ettik, ailem ile onum ailesi hiç anlaşamadı ki ben de onlarla hiç anlaşamadım :)

Eşim beni evlendikten sonra ailesinden uzak tuttu anlaşamadığımız için :)

Benim onun ailesinden beklentim yok eşimin de ailesi için benden beklentisi yok (misal annemi babamı ara demez gidelim gelelim demez ama eşimin bana çok güzel davranmasından dolayı ben de ailesine tavır takınmıyorum önemli günlerde arıyorum gitmem gelmem demiyorum güleryüz gösteriyorum hepsi eşimin hatrı için)

Evlilikteki mutluluğumuzu çoğunlukla eşime borçluyum diyebilirim :)
Benim de epey katkım var ama :)

Biz çok problemli bir çifttik ama birbirimize olan sevgimize güveniyorduk sadece. Evlenince her şey yoluna girecek nolursa olsun birbirimizden vazgeçmemeliyiz diyorduk ki öyle oldu çok şükür:nazar: Tam tersi de olabilirdi genelde sorunlu ilişkiler sorunlu evliliklerle devam ediyor.

Evlilik bize yaradı sanırım tüm kavgaları flört döneminde etmişiz evliliğe kavga kalmamış:KK48:

Biraz klasik olacak ama bu işin sırrı hakikaten sevgi+saygı+hoşgörü ve bir de bence +merhamet :)

Evleneceğimiz kişiler merhametli olmalı bir de cimri olmamalı ve ailesiyle eşi arasında denge kurabilen hak gözetip adaletli davranabilen biri olmalı diye düşünüyorum.

Bu arada yaklaşık 3 aylık evliyim 22 yaşımdayım eşim de 24 yaşında.

Merhaba canım..Ben de 24 yaşındayım.6 ay önce evlendim üniversitede tanışmıştım eşimle mezun oldum bir sene sonra da evlendim yangından mal kaçırır gibi.Benim eşimle aramda 6 yaş var.Senin nişanlın kaç yaşında onu öğrenebilir miyim?Eğer senin gibi daha 23-24 ise bence daha en az 3-4 sene düşünmeyin derim ben.Erken evlenmek o kadar da güzel bir şey değil yani.Hala üniversitede yakın kız arkadaşlarımla deli gibi gezdiğimiz o günleri özlüyorum bazen.Biliyorum olumlu şeyler duymak istemişsin ama bunları paylaşmak istedim.Bkz ayrıca;
NOT: Arkadaşlar gelmeyin tünel bombok bi yere çıkıyor.

X