Mutfaktaki küçük sineklerden kurtarın beni

TAKLIMM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
55
0
86
İstanbul
Arkadaşlar acilen yardımınıze ihtiyacım var. mutfakda blnan küçük sineklerden kurtarın beni. yardımınızı bekliyorum

mutfakta bulaşık yada açıkta birşey bırakırsam çöpün kapağı falan açık kıalırsa bende de oluyor . çaresi heralde sinek ilacı olur

kesin bir kaynağı vardır...bulman gerek.
açıkta kalan sebzeler patates soğan bozulmaya yüz tuttuysa
ya da çöpün açık kalıyorsa ondan dır.
tek çare ilaçlamak mutfak da o kadar zor ilaçlanıyo ki ya:(

zaman zaman oluyo mutfak oldugu ıcın ılacta sıkılmıyoo bende supurgeye cekıyorum -tatlicadiarzu-

Bozulan gıdalardan oluşuyorlar canım
Bir kerede yüzlerce yumurtayabiliyorlar ve o yumurtalar sadece birkaç satte kurçuğa sonrada sineğe dönüşüyor bir gün içinde...
Mutfağı elden geçir derim
Ev bahçeye yakınsa dışardanda geliyordur dikkat et

yni sinekden bahsediyosak
su minniminnacik olandan
bende cözüm var
2-3kaseye sirke koy birazda bulasik deterjani
sirkeye damliyolar resmen bulasik deterjanida dibine cekiyo yüzeyinde durmuyo ölüsü en azindan
tavsiye ederim
test edilip onaylandi :)
ama arkadaslarin cogunada katiliyorum kaynagini bul canim
fakat mutfakda sinek ilaci yerine daha dogal bir cözüm bu

sanirim o minik sinekler cicek topragindan geliyor.....

benimde evde karinca sorunu var..simdi kayboldular soguk havadan ama sicakta cok oluyorlar,..bi tavsiyeniz varmi kizlar...

geçenlerde bende de oldu, sinir oldum.. her akşam elektril süpürgesiyle çektim. bütün kavanozları heryeri kontrol ettim deli oldum... sonra kayboldular belki de bir gece çöp kaldı evde ondan olmuştur. normalde hergün çöpü atarım..

bazen benim mutfagımdada oluyor daha çok meyvaya geliyor

bir kasenin icine sirke koy bir gün beklet
ertesi günü sineklerin kasenin icinde boguldugunu görürsün

Ayyy o dert bende de var birkaç gündür. Sinir oluyorum. Bugün mutfağı elden geçireceğim iyice, bozulan böceklenen birşey var mı diye. Bir de sirke öneren arkadaşlar var üzüm elma farkediyor mu?

Arkadaşlar bende bisey sorucam es şey benim evimi de küçücük susam gibi böcekler sardılar her yerdeler çocuk odasını bastı kalorifer in arasında bir sürü var fakat ilaçliyorum hiç bisey olmuyo sabah kalkıp bir bakıyorum hepsi gitmiş ne yapabilirim ?? Çok madurum

bu sinek belasiyla gecen yaz ben de ugrastim. arkadaslarin dedigi gibi cope geliyorlar. ozellikle meyve coplerine, hele hele muz kabugu varsa bir gecede onlarca olabiliyor. sirke+bulasik deterjani ise yarar bir cozum ama kaynagini bulmak gerek. bir de mutfak lavabosunun gideri de bu sineklerin sebebi olabiliyor. hani su camasir sulu spray deterjanlar varya, geceleyin copun ustune bir iki kere ondan sikmakta fayda var. en iyisi copu disari cikarmak tabi ama her gece mumkun olmayabiliyor. bir de mutfak lavabosuna geceleyin bir bardak civari camasir suyu dokmek de azaltiyor sineleri, ama camasir suyundan sonra su dokulmeyecek. hafta bir iki kere yapamak yetiyor. kuru gidalardan genellikle kucuk guve kelebekleri cikiyor. onalar cok dikkat etmek lazim. bu kuru biberleri, kayisilari vs. kuruturken kelebek konup yumurta birakabiliyor, bunlar da sonradan guvelenebiliyor. en guzeli kendi bioberini kendin kurutmak tabi ama yurtdisinda oyle imkan yok ne yazik ki :(

saksilarin sebep oldigu sineklere gelince, onlar icin ne yapmak lazim ben de bilmiyorum :(

tek çözüm açıkta hiç bir şey bırakmamak, lavabınun yanına damlamış meyve suyuna bile onlarcası geliyor :(

Arkadaşlar bende bisey sorucam es şey benim evimi de küçücük susam gibi böcekler sardılar her yerdeler çocuk odasını bastı kalorifer in arasında bir sürü var fakat ilaçliyorum hiç bisey olmuyo sabah kalkıp bir bakıyorum hepsi gitmiş ne yapabilirim ?? Çok madurum
Kalorifer böceği onlar onların tek bir ilacı var İnternette daha uygun oluyor genelde maxfoce platin şırınga şeklinde hangi odada varsa temizlik yapıyorum kuruyunca mercimek tanesi kadar sıkıyorum çocukların evcil hayvan varsa onların ulaşamayacağı yere ben koltuk arkası ve Kalorifer diplerine sıkıyorum 8-10 noktaya bidaha kalmıyor zaten bj sıkınca 1-2 ay gidiyor

Back
X