• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutlu bir evlilik hayatı için deneyim sahibi kişiler biraz akıl verebilir mi ?:/

zeynn0734

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2013
83
5
18
arkadaşlar düğün tarihimiz haziran 25. vakit yaklaştıkça acaba benden iyi eş olur mu?, doğru iletişim için neler yapabilirim? eş akrabaları ( kayınvalide, kayınpeder, görümce) vs. kişilerle nasıl bi ilişki kurmalıyım? diye düşünmeden yapamıyorum. flört, nişanlılık gibi olmayacak hiçbirşey bunu biliyorum. büyüklerim hep diyorlar kadın susar,alttan alır, vs. ama aklıma yatmıyor mutlaka daha sağlıklı bi yolu vardır.:44: deneyimleyip başaran saygıdeğer hemcinslerim yardım edin bana:26:

evlilikte eşler arasında saygı ve sevgi çok önemli .Ancak her iki tarfta saygısını kaybetmeyecek tek taraflı olmaz her şey karşılıklıdır eşiniz anlayışsız ve saygısız olursa siz ne kadar iyi olursanız olun o evlilikte mutlaka sorun çıkar akrabalara gelince onlrda sizlerin tutumuna bağlı her durumda saygı sevgi anlayış şart dilerim çok mutlu olursunuz

Aldığım duyumlara göre

1. Kendi ailemizin sorunlarından nişanlımıza ve ailesine bahsetmeyeceğiz.
2. Mütevazi olacağız, bir kere evleniyoruz diye yok o olsun bu olsun en pahalısı olsun demeyeceğiz.
3. Eltiyle görümceyle yarışmayacağız.
4. Nişanlımızla sorunumuzu ailesine, ailesi ile sorunumuzu nişanlımıza ve bunları topyekün kendi ailemize yansıtmayacağız.

Aldığım duyumlara göre

1. Kendi ailemizin sorunlarından nişanlımıza ve ailesine bahsetmeyeceğiz.
2. Mütevazi olacağız, bir kere evleniyoruz diye yok o olsun bu olsun en pahalısı olsun demeyeceğiz.
3. Eltiyle görümceyle yarışmayacağız.
4. Nişanlımızla sorunumuzu ailesine, ailesi ile sorunumuzu nişanlımıza ve bunları topyekün kendi ailemize yansıtmayacağız.

ahh ahh ne güzel sıralamışssın öyle de olmalı ama bazen öyle bi durum oluyoki patlayacak noktada ne yapacagını şaşırıyosun

o zaman şimdilik doğru yoldayız demektir :) kayınvalidem görümcem çok iyi anlayışlı insanlar şükürler olsun:) ama kimileri sen bide evlenince gör şimdi tabi iyi davranacaklar diyip korkuttu beni eyvah dedim:/ çeyiz mevzusunda da hiçbişeyin lüksünü istemedim lüks diyebilecekleri herşeyi kendim aldım çünlü :49: huzurum herşeyden önemli şu durumda son anda panik yapmıyım da o an ki telaşla birilerini kırmıyım diye bütün çeyizi hazır ettim şimdiden :D rabbim ağız tadıyla kullanmayı nasip etsin inşallah :)

o zaman şimdilik doğru yoldayız demektir :) kayınvalidem görümcem çok iyi anlayışlı insanlar şükürler olsun:) ama kimileri sen bide evlenince gör şimdi tabi iyi davranacaklar diyip korkuttu beni eyvah dedim:/ çeyiz mevzusunda da hiçbişeyin lüksünü istemedim lüks diyebilecekleri herşeyi kendim aldım çünlü :49: huzurum herşeyden önemli şu durumda son anda panik yapmıyım da o an ki telaşla birilerini kırmıyım diye bütün çeyizi hazır ettim şimdiden :D rabbim ağız tadıyla kullanmayı nasip etsin inşallah :)

en iyisini yapmışsın canım. evlenince değişmekten kasıtları beklentilerinin değişmesi anlamında da olabiliyor mesela çağırılmayı beklemeleri gibi, onları da zaten yaparsın. ama her ailenin beklentisi farklıdır. işte yeni evli çift ile aile arasında beklenti çatışması olduğunda zaten sorun oluyor onlar da zamanla aşılır. önemli olan kendini açık ve net bir şekilde ifade etmen ve eşinle hemfikir olman :34:

evet evet kesinlikle sana katılıyorum :D mesela pek sevgili nişanlı kişisi ev beğenmiş, bende çok beğendim ama kayın valideme baya bi uzak olduğundan itiraz etti beni aradı, bende dedim bilmiyorum ki semti siz kendi aranızda konuşun bence diye. sonra evlatçığı anneciğini ikna ediverdi :7: istiyordum lakin hiç ümit etmiyordum uzak oturacağımızı bide baktım tutmuş evi :D nasıl sevindim varyaa hani yakın olduğunda sorun olacağından değil ama ilişki sınırını zorlaması söz konusu olabilirdi e bende höt höt biri değilim ister istemez sorun yaşanacaktı mutlaka yani şükürkler olsun kimseye müdahale etmeden en önemli mevzuyu halletmiş bulunduk :) :21:

Bizde 3 aylik nisanliyiz ben kendi adima sunlari ornek verebilirim ben nisanliyken de öncesinden de tum derdimi sikintimi hep sevdigimle paylasirim herseyimi anlatirim bi konu uzerinde saatlerce oturup sohbet ederiz bence en önemlisi bu birbirinizle evlendikten sonrada konusabilmek karsilikli anlayis olunca hersey halloluyor.ben bazi durumlarda acaba annene babana şöyle mi davransaydim falan derim nisanlimda farketmez icinden geldiği gibi yap bu tarz seylere alınmazlar diyor ve beni hep rahatlatıcı konusuyor ailesinin yanında hic gerilmem saygılı olurum. Ozellikle kardeşleriyle ve ablasiyla aram iyidir arasira caya giderim gorusemesek de telefon açarım iletişimi kopartmamak gerekiyor.

Son düzenleme:
Back