Hecha demir tava
Eski Martha Stewart şovlarından birinde, programa konuk olarak çağırılmış bir şef, kendi demir tavasını da yanında getirmişti. Kullanılmaktan, iyice kararmış ve cilalanmış gibi parıldamaya başlamış tavanın, kendisine anneannesinden miras kaldığını söyledi. Bir tavanın gittikçe güzelleşerek, torununa bile miras kalması fikri bana çok etkileyici geldi.
Geçen sene, tesadüfen, Türkiye'deki bir firmanın bu dökme demir tavalardan ürettiğini öğrendim ve akabinde aldım. Hem ürünün kendisi, hem de onu saran ambalajı o kadar özel ve güzeldi ki, daha kullanmadan bile takdirimi kazandı. Daha sonra bol bol kullandım ve o günden beri, kendisi, en kıymetli, en sevdiğim tava olarak, mutfaktaki yerini aldı.
Bir dökme demir tavanın en güzel özelliği, hem ocakta hem de fırında kullanılabilmesi. Misal: Tavayı ocağın üzerine koyup, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz tereyağını kızdırıyorum. Üzerine, kabuklarını soyup 2 - 3 cm. büyüklüğünde doğradığım 1 kg. civarında patatesi ekliyorum. Bir miktar alt üst edip, tavayı 200 derece ısıttığım fırına koyuyorum. Tavayı önceden ısıttığım için, patatesler tavaya yapışmıyor ve nar gibi kızarıyor. Ya da fırında tavuk pişiriyorum. Et kızartıyorum. Omlet yapıyorum. Kullandıktan sonra yıkama faslına geldiğinde, tavaya biraz su koyup ocakta kaynatıyorum. Tahta kaşıkla dibini biraz kazıyınca, yapışmış yemek parçaları kalkıyor. Deterjanlı su ile yıkayıp, kendi halinde kurutuyorum.
Firmanın ürünleri önceleri heryerde bulunmuyordu ama şimdilerde Tepe Home'da, Boyner'lerde rastlıyorum. Her gördüğümde yeni bir ürün eklenmiş oluyor. En son olarak küçük yahni tencereleri yapmışlar ki pek güzel duruyor. Ben en çok bu tavalarını, bir de griddle dedikleri ızgaralarını severek kullanıyorum.
Sonuç olarak, şu aralar birşey almadan önce iyice düşünmek gerekiyor. Aldığım şeyi uzun süre kullanabilecek miyim? Verdiğim paraya değecek mi? İnsana ve çevreye saygılı mı? Kafalarda teflonla ilgili yüzlerce soru işareti belirmişken ve teflonlu ürünler yasaklanma arifesindeyken, evladiyelik döküm demir tavalar iyi bir alternatif olarak mutfaktaki eski yerlerini alıyorlar.
Firmanın sitesinde, hem modeller, hem de satıldığı yerler görülebiliyor:
İspanyol dilinde "Mükemmel pişirilmiş!" anlamında kullanılan HECHA, geleneksel bir pişirme yönteminin modernist bir anlayışla buluşmasını temsil ediyor.
Benzersiz kalitesini dünyanın en doğal pişirme şekillerinden biri olarak kabul edilen dökme demirden alan HECHA ürünleri, seçkin yeme-içme kültürüne sahip, sağlıklı ve çarpıcı tatlar arayan gurmeler ile yaşam buluyor.
Evde, ofiste, restoranda ya da otelde... HECHA gerçek damak tadının sunulduğu her yerde, yaşamak için yiyenlere değil; yemek için yaşanlara sesleniyor.
Hecha’nın benzersiz malzemesi
Dökme demir, yüzlerce yıldır kullanılan ayrıcalıklı yemek pişirme tekniklerinden biri. Pişirme gerecini eşsiz kılan bu özel malzeme, her şeyden önce daha çabuk ısınıyor. Daha yüksek ısıyı, ürünün bütününe kusursuz bir sekilde dağıtıyor.
İşte bu nedenle dökme demir ile pişen hiç bir yemekte lezzet kaybı yaşanmıyor. Et ve sebzeler hem lezzetini, hem de doğallığını koruyor. En ideal pişirme tekniğinin uzmanı HECHA, kömür ateşinin ve ızgaranın keyfini kapalı mekanlara taşıyor. Üstelik çok daha pratik bir şekilde...
Farklı ürünler, ortak lezzet!
Tırtıklı taban yapısı ile mükemmel et ürünleri pişiren GRILL PAN, aynı lezzeti farklı taban şekli ile yaşamak isteyenler için SKILLET, çift ocakta ve değişik ısılarda pişirme sağlayan GRIDDLE, restoran keyfini eve taşıyan HOT PLATE ve pişirmeyi destekleyen GRILL PRESS... Farklı yemekler için farklı modeller sunan HECHA'da değişmeyen tek şey dökme demirin sunduğu benzeri olmayan damak tadı!
Ayrıcalıklı satın alma noktaları!
HECHA'nın sunduğu özel damak tadına, gurme dükkanlarından, seçkin şarküteri ve kasaplardan, uluslararası mutfak eşyaları mağazalarından
internet üzerinden satış yapan doğal gıda platformlarından ya da ücretsiz teslimat ile e-market üzerinden ulaşmak mümkün.