Mutfak Püf Noktaları Mutfakta Pratik Çözümler

Interrex

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2010
1.985
1.023
kızlar baktım böle bi konu var mı diye ama bulamadım; eğer varsa sayfa oraya yönlendirilir heralde...

mutfakta karşılaştığımız zor durumlara karşı yaptığımız şeylerden bahsedelim; mesela soğan doğradıktan sonre eldeki kokunun çıkması için (sabunla yıkandığında bile çıkmıyo o koku) metal bi mutfak malzemesini (çatal, kaşık, bıçak gb) bütün parmaklarımız değecek şekilde tutup bir dakka akan musluğun altında tutunca elimizdeki soğan kokusu geçiyor...

bu tarz önerilerinizi bekliyorum; karşılaştığınız bi durum karşısında ne yapıyosunuz?

soğan doğrarken gözlerin yanmaması için ağzımıza su alıp yutmadan ağzımızda tutuyoruz ve soğanı doğruyoruz, gerçekten gözlerimiz yaşarmıyo:)

balık kızartmalarının daha lezzetli olması için; una bulamadan önce tuzlu süte yatırın, patates nişastasında yuvarlayın, böylece kızarttığınız balıklar daha güzel renkli ve kıtır kıtır oluyo... balık kokusundan kurtulmak için yağa limon suyu sıkabilirsiniz... elinize sinen balık kokusu için ellerinizi de limonla ovuşturun, hatta balığı ayıklamaya başlamadan önce limonla elinizi ovarsanız, koku hiç sinmez...

cevizlerin iyi ve çürük olanlarını ayırmak için hepsini içi su dolu derince bi kaba koyun, çürük olanlar suda yüzerken, iyi olanlar dibe çöküyo...

cevizleri bi gece şekerli su içinde bırakırsanız kabukları daha kolay kırılıyo, hem de cevizleri bütün olarak çıkarabiliyosunuz...

et köftesi hazırlarken içine yumurta sarısı yerine bi iki damla zeytin yağı ilave ederseniz köfteler daha yumuşak oluyo...

posasız olarak limon suyu çıkarmak istiyorsanız bi örgü şişieyle bi başından diğer başına kadar delin, hafifi sıktığınızda limon suyu akacaktır hem de posasız olarak...

buzdolabınızın içini temizlerken sıcak suya biraz sirke ve tuz atın..bununla tertemiz oluyor..
eğer karbonat atarsanızda buzdolabındaki istenmeyen kokular kayboluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…