Defalarca konuştuM artık benden bişey bekleme bundan sonra böyle diyorSizi cok iyi anlıyorum bazen böyle oluyor her sey ama her sey ustune ustune geliyor insanın. Ama sabretmek erdemdir sizde sabirli olun gerek çocuğunuza gerek eşinize. Esinizle açık açık ciddi ciddi konuşun. Böyle olmuyor benim aklima bitirmek geliyor sürekli düzeltelim evliligimizi ben yıpranıyorum diyin. Anlatin derdinizi ama sinirlenmeden sakin sakin anlatin. Anlarsa ve kendini düzeltirse ne ala, ama anlamaz ise o zaman düşünün boşanmayi.
Hayat bu, hepimizin imtihani farkli. Sabredin
doğumdan sonra kansız kalınabiliyor, vitamin eksikliği olabiliyor ve uzun vadede bu eksikliklerden dolayı öfke, sinir,depresyon, stres ... vs.. bir sürü şey çıkıyor.Allah kimse basına vermesin yasamayan bilmez sürekli git diyen vuran bi çocuğa sahip olmak kolay degil
Çocugu bırakacak kimsem yok bi kv dem var zaten alıştırdı vur vur diye her görüşmede daha çok etkiliyor aöa yapabilecegim bişey yokcanım sen iyi değilsin. kesinlikle bi psikologla görüş. illa ki özelden görüşmene gerek yok eğer maddi acıdan düşünüyorsan. git bi devlet hastanesine iyi gelecektir.
O zaman karar size kalmış konu sahibi. Bosanin yada bosanmayin demek istemiyorum. Böyle belirsiz bi noktada bosanin demek hata olur.Defalarca konuştuM artık benden bişey bekleme bundan sonra böyle diyor
Oglunuz konusunda da kaç yaşında acaba? Bence siz biraz kitap okuyup araştırma yapin yada daha mantiklisi direk bir cocuk pedagoguyla görüşmeye başlayın. Çocuğunuz farklı olabilir eğitim şart. Mesela size vurduğu zaman tepki vermeyin ve "beni bir daha üzme olur mu sen vurunca üzülüyorum" diyin ve en önemlisi guzel bir davranışı ici mutlaka ödül verin. Bir arkadasimin çocuğu icin pedagog bunu onermisti ve ise yaradı. Sizin icin de eminim yardimci olurlar. Çocuğunuz konusulanlari anlayacak kadar büyükse tabiOğlum u suçlamıyorum üzülüyorum sadece çok fazla vuruyor kafam hala agrıyor ve acıyor yoruldum uyumuyor yemiyor bişey yaptırmıyor dinlemiyor yoruluyorum hemde çok sevgisiz bi eşde tuz biber oluyor bide bi çocuk daha istiyor hem sevmiyor hemde cocuk diyor anlamadım gitti
O zaman karar size kalmış konu sahibi. Bosanin yada bosanmayin demek istemiyorum. Böyle belirsiz bi noktada bosanin demek hata olur.
Peki neden kendini düzeltmiyor neden siz ondan bir sey beklemiyormuşsunuz?bir sorun mu yaşandı aranizda bir şeye mi kırıldı? Herseyi denedim biliyor musun hemde herşeyi
Ben olsam son kez daha konuşurum ha yine aynini mi dedi "ben böyleyim kabullen" mi dedi, ertesi gün evde otururum tek bir is yapmam ne bileyim kalkar haber vermeden aileme giderim eve dönünce beni bulamaz . Sorarsa da "sen öyleysen bende böyleyim" der geçerim.
Ama bu yol bir erkeğe derdinizi anlatmak için yanlış. Yani bunu ben yapsam sırf hırsımı almak icin sinirim icimde büyüyüp patlamasin diye yaparım, siz yapın kocaniz duzelir kesin diyemem yani. Sizden iyice soğuma ihtimali de var, kiymetinizi bilip ayağını denk alma ihtimali de var.
2 yasında tepki vermiyorum oylece duruyorum daha çok vuruyor konuşuyorum daha çok çocuk dr una goturdum tek başına altından kalkacagın bişey degil etrafındakiler in bunu desteklememesi lazım diyor ama bizde tam tersiOglunuz konusunda da kaç yaşında acaba? Bence siz biraz kitap okuyup araştırma yapin yada daha mantiklisi direk bir cocuk pedagoguyla görüşmeye başlayın. Çocuğunuz farklı olabilir eğitim şart. Mesela size vurduğu zaman tepki vermeyin ve "beni bir daha üzme olur mu sen vurunca üzülüyorum" diyin ve en önemlisi guzel bir davranışı ici mutlaka ödül verin. Bir arkadasimin çocuğu icin pedagog bunu onermisti ve ise yaradı. Sizin icin de eminim yardimci olurlar. Çocuğunuz konusulanlari anlayacak kadar büyükse tabi
Her yolu denedim ama işe yaramıyorO zaman karar size kalmış konu sahibi. Bosanin yada bosanmayin demek istemiyorum. Böyle belirsiz bi noktada bosanin demek hata olur.
Peki neden kendini düzeltmiyor neden siz ondan bir sey beklemiyormuşsunuz?bir sorun mu yaşandı aranizda bir şeye mi kırıldı?
Ben olsam son kez daha konuşurum ha yine aynini mi dedi "ben böyleyim kabullen" mi dedi, ertesi gün evde otururum tek bir is yapmam ne bileyim kalkar haber vermeden aileme giderim eve dönünce beni bulamaz . Sorarsa da "sen öyleysen bende böyleyim" der geçerim.
Ama bu yol bir erkeğe derdinizi anlatmak için yanlış. Yani bunu ben yapsam sırf hırsımı almak icin sinirim icimde büyüyüp patlamasin diye yaparım, siz yapın kocaniz duzelir kesin diyemem yani. Sizden iyice soğuma ihtimali de var, kiymetinizi bilip ayağını denk alma ihtimali de var.
Inşaallah eşim ben konuşurken dinlemez yokmuşum gibi davranır ve biraz daha devam edersem elimi kolumu tutar elini hava ya kaldırır vurmaz ama oyle şeyler soyler ki vursa daha iyi sürekli gerizekalı der kavga ederken sonra bişey olmamış gibi sarılır oper seviyorum der yoruldumCanim uzulme bazen hersey ustuste gelir bogulacak gibi olursun ama kotu gunler elbet gececek sabret,isyan etme,esin laftan anlayan bir insan mi bilmiyorum ama al karsina burda yazdigin gibi acik yurekli konus,cocuga gelince her cocugun yaptigi sey onu da egitmeye,uzulme bu gunlerde gecer elbet ..
canim cocugunun vurmasi konusunda cocugunu degil ona vur diyen kv nin psikolaga gitmesi gerekiyor bence acilen yada uzaklas ondan tepkini koy umarim beraber yasamiyorsundur buna imkanin olur .cocuk hem bundan hemde evdeki mutsuz ortamdan etkilenip agresif oluyordurHer yolu denedim ama işe yaramıyor
Sakinlesmesi icin her aksam ılık duş olabilir. Bitki çayları icebilir yine sakinlestirici. Hafif müzikler dinletebilirsiniz. Kuran i kerim dinletenler bile var. Bebek yağı ile masaj yapin, suyla oynamasina izin verin, yasina uygum oyuncaklar alin, dans ettirin oyun oynasin. hosuna giden seyleri yapin iste. Cunku skıntıdan size öyle davraniyor bence. (Tek çocuk olduğu icin sıkılması doğal) parklarda bahcelerde gezebilirsiniz. Veya bir kreş. Yaşıtları ile daha iyi olabilir. Küçük ama inanin çocuklar birbiriyle daha iyi anlasiyor.2 yasında tepki vermiyorum oylece duruyorum daha çok vuruyor konuşuyorum daha çok çocuk dr una goturdum tek başına altından kalkacagın bişey degil etrafındakiler in bunu desteklememesi lazım diyor ama bizde tam tersi
Ayrı yasıyoruz ama hep içiçeyiz uzak durmak elimde degil eşim aşırıcı annecicanim cocugunun vurmasi konusunda cocugunu degil ona vur diyen kv nin psikolaga gitmesi gerekiyor bence acilen yada uzaklas ondan tepkini koy umarim beraber yasamiyorsundur buna imkanin olur .cocuk hem bundan hemde evdeki mutsuz ortamdan etkilenip agresif oluyordur
Her yolu deniyorum ama çocugumu bana bırakmıyorlar kiSakinlesmesi icin her aksam ılık duş olabilir. Bitki çayları icebilir yine sakinlestirici. Hafif müzikler dinletebilirsiniz. Kuran i kerim dinletenler bile var. Bebek yağı ile masaj yapin, suyla oynamasina izin verin, yasina uygum oyuncaklar alin, dans ettirin oyun oynasin. hosuna giden seyleri yapin iste. Cunku skıntıdan size öyle davraniyor bence. (Tek çocuk olduğu icin sıkılması doğal) parklarda bahcelerde gezebilirsiniz. Veya bir kreş. Yaşıtları ile daha iyi olabilir. Küçük ama inanin çocuklar birbiriyle daha iyi anlasiyor.
Ona sakinlikle yaklaşın duzelecek. 2 yaşında daha. Kızdıginizda "ya olmasaydi" diye düşünün.
Allah kimse basına vermesin yasamayan bilmez sürekli git diyen vuran bi çocuğa sahip olmak kolay degil
Çocugu bırakacak kimsem yok bi kv dem var zaten alıştırdı vur vur diye her görüşmede daha çok etkiliyor aöa yapabilecegim bişey yok
Ama annesiniz yani etrafi suçlamayin bu kadar bebegi alıp gitseniz kim ne diyebilir? Az baskın olun hayir diyebilin. Ayni evde misiniz esinizin ailesiyleHer yolu deniyorum ama çocugumu bana bırakmıyorlar ki
Inşaallah eşim ben konuşurken dinlemez yokmuşum gibi davranır ve biraz daha devam edersem elimi kolumu tutar elini hava ya kaldırır vurmaz ama oyle şeyler soyler ki vursa daha iyi sürekli gerizekalı der kavga ederken sonra bişey olmamış gibi sarılır oper seviyorum der yoruldum
Hayır aynı evde degiliz maalesef hiçbirzaman baskın bi karakter olamadım oldurmadılarAma annesiniz yani etrafi suçlamayin bu kadar bebegi alıp gitseniz kim ne diyebilir? Az baskın olun hayir diyebilin. Ayni evde misiniz esinizin ailesiyle