• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutluluğun anahtarı olumlu düşünmek mi?

kaderim_48

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2008
1.286
3
116
62
Muğla
Mutluluğun anahtarı olumlu düşünmek mi?

Öncelikle düşüncelerimize bir çeki düzen vermemiz gerekir ki.. mutlu yada huzurlu olabilelim.. Olumlu düşündüğünüzde.. ve neticelerin olumlu sonuçlanmasını istediğinizde.. siz içinizdeki bu gücü kendinizde bulduğunuz zaman.. sanki tüm evren..

o isteğinizin olumlu olarak sonuçlanması için.. sanki.. elbirliği yapmışcasına ilerleyecek.. ve daha az stres.. daha az üzüntü yaşanacaktır.. eğer olumsuz fikirlere takılıp karamsarlığa düşerseniz.. akabinde olumsuzluklar ısrarla üzerinize gelecek sizi ele geçirecek.. ve sizi örümcek ağına düşen bir kurban konumuna sokacaktır.. nasıl düşünürseniz.. o yönde hareket edeceksiniz... büyük ihtimal.. sonuçlarda o yönde gerçekleşecektir..

Mutluluğun anahtarı olumlu düşünmek.. pollayanacılık oynamak.. güllerin dikeni var demek yerine.. dikenlerin gülü varmış diyebilmek.. yarım bardak suyum var demek yerine.. yarım bardakta olsa suyum var diye düşünebilmek.. karanlığa kızmak yerine.. bir mum yakmak.. mutlu olmayı istemek.. ve bunun için çaba göstermek.. beynimizi rahatsız eden düşünceleri disipline etmek..

Stress.. ayrıca sizi üzen, zarar veren etkenlerden uzaklaşmakla mümkün olur.. tabi sabır ve allaha olan inaçta stresle baş edebilmekte çok faydalıdır.. küçük şeylerden mutlu olmaya çalışırsak.. stress minumuma iner..

a.s.a.s.

bi de olmlu düşünebilmeyi öğrenmeyi öğretseler..........
bizden mutlusu olmaz sanırım...

Kesinlikle ben de bu yönde düşünüyorum.Olumlu düşünmek bu ölümlü dünyada çok güzel bir vasıf...Olumlu düşünüyorum, olumlu yaşıyorum...Teşekkürler paylaşımın için.

bi de olmlu düşünebilmeyi öğrenmeyi öğretseler..........
bizden mutlusu olmaz sanırım...

evet mutlu olmayı öğrenmek lazım...her zaman bizden kötü durumda olanları düşünürsek,elimizdeki imkanları iyi değerlendirirsek ,en küçük şeylerden kendimizi mutlu edebilirsek ve fazla beklentimizde olmazsa bence mutlu olabiliriz...sağlığımız da yerinde oldumu ne alaaaaaaaaaaa

kesinlikle ben de bu yönde düşünüyorum.olumlu düşünmek bu ölümlü dünyada çok güzel bir vasıf...olumlu düşünüyorum, olumlu yaşıyorum...teşekkürler paylaşımın için.

ne güzel...sizi tebrik ediyorum...hep söylerizde bir türlü uygulayamayiz...

bencede olumlu dusunmek ama bunu karsındakılerınde yapması gerek yapmıyorsa bızım yapmasını sağlamakkaydirigubbakcemile4

Olumlu düşünüp, her şey istediğimiz şekilde olmuş gibi yaparak (yani bunu hissedip olmuş gibi davranarak) mutluluğu daha iyi yakalarız. O zaman mutlu hissederiz çünkü kendimizi ve mutluluk da mutluluğu çeker. Ve şükretmek de çok önemli. Hem elimizdekiler için şükretmeliyiz hem de isteklerimiz için. Şükretmenin muhteşem bir çekim gücü var çünkü. :34::34:

evet. gelininiz şeytan değil. daha önce söylemiştik biz bunu aslında.

Back