• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MUTLU EVLİLİK VAR MI?

egemn

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2011
2.579
229
363
İstanbul
Evet gerçekten merak ediyorum.Eşiyle arkadaş gibi olabilen,ortak zevkleri olan,hayatın müşterek olduğu,birbirlerinin hayallerine,isteklerine değer veren evlilik var mı? Ben kendi evliliğimden sonra inancımı kaybettim.Sorunlu bir ailede büyüdüm.Erken yaşta karşıma çıkan,beni sevdiğine inandığım ilk kişiyle evlendim.10 senedir evliyiz.2 çocuğumuz var.Aynı evde kendi halinde yaşayan insanlarız.O işten gelir bilgisayarının başına oturur takılır.Ben de işten gelirim yemek,çamaşır,bulaşık,çocukların ödevleri derken yatma saati.Eşim Cumartesi günleri çalışıyor ben evdeyim.Çocuklarımla vakit geçirirm birlikte gezeriz bazen yalnız da çıkarım arkadaşlarımla ya da kardeşlerimle.Pazar günleri klasik her hafta kayınvalideye kahvaltıya.Sonra pazar ,market alışverişi ve hafta içi için hazırlık.Çoğu zaman daraldığımı hissediyorum.Hep ayrılsam nasıl olur acaba diye düşünürken buluyorum kendimi.Ben istiyorum ki akşamları ailecek vakit geçirelim.Çocukların birinin ödevlerine de o yardım etsin.Her şeyi ben yapıyorum çok yoruluyorum ve sabrım kalmıyor.O zaman da sesim yükseliyor ve tartışıyoruz.Hep aynı döngü.Hayat bu mu,hayatı paylaşmak bu mu? Ayrıntıya girmediğim, zaman içerisinde beni yıpratan bir sürü şey oldu.Genel olarak bahsetmek istedim.Kıymetli yorumlarınızı bekliyorum.

Okuyan, yorum yapan herkese çok teşekkür ederim şimdiden.

Evet gerçekten merak ediyorum.Eşiyle arkadaş gibi olabilen,ortak zevkleri olan,hayatın müşterek olduğu,birbirlerinin hayallerine,isteklerine değer veren evlilik var mı? Ben kendi evliliğimden sonra inancımı kaybettim.Sorunlu bir ailede büyüdüm.Erken yaşta karşıma çıkan,beni sevdiğine inandığım ilk kişiyle evlendim.10 senedir evliyiz.2 çocuğumuz var.Aynı evde kendi halinde yaşayan insanlarız.O işten gelir bilgisayarının başına oturur takılır.Ben de işten gelirim yemek,çamaşır,bulaşık,çocukların ödevleri derken yatma saati.Eşim Cumartesi günleri çalışıyor ben evdeyim.Çocuklarımla vakit geçirirm birlikte gezeriz bazen yalnız da çıkarım arkadaşlarımla ya da kardeşlerimle.Pazar günleri klasik her hafta kayınvalideye kahvaltıya.Sonra pazar ,market alışverişi ve hafta içi için hazırlık.Çoğu zaman daraldığımı hissediyorum.Hep ayrılsam nasıl olur acaba diye düşünürken buluyorum kendimi.Ben istiyorum ki akşamları ailecek vakit geçirelim.Çocukların birinin ödevlerine de o yardım etsin.Her şeyi ben yapıyorum çok yoruluyorum ve sabrım kalmıyor.O zaman da sesim yükseliyor ve tartışıyoruz.Hep aynı döngü.Hayat bu mu,hayatı paylaşmak bu mu? Ayrıntıya girmediğim, zaman içerisinde beni yıpratan bir sürü şey oldu.Genel olarak bahsetmek istedim.Kıymetli yorumlarınızı bekliyorum.

Biz çocuk yapmadan önce çok mutluyduk. 7 sene çocuksuz harika bir evliliğimiz vardı.
Şimdi sizinki gibi işte. Benzer şeyleri yaşıyoruz.

Evlilik bu değil bu olmamalı ama maalesef kendi evliliğim dahil çevremdeki evliliklerin yüzde 95i bu şekilde. Boşanmayı gerektirecek çok büyük sorunlar yoksa bu fikri aklınızdan şimdilik çıkarmanızı öneririm. Bi de merak ettim eşinizle bu konuyu konuştunuz mu tartışmadan sadece ne hissettiginizi anlatarak

Onceklikle ćok uzgun oldugumu belirtim karsiniza esinizi alın konusun cift terapisine gidin yine gitmiyorsa yollarinizi ayirin sonucda koca ömür hayat böyle gecmez

O işten gelir bilgisayarının başına oturur takılır.Ben de işten gelirim yemek,çamaşır,bulaşık,çocukların ödevleri derken yatma saati.

Pazar günleri klasik her hafta kayınvalideye kahvaltıya.

sorunlu yerleri alıntıladım
bi zahmet ev işine bir el atıverse, bir de her pazar kayınvalideye gitmeseniz bir şeyler düzelmeye başlar diye düşünüyorum.

Başlık yanlış olmuş bence. Şimdi bir çok kişi gelip evliliğinde ne kadar mutlu olduğunu anlatacak ve bunun size bir gram faydası olmayacak.

Özellikle cocuk yokken evlilikte mutlu olmak daha kolay, çocuktan sonra işler bir miktar karışıyor. Sorun belli zaten çocukların sorumluluğunu paylaşın. Çok yorulduğu bir işi varsa da oturarak etkinlik, ödev falan yaptırsın çocuklara. Ya güzellikle ya kavgayla bunu yaptırın, bir süre sonra alışkanlığa döner zaten.

Neden evdeki tüm sorumluluk sizde gerçekten?
En sevdiğim kişiyle de yaşasam evdeki her şey benden soruluyorsa mutsuz bir insan olurum ben de

Bir de eşlerin zevklerinin aynı olması gerekmiyor
Bizim ayrı hobilerimiz de var beraber yaptığımız şeyler de var

Toplu cevap veriyorum.Defalarca konuştum asla ciddiye almıyor ki beni."Ya sen de takmışsın durup durup aynı şeyleri söylüyorsun".Genellikle verdiği cevap.Boşanmayı düşündüğümü,böyle giderse onunla ileriyi görmediğimi her şekilde ifade ettim.Anlamaya çalışmıyor bile.2 defa annesine söyledim o da konuştu böyle olmaz eş ilgi ister,çocuklar ilgi ister demiş.O kadar sabit ki ona göre hiçbir sorun yok her şey tıkırında. Klasik kadın dırdırı ediyorum.

Siz işten gelince yeni bir mücadeleye başlayacaksınız, eşiniz beyfendi bilgisayar başında takılacak ergen gibi. Bu şartlarda mutlu olmanız çok zor tabi. Bu saçma düzeni bozmakla başlamalısınız işe. Güzellikle olmuyorsa zorla.

Ailecek evde geçireceğiniz tek günde neden hep eşinizin ailesinin evindesiniz ayrıca? Haftalık ziyaret olacaksa Cuma akşamı gidin işten, sizin de yemek yükünüz olmaz en azından.

Toplu cevap veriyorum.Defalarca konuştum asla ciddiye almıyor ki beni."Ya sen de takmışsın durup durup aynı şeyleri söylüyorsun".Genellikle verdiği cevap.Boşanmayı düşündüğümü,böyle giderse onunla ileriyi görmediğimi her şekilde ifade ettim.Anlamaya çalışmıyor bile.2 defa annesine söyledim o da konuştu böyle olmaz eş ilgi ister,çocuklar ilgi ister demiş.O kadar sabit ki ona göre hiçbir sorun yok her şey tıkırında. Klasik kadın dırdırı ediyorum.
E yapmayın evdeki işleri
Yardım edene kadar aksasın
Çocukları idare edecek kadar yapın
Kalanları artık yapamıyorsunuz tek başınıza dersiniz

Bir de merak ettiğim bu adamlar her haftasonunu anne evinde geçirmeye nasıl ikna ediyorlar hanımlarını? Eşim bana böyle bir teklifle gelse “senin anan güzel mi” derim.

surat asarak, kavga ederek, küserek
asla başka bir alternatif sunmayarak...
erkekler bu şekilde inanılmaz bir baskı oluşturabiliyorlar kadınlar üstünde. Kadınlar da 1 2 itiraz edip, huzurum kaçacağına gideyim diyor. bu durumu çok iyi anlayabiliyorum.

benim asıl anlamadığım aslında neden bir erkek sürekli annesinin evine gitmek ister?
gerçekten asla anlayamıyorum bunu...

Kv konuşmuş ama bize gelmeyin ailene vakit ayır , ayda bir gelin diyememis . Önce çekirdek aile sonra kök aile gelmeli

Defalarca söyleyip yıllardır aksiyon almayan birini kimse ciddiye almaz ki. Boşanmayı dilinize pelesenk etmişsiniz ama adamın düzeninde değişen bir şey yok. Tabi ki ciddiye almaz sizi. Ben bile inanmadım boşanma isteğinizde ciddi olduğunuza.

Yedi senelik evliyiz, mutluyuz. Ortak zevklerimiz var beraber bir şeyler yaparız. Ama Kavga da ediyoruz küsüyoruz da sürekli sit com tadında geçmiyor elbette.
Ama eşime aşkımdan ölsem, kayınvalidem melek olsa her pazar kahvaltıya gitmem. Asla gitmem. Sizin şartlarınız benim evliliğimde olsa çok kavga ederdik, belki küs kaldırdık ama pazar kahvaltısı çekirdek aile yapılır uygulamasına geçerdim.
Kocanız iyi bir ayar istiyor bence

Hafta sonu kayınvalideye gidiyorsunuz madem bırakın çocukları sinemaya gidin
O plan yapmıyorsa siz yapın gelmesini teklif edin

Bütçeniz dahilinde hafta sonları tek gün kalmalı yerler ayarlayın
Siz kendinizi düşünmeyince üzgünüm kimse sizi düşünmüyor
Eğer dile getirmezseniz nasılsa mutlu diyor

Back