mutlaka su veya leke(nişan) gelirmi?

xsxekercim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2007
157
0
merhaba kızlar.bu benim ilk hamileliğim ve doğum yaklaştıkça korkmaya başladım(39+0 dayım). tecrübesizlikten bişeyleri atlamaktan korkuyorum.bir de doğum yapacağım hastane ve doktorum 60km uzaklıkta başka bir ilde olduğu için, yetişememe endişesi başladı.doğum sancısı nasıl birşey onuda bilmiyorum. doktorum emin ol doğum sancın başlayınca bunu hissedersin dedi ama...:sm_confused:
asıl sormak istediğim doğumdan önce muhakkak leke(nişan) veya su gelirmi? birde bunlar sancıyla birliktemi yoksa önce veya sonrasındamı gelir.suyu, lekesi gelmeden doğuran varmı aranızda? şimdiden cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim.dualarınızı hamişlerden eksik etmeyin olurmu...kafamçokkarıştı

Şekerciğim ,doğumdan önce daha sancıların tam başlamadan nişan (hafif pempe bir kanama)muhakkak gelir,su ise bu işaretten sonra gelir çoğunlukla böyledir ama bazen tam tersi aniden su kesesi patlayabiliyor benim ikinci doğumda su ,ilk doğumda işaret geldi:1rolleyes:Ayrıca sancılar hafif olarak başlar yani korkma hemen doğum yapmazsın bu saatler alır canım.

benimde hafif pembemsi bir kanamam oldu.bu açılmanın bir belirtisi.ben kanamayı farkedip yarım saat sonra doktora gittiğimde 5 cm açılmam vardı sende mutlaka değişikliklerden anlarsın.suyun patlarsa vakit kaybetmeden doktora git..sakin ol korkmamaya çalış korkarsan sancın kesilir benim öyle olmuştu .sancın olmayınca açlmanda gecikiyo.doğurman zorlaşıyo.herşeyin başı kendin ferah tut korkma.

Benim ilk dogumumda nisan ikincisinde su gelmisti...Nisani gorur gormez bendede bir telas ve korku baslamisti..Sancim falan yoktu...Esime galiba gidicez hastaneye bugece diye haber verdim hastane bavulum hazirdi zaten sadece bir dus alip abdest aldim...Ama dus alirken heyecandan titredigimi cok iyi hatirliyorum...Saat gece 1 falandi giderken dogum yapmam sabahi buldu o yuzden sakin ol 60 km falan takma kafana ilk dogumlar daha yavas gelistiginden bu yolu yapmaya uzun zamanin olur merak etme...

Ikincisindede suyum geldi ama benimkide tecrubesizliktendi..Herkes baya bir su geliyor diye anlattigindan bende oyle bir sey bekledigimde 1 gun evde gecirdim cok az az suyum geliyordu..Hatta hastaneye gittigimde test falan yaptilar...
Diyecegim o ki; her sekilde anliyorsun dogumun yaklastigini..Sen yeterki sakin ol hersey yolunda gitsin...Allah nerde hamile varsa kolay dogumlar nasip etsin ve hayirli evlatlarini kucaklarina almayi tabiiki...

X